Össszefogás egy nemzeti biztonsági, rendészeti, közigazgatási szakpolitikáért

Szükséges egy nemzeti biztonsági, rendészeti, közigazgatási szakpolitika megalkotása. Ennek hiányában csupán apró próbálkozásokra van lehetőség, eredmény nélkül.

A szakpolitika alkalmas arra, hogy a jövőbeli elérni kívánt állapotokat megfogalmazza, és a MEH stratégiai módszertani útmutató szerint, egyeztetésekkel, rendszerszemléletben elvégezze. Amíg nincs jövőkép, addig nincs szakpolitika, és kidolgozó lépések is elmaradnak.
A pártok konszenzusa szükséges a változásokhoz.
A szakpolitikát kezdeményezni a Házszabály szerint az ágazatilag illetékes állandó bizottság kompetenciája.
Közös elhatározás, konszenzus kell a változáshoz, amelynek számtalan szükséglete van már. Ezeket rendszerezni szükséges, hiszen ez adja a jövőkép egyik információját. Rendszerszemléletben kell nekifogni a változásoknak, nem egy-egy törekvését kiragadni, mert ekkor csupán káosz alakul ki.(PARETO elv)
Az OGY részéről szükséges egy OGY határozat, amely megfogalmazza a konszenzus alapján a nemzeti biztonsági, rendészeti, közigazgatási szakpolitika szükségességét, a jelenleg kompetencia nélkül elvégzett, és megrekedt folyamatok korrekcióját, létrehozza a megvalósításhoz az intézményrendszert, kompetencia alapon kiválasztott valódi szakértőkkel (nem álszakértőkkel és áltudorokkal), biztonsítja a munkához a financiális forrásokat.
Ezzel kell kezdeni. Amíg ez nincs, addig sajnos nincs miről egyeztetni sem, hiába a törekvés, és láthatjuk az erdeménytelenséget, a fáradságos fölösleges energiát.
További információk folyamatos feltöltéssel itt:
http://kibogozom.blogter.hu/archive

üdvözlettel - nanesz

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!