áthelyezés és szabadság!!!

Kedves Kollégák,

A következőkben szeretném kérni a segítségeteket, ötleteiteket:

Köztisztviselőből közalkalmazottá alakuló jogviszony esetén, ha a munkahely váltás áthelyezéssel történik milyen szabály érvényes a szabadságra (köztisztviselőként megszerzett)?

Az áthelyezéssel a kikérés időpontja pl. február 1 helyett január 1 pl. 20 nap szabadság esetén az új hely által, ahol közalkalmazott leszel? (értesüléseim szerint közalkalmazott és közalk. munkakör közötti áthelyezés esetén pl. gyes után ez az eset áll fenn)
vagy
előbb köztisztviselőként letöltöd a szabadságot, s február 1, tehát a végső időpont van a kikérés ideje?

Köszönöm.

Az biztos, hogy munkahelyeiden részarányosan illet meg a szabadság mértéke. Ha pl 1 hónap volták köztiszviselő akkor az annak járó szabó 1/12 része, ha a maradék 11 hónapban közalkalmazott voltál akkor az ott járó szabi 11/12-es része jár stb.

Ha eltérés van az igénybe vett/ami jár szabik között, én irányadónak a Munka Törvénykönyvét találtam:

36. § (1) A munkavállaló munkaviszonya megszűnésekor, illetőleg sorkatonai vagy polgári szolgálatra történő behívásakor, ha a munkáltatónál eltöltött idővel arányos szabadságot nem kapta meg, azt pénzben kell megváltani. Egyéb esetben a szabadságot pénzben megváltani nem lehet; ettől érvényesen eltérni nem lehet.

(2) Ha a munkavállaló a munkaviszonya megszűnéséig több szabadságot vett igénybe annál, mint ami a munkáltatónál töltött időre megilletné, a különbözetre kifizetett munkabért köteles visszafizetni. Nem követelhető vissza a túlfizetés, ha a munkaviszony a munkavállaló nyugdíjazása vagy halála, illetve a munkáltató jogutód nélküli megszűnése miatt szűnt meg, vagy a munkavállalót sorkatonai, illetve polgári szolgálatra hívták be.

természetesen mindkét esetben az aktuálisan, az adott helyen járó bért alapul véve.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!