új munkakör

Kedves fórumozók!

Ha valaki tud, kérem segítsen! Gyed-en vagyok, nemsoká visszamegyek dolgozni. Felmerült egy iskolatitkári állás, amit a kedvezőbb munkaidő miatt szeretnék inkább választani. Ugyanis korábban főiskolát végzett (2 diploma) pedagógusként délutánosként dolgoztam kollégiumban, sosem kerültem haza 18 óránál korábban. Két óvodás kisgyerek mellett ezért jobb lenne az iskolatitkári 7-15 óráig tartó munkaidő. A férjem is ugyanígy dolgozik, úgyhogy ez sem jó ebből a szempontból. Jelenleg F3 kategóriában vagyok. Ha bejön a másik állás, ott hogyan lennék? Egyébként van egy közgazdasági szakközépiskolai végzettségem is, ami jó az iskolatitkári álláshoz. Tudom, hogy anyagilag nem éri meg, de az időbeosztás és a nyugalom miatt igen. Még vacilálok, de a döntéshez szükségem lenne arra, mennyit keresnék iskolatitkárként? Ez csak egy felmerült lehetőség a jövőre nézve. Köszönöm előre is.

Kedves Érdeklődő!
A 138/1992. Korm. rendelet melléklete szerint az iskolatitkár C,D,E,F fizetési osztályba kerülhet. Miután -legjobb tudásom szerint - külön jogszabály nem írja elő, hogy az iskolatitkárnak milyen szakképesítéssel kell rendelkeznie, így a munkavállaló legmagasabb iskolai végzettségét kell figyelembe venni a besoroláskor. Mivel ez az esetedben főiskola, úgy gondolom, maradhatsz az F3-ban. Természetesen a pótlékok és az esetleges további szakképesítésért járó illetménynövekedés /ha eddig volt ilyen/, nem illetnek meg.
Üdvözlettel: Judit

Kedves Judit!

Úgy néz ki lehetőségem van iskolatitkárként dolgozni egy általános iskolában. 2 diplomám van, de sajnos nincs még meg a nyelvvizsgám hozzá, folyamatban van. Nagyon jó állásom volt, de sajnos a céget felszámolták.
6 éves szakmai tapasztalatom van, 27 éves vagyok.
Tudna segíteni, hogy körülbelül mennyi lehetne a bruttó fizetésem köztisztviselőként ebben (titkári) az állásban? Sajnos nem tudok rájönni mennyi lenne a rám vonatkozó összeg.

Köszönettel:
Krisztina

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!