Átsorolás időpontja diplomaszerzéskor

Segítséget várok! Idén júniusban szereztem meg a diplomát és kértem a közalkalmazotti bértáblában az átsorolásomat. Mivel van egy felsőszintű Információrendszer-szervező 54-es OKJ-s bizonyítványom, és a főnököm igazolta, hogy a munkám során több mint 10%-ban használom is, kértem magam a G kategóriába. Megtagadták. Ekkor újabb kérvényt írt a főnököm, hogy igazán jól dolgozom, stb. Nemet mondtak.
Végül novemberi dátummal az F-be tettek, és 5%-ot kapok rá. Azt mondta, hogy mit akarok, hisz több lett a fizetésem, nem elég?
A kérdéseim:
1.Valóban igaz-e, hogy közalkalmazottat G kategóriába nem lehet sorolni????
2. Diplomaszerzéskor nem a diploma kiállításától kell számolni az átsorolás időpontját? Az a humánpolitikus jószándékától függ, mikor hajlandó átsorolni valakit? Hol találok erre jogszabályt? Ha jól tudom, és júniustól kellett volna átsorolni, most jogosan kérhetem-e visszamenőlegesen?
3. Járna-e a 8% pótlék?
Nagyon várom a segítséget, ha lehet jogszabályok hivatkozásával.
Előre is köszönettel: Branner Lászlóné

Tisztelt Fórumozók, Válaszadók!

Kérdésem a következő: 2007-ben szereztem diplomát, de a nyelvvizsgát még sajnos nem szereztem meg. Munkaviszonyom 2001-től határozatlan idejű közalkalmazott. Lehetséges-e, hogy a munkáltató F fizetési osztályba soroljon? Ha igen, melyik törvény alapján, és mennyi a max kiszabható idő melyen belül meg kell szereznem a nyelvvizsgámat?
Válaszukat előre is köszönöm!
Kérem amennyiben tudják a jogszabályi hivetkozásokat mellékeljék!

Tisztelt Fórumozók!

Az ügyben szeretném a segítségüket kapni, hogy lehet- e valakit H kategóriában alkalmazni, ha nincs még meg az oda vonatkozó diploma. Azonban a záróvizsga, az abszolutórium, minden meg van, csak a nyelvvizsga hiányában nem állítanak ki diplomát.
Milyen törvényre lehet ebben az esetben hivatkozni?

Segítségüket előrrre is hálásan köszönöm!

Én köztisztviselő vagyok, július 18-án szereztem meg a diplomámat. A munkáltatóm augusztus 1-i dátummal sorolt magasabb fizetési fokozatba, mondván, hogy nem a diploma megszerezésének dátumával, hanem az azt követő hónap 1-jével kell átsorolniuk. Jogszabályra nem hivatkoztak. Szeretném megtudni, hogy létezik-e ilyen jogszabály ami előírja, hogy mikortól kell a diploma megszerezését követően magasabb fizetési fokozatba sorolni, és ha igen, akkor melyik az. Több helyen érdeklődtem pl. ügyészség, az ottani dolgozókat is a diploma megszerzésének dátumával sorolják át.

Nyelvizsga megszerzése után milyen határidővel kell magasabb kategóriába sorolni?

„F” fizetési osztályba
a főiskolai végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevélhez kötött munkakör;
„G” fizetési osztályba
a főiskolai végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevélhez és a munkakör betöltéséhez jogszabályban előírt szakvizsgát vagy jogszabályban azzal egyenértékűnek elismert vizsgát igazoló oklevélhez kötött munkakör;

Az átsorolás időpontja a végzettség megszerzésével azonnal meg kell történjék!
A novemberi átsorolás törvénysértő.
A Kjt pontosan rendelkezik az átsorolhatóság/hasznosítás tartalmáról. Kérelem vagy a munkavégzés minőségének igazolása nem mérvadó.
Valószínűleg az 54-s OKJ-s végzettséget szakvizsgának vagy azzal egyenértékű vizsgának a jogszabály nem ismeri el.
Az 5%-os illetmény-kiegészítés látszik valósnak., a 8% nem jár.

Köztisztviselő vagyok, idén július 18-án szereztem meg a diplomámat, a munkáltatóm viszont csak augusztus 1-i dátummal sorolt magasabb fizetési fokozatba mondván, hogy nálunk így szokás. Érdekelne, hogy létezik-e olyan jogszabály, és ha igen melyik, ami alapján a diploma kiadásának napjával és nem a következő hónap 1-jei hatállyal kellett volna átsorolniuk? Mi írja elő, hogy mikortól kell átsorolni valakit?

A ktv. világos: a felsőfoku végzettségü köztisztviselőt I. osztályba kell sorolni, ez az állapot pedig a diplomaszerzés napján áll be.

Művelődésszervező közalkalmazott vagyok. 2008. júniusában államvizsgáztam, mert a munkáltatóm előírta a végzettséget a munkaköröm betöltéséhez.A diplomát nem kaphattam meg akkor, mert a diplomám megszerzéséhez nekem is szükséges volt a középfokú C típusú nyelvvizsga megszerzése.Idén novemberben sikerült a nyelvvizsgám, de a diplomámat a főiskola csak 2010 januárjában küldi. A diplomámban a dátum azonban 2009. november 7 lesz.A kérdésem nekem is az lenne, hogy mikortól köteles átsorolni a munkáltatóm? A diplomában meglévő dátumtól, vagy csak a diploma bemutatása utáni hónap elsejétől? Hol találok erre megfelelő törvényt, mert a kjt-ban nem találok erre pontos utalást.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!