öregségi nyugdij

2018.01.25-én érem el az öregségi nyugdíj jogosultságomat.Tisztviselő vagyok szűk 1 éve.
munkáltatóm szeretné ha 01.24-én kilépéssel szüntessem meg a jogviszonyt, nyugdíjazás helyett. Az eddig kiszámított időm 34 év 114 nap. de ebben nincs a 2017.03.16-tól számított időszak kiszámítva. Kérdésem, milyen hátrány ér, ha bele egyezem a kilépésbe közös megegyezéssel? És nem nyugdíj miatt megszűnik a munkaviszonyom?

Öregségi nyugdíjnál felmentési idővel szűnik meg a jogviszony. Véleményem szetint akkor szokták kérni a közös megegyezést, ha nem akarják a felmentési idő felét ledolgozni. Ilyenkor a korhatár előtti napon közössel megszűntetik a jogvoszonyt. Másnaptól jogosult a nyugdíjra. A lemondás akkor járható út, ha a közös nem megoldható. A felmentési idő 60 nap. Érdemes a dátumokra figyelni, ha valaki menekülne, hogy a megszűnés napja ugyanúgy a korhatár előtti napra essen. De ezzel szerintem nem éri meg szórakozni.

Munkáltatóm szerint köztisztviselőként amint elérem a nyugdíjjogosultsági életkorom, a jogviszonyom a törvény erejével azonnal, mindenféle felmondási idő nélkül megszűnik.
Ha én mondanék le ezen időpont előtt, akkor 2 hónap a felmondási idő, de ezt mind le kell dolgozni.
Valóban ez a helyzet?

A felmentési időszak 2 hónap, már 11.25-e óta azt kellene töltened. Korhatáros öregségi nyugdíjba vonuláskor más jelentősége nincs a jogviszony megszűnés módjának. A munkáltatót éri hátrányosan, ha a korhatár miatt megszünik a jogviszonyod és nem megszüntetik, mert van valamilyen régi törvény, amivel sokan nem foglalkoznak,hogy a korhatár miatt öregségi nyugdíjba vonult helyére nem vehető fel új ember.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!