élelmezés vezető pótléka

Tudna-e nekem segíteni abban hogy mennyi az élelmezésvetőnek járó pótlék?
Jelenleg még nincs meg a képesítésem,de úgy tudom a pótlék akkor is jár.Valóban csak 5000 Ft lenne bruttóban. Melyik törvény vonatkozik erre? Köszönöm a segítségeteket.

Tudna -e segíteni nekem valaki élelmezésvezetőnek járó pótlékról ? szabadságról ??
Köszönöm a segítségeteket
Judit

milyen pótlékot akarsz? Mindenki tudja, hogy napi szinten pakoltok haza és most nem a koszos ruhára gondolok.

Igaz, nálunk is a konyhások kilószám viszik haza a kaját, a gyereknek és a tanárnak is sajnálnak repetát adni, pedig jutna akár mindenkinek.

Veszprém megyei közoktatási intézménybe,tapasztalattal rendelkező élelmezésvezetőt keresek.
Szolgálati lakás biztosított!
Remélem maradhat a hozzászólás,és köszönök minden segítséget!
Érdeklődni: balu7510@freemail.hu
Köszönöm!

Tisztelt Kollégák!
Eljött hát a mi időnk nem kötelező minimál bérért élelmezésvezetőnek lenni bőven van hely más területen is sokkal több keresetért dolgozni. Azért megjegyzem hogy élelmezésvezető nélkül nem lehet üzemeltetni közétkeztető céget úgy hogy nyugodtan le lehet ülni a munkaadóval elbeszélgetni a fizetés dolgában!!!!

Kedves Kolléga!
Sajnos nálunk ezzel nem megyek semmire. Közel húsz év gyakorlattal, okj élelmezésvezetői végzettséggel keresek garantált bérminimumot, természetesen vezetői pótlékot nem kapok. Felháborító, hogy mindenféle hatóság felé az enyém a felelősség, és mindezt ennyi fizetésért. Hol van az ígért fizetésemelésünk? Azt mondták júliusban, hogy a technikai dolgozók is kapnak valami pluszt, de arról már senki nem beszél...

Sziasztok!
Én most leszek élelmezés vezető és előírják nekem az OKJ-s tanfolyamot,
de mindenhol azt írják hogy megszüntették.Tudtok ebben segíteni hol tudnám letenni?
Előre is köszönöm a segítséget!

Szia
Nem tudsz jelenleg élelmezés vezető képzésre jelentkezni.Kivették a 2011-es közoktatásból.
Január 1.-vel az uj EMMI rendelet alapján csak szakképzett élelmezésvezető dolgozhat ebben a munkakörben.Abban az esetben dolgozhatsz,ha egy dietetikussal felveszitek a kapcsolatot és ő tervez étlapot és írja alá.Illetve ha van szakács végzettséged érettségid és tíz éves dokumentált tápanyagszámításban való jártasságod.Jelenleg ezek a megoldások vannak rá.Én már utána jártam az OETI-nél és ÁNTSZ-nél is.
De intézkedés van élelmezésvezető képzés indításban amit valószínűleg Pesten fognak indítani az OETI-nél,mivel nagyon sokan járnak ugyanebben a cipőben mint te.Sajnos én is

Én tavaly novemberben végeztem el, a Pentasys kft-nél, www.elelmezes.hu oldalon található. De sajnos az előbb olvastam, hogy szünetel a képzés sajnos.

Tisztelt Élelmezésvezetők!
Érdeklődni szeretnék hogy a munkakörötökbe tartozik-e még az intézményetek gazdasági része,itt olyanra gondolok hogy a pénzügyi feladatok kezelése,pl házi pénztár kezelés kiadási bevételi bizonylatok kezelése jelentése.Mert nálunk most egy uj rendszer lesz és számítógépen kell kezelni,még a térítési díj beszedését is..A munkaköri leírásomban ez nem szerepel ez csak olyan plusz feladat amit ismét rámsóztak. Mondanom sem kell megint plussz felelőség és plusz ellenőrzések.A bérem meg a minimálbér mert ugye ez sem jár béremeléssel.Segítsetek merre fordulhatok? Köszönöm.

Tisztelt Cím!

Úgy gondolom, hogy munka körèhez tartozik.
Számla kiállítás, tèrítèsi díj beszedèse, elszámolas, megfelelő dokumentálása.
Ètlap tervezès, új ètelek tervezèse, receptúra kèszítèse, napi ellenőrzès, rendelès, könyvelès, stb. Ez a munka amit sokab úgy gondolnak, hogy egyszerű ès könnyű. Pedig nem. Nagyon tisztában kell lenni, hogy milyen komoly felelősèggel jár ez a munka. (ÁNTSZ,NÈBIH,HCCP,APEH,)

ANNYI BIZTOS, HOGY NEM EGYSZERŰ, DE AKI ITT MEG ÁLLJA A HELYÈT AKKOR BÁRHOL MEGFOGJA. SOK SIKERT. TOVÁBBI JÓ MUNKÁT!

Tisztelt Élelmezés Vezetők!
Nagyon sajnálom, hogy ezzel a csoporttal senki nem foglalkozik, pedig az országban vagyunk jó páran.Sajnos a bérek a minimálbéren vannak.Felháborító az egész ami ebben az országban történik.Egyetemi diplomával, ja, ráadásul kettő,52 évesen minimálbérét dolgozni, szégyen gyalázat.Ezt a munkakört nem sokan ismerik, mert szükséges rossz.De azt hiszem nélkülük nem sokra menne az élelmezés.Sokan úgy gondolják és nincsenek tisztában a feladattal.Talán éppen ezért nem csak a pedagógusokra kéne fizetés emeléskor gondolni, ha nem az élelmezésvezetőkre is.Ezt a munkakört egyetemet végzett élelmiszer mérnökök, főiskolát végzett dietetikusoknak kéne betölteni.Sajnos ez az élelmezésvezetői tanfolyam nem sokat ér.Végig jártam az élelmiszer mérnök diplomám után, hogy legyen "élelm.vez.képesítés"hát majdnem szét röhögtem az agyam.Ennek a szakmának sajnos, sem erkölcsi, sem anyagi megbecsülése nincs.Általában ez a munkakör együtt van az iskolákkal, mindenki a gyerekekért dolgozik, és nem nézik semmibe a dolgozókat.Hát kérem üljön be a gyerek éhesen a padba, akkor majd lehet-e őket tanítani éhesen.Ja kérem fizetés minibárbér, de dolgozz,egyetemi végzettséggel, és felelj meg mindenkinek, és amikor meg vagy mindennek, beléd rúgunk kettőt.Rengeteg ellenőrzés, hatóságoktól.Ja és még, mivel együtt van ez a munka az iskolákkal, a technikai dolgozókat is beveszik a szakszervezetbe, de nem tesznek értük semmit.Remélem ehhez lesz sok élelmezésvezetőnek hozzáfűzni valója, és jó lenne, ha mi élelmezésvezetők is hallatunk magunkról, és kemény, nehéz munkáról.Remélem ezt illetékesek is olvassák.Külön élelmezésvezetőknek szakszervezete nincs, de bízok benn, hogy olvassák az illetékesek.Ja és a mi sulinkban, elmondom, 20 éve dolgozok, és a fiatal középiskolát végzett szakoktató röhög ki,hogy ő 26 évesen 1,5 szeres fizut kap, mint én.Ja és még én segítettem át akkor hogy kapjon kettes érettségit.Ez a hála köszönet a sok évi munka után.Sem a kollégáktól sem az ország vezetőségétől nem kapunk soha egy köszönömöt sem.Remélem nem bántottam meg senkit, csak nagyon rosszul esik, együtt lenni egész nap az iskolában az összes pedagógussal, aki valami felsőbb rendű lénynek érzi magát, aztán még meg sem közelítik az élelm.vez.munkáját, de hát az ő bérüket emelni kell.Ja és még azt is elmondom, hogy 8 osztályt végzett szakmunkások, még érettségijük sincs HATALMAS NAGY TANÁR URAK, hát kérem ezektől majd fejlődnek a gyerekek, testileg és szellemileg.Hát a kérdezőnek írom, semmilyen pótlék nincs, örüljön hogy minimálbért és lassan infarktust kap.Az élelmezés vezetői munkáról és állásról közintézményben mindenkit lebeszélek.További szép napot mindenkinek.

Sziasztok,
2 éve dolgozom élelmezésvezetőként, közgazdász diplomával, élelmezésvezetői végzettséggel ali több, mint 102.000ft ot viszek haza. De hab a tortán, hogy nálunkl az intézményvezető a szakáccsal és óvodavezető helyettessel akarja innentől nézetni az étlapjaimat. ( Minta menzás konyha vagyunk, nézi az ÁNTSZ is) elég, én se szólok bele az ő munkájukba, ha se anyagi se erkölcsi megbecsülésem nincs, akkor minek dekkolok itt? Azt hiszem megérett az idő a változtatásra...

Én 4 éve dolgozom dietetikus végzettséggel élelmezésvezetőként egy idősek otthonába. Nálunk az intézményvezető és szakács nézi át az étlapokat, amiket megtervezek fáradtságos munkával. Még jó h ehhez a szakmához mindenki ért!!!

Teljes mértékben egyetértek az előttem szóló élelmezésvezető élelmiszer ipari mérnökkel. Ennek a foglalkozásnak a megbecsültsége 0, de az elvárások óriásiak. Én is kétdiplomás élelmiszermérnök vagyok. 25 évig dolgoztam termékfejlesztőként, minőségügyi vezetőként és termelési vezetőként az élelmiszeriparban, azonban a mi vidékünkön minden nagy élip. cég tönkrement, így kénytelen voltam ezt az állást elvállalni. Már 4 éve csinálom minimálbérért,a korábbi vezetői pótlékot is elvonták az intézmények "központosítása miatt".A munkakörülmények egyre lehetetlenebbek, a hozzáértés nem számít, csak az esztelen bürokrácia. Akik az új rendelet kidolgozásán dolgoznak, tudják milyen sokrétű tudást és munkát igényel ez a munkakör, a közalkalmazotti besoroláson mégsem hajlandók változtatni az erre jogosultak. Csak abban reménykedhetünk, hogy az új rendeletben a személyi feltételeknél a főiskolát, egyetemet végzett élelmiszeripari szakemberek is végezhetik ezt a munkát, megfelelő besorolás ( F kategória), anyagi megbecsültség mellett.
Az a baj, hogy még az ÁNTSZ főigazgatója sem akarja érteni hogy miről van szó, legalább is eddig elutasító választ kaptam a problémával kapcsolatosan.

Tisztelt Élelmezésvezetők!

Teljesen egyetértek az itt hozzászólóval, én is 25 éve dolgozom és a fizetésem a minimálbér, vagyis bruttó 114.000 Ft.Az gondolom, hogy ez a munka nagyon sokrétű, elég sok tudással kell rendelkeznünk ahhoz, hogy a munkánkat jól el tudjuk végezni, hiszen nap mint nap ellenőrzések jönnek.A mostani változásokról nem is beszélve.Ezt a munkát senki nem értékeli, mindenki kritizálja, de ha csinálni kellene már nem biztos, hogy vállalnák, főleg ennyi pénzért nem. Nevetségesen keveset keresünk, de úgy látom ezzel senki nem foglalkozik, csak azzal mit ehetnek és mit nem a gyerekek.Én is próbálok más munkahelyet találni és mindenkinek azt ajánlom, amit az előttem szóló, kerülje el ezt az állást.
Köszönöm!

Köszönöm a segítséget szóval nincs is ilyen hogy élelmezés vezetőnek járó pótlék.Akkor ezt intézmény válogatja.Teljesen egyetértek az előttem szólóval.Nekem nincs meg a végzettségem de egyre nagyobba valószínűsége hogy el sem végzem,nem látom értelmét.A fizetésemen nem változik semmi.Azért hogy minimálbért keressek fizessek ki minimum 250.000-ot. És nagy nulla amit oktatnak nevetséges.Ja és hozzá teszem ránk még a bérkompenzáció sem vonatkozik,bezzeg a pedagógusoknak az is jár érdekes dolgok ezek.És háromszor annyit keresnek mint mi.A lényeg hogy,semmibe veszik a munkánkat de a követelés az megvan.Inkább annak látom értelmét hogy innen minél előbb lépni kell,próbálják meg csinálni a pedagógusok úgy is csak az ő munkájukért jár az elismerés. Kíváncsi lennék mennyire tudják csinálni.Mert jelenleg engem még helyettesíteni tudnak. Még gyes előtt állok de hogyan merjek elmenni mennyi pénzt kapnék kész röhej!!!

Szia!Azt tanácsolom, hogy ha fiatal vagy azonnal lépj!!!!!amihelyt találsz valamit más állást, bár mit is azonnal menj!!!!!!!!!!!Nem szabad maradnod ennek sem erkölcsi , sem anyagi megbecsülése nincs és nem is lesz!!!!.Én sajnos itt rekedtem, mert a körülmények így hozták.Tanfolyamra véletlen se menj el, ez nagyon fogadd meg.Ez a tanfolyam arra jó, hogy a tanfolyam szervezők hatalmas lóvét akasztanak le.Ne tudd meg, hogy milyen pénzeket vesznek fel érte, de nem csak pont ezért az egyetlen tanfolyamért, ha nem az összesért,ami nem iskola rendszerű.Sajnállak nagyon, hogy ezt választottad.DE LÉPJ AMIHELYT TUDSZ!!!!!üdv.élelm.vez.20 éve

Köszönöm.Szeretnék is lépni mi hamarabb 6 éve csinálom és nem látom hogy jobb lenne a helyzet sőt rosszabb.Az iskolát semmi kép nem akarom elvégezni akkor inkább küldjenek el.28 éves vagyok folyamatosan küldöm az önéletrajzokat.Csak sajnos nem egyszerű mást találni.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!