állás

Sziasztok! Idén decembertől ugyebár bevezetik a versenyvizsgázást ,ha új álláshelyre jelentkezel. De tudtommal akkor is vizsgáznod kell, ha nem rendelkezel még 5 év köztisztviselői munkaviszonnyal. Egy ilyen vizsga 5 évig érvényes,azután pedig meg kell újítanod. Tehát ha én most még december előtt találok magamnak egy állást akkor is le kell tennem a versenyvizsgát? Nemrég végeztem Állig-on,és már nagyon szeretném gyakorolni a szakmámat,de kiborít hogy már megint könyveket kell magolnom :(
Egyébként meg itt Baja és környékén nagyon nehéz az elhelyezkedés... szinte lehetetlen.

Tud valaki erről a témáról valamit?

Kedves Attila!
Idézném a kormenyrendelet ide vonatkozó pontját.

126/2009. (VI. 15.) Korm. rendelet a közigazgatási versenyvizsgáról
21. § Mentesül a versenyvizsga letétele alól

a) közszolgálati jogviszonyának fennállása alatt az, aki legalább ötéves közigazgatási gyakorlattal rendelkezik,

b) e jogviszonyának létesítése során az, aki az Európai Unió soros magyar elnökségben közvetlenül résztvevők kiválasztásáról, képzéséről és anyagi elismeréséről szóló 374/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet 4. § (9) bekezdése szerint létesít közszolgálati jogviszonyt,

c) 2009. november 30-ig a jogviszony létesítése során az, aki a jogviszony létesítésével egy időben vezetői megbízást vagy kinevezést kap.

"A Ktv. szerint köztisztviselői kinevezést, vezetői megbízást, vezetői kinevezést csak az kaphat, aki eredményes közigazgatási versenyvizsgát tett.

Ez a kitétel vonatkozik 2009. július 1-től a központi államigazgatási szervek vezetőire, valamint a központi államigazgatási szervek területi szerveinek vezetőire és helyi szerveit vezetőkre. A köztisztviselőkre 2009. december 1-jétől kell alkalmazni."

Így, hogy idéztem talán egyértelműbbé válhat a kérdésedre a válasz. Vagyis igen ha NEM rendelkezel legalább 5 év ktv-i munkaviszonnyal, vizsgázni kell. És ha dec.1 előtt kapsz kinevezést, akkor viszont nem, kivéve, ha vezetői pozícióban helyezkedsz el. De mivel létszámstop van az államigazgatásban, így kérdéses, hogy addig, eletleg rövid határidőn belül találsz-e a szférában munkát.

Sok sikert kívánok: Krisztina

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!