Pedagógus bértábla 2016 szeptemberétől

Cikkek: 

Elérkezett a szeptemberi béremelés ideje a tanárok, tanítók, óvódapedagógusok számára. Ez a 2014-ben bejelentett fokozatos emelési program utolsó szakasza. Az emelés törvényi háttere részlegesen módosult 2015-től, mivel a számítási képletből kivették a minimálbér emelkedésének hatását. Emiatt a 2016 évi pedagógus fizetések nagyjából 10%-kal alacsonyabbak a korábban ígértnél (a jelenlegi 111.000 forintos minimálbér helyett a képletben még a 2014. évi 101.500 forintos minimálbér szerepel szorzóként "vetítési alap" néven). Újabb béremelés a jelenlegi helyzet szerint 2017. január 1-től sincs tervbe véve, ugyanis a vetítési alap a költségvetési törvényben 2017-re is változatlan szinten marad.

A 2016 szeptemberétől érvényes bértábla:.

pedagógus bértábla 2016

A számításhoz felhasznált adatok:

1. Az illetményalap számításának vetítési alapja 2016-ban is 101500 forint.

2. Az illetményalap 2016. szeptember 1-től a vetítési alap
a) 119,6 százaléka középfokú végzettség esetén,
b) 174,5 százaléka alapfokozat esetén,
c) 193,2 százaléka mesterfokozat esetén.

A vetítési alap és a fenti százalékok segítségével számítható ki az illetményalap.

3. A 2011. évi CXC. törvény 7. melléklete a rögzíti a garantált illetményt az illetményalap százalékában:Hozzászólások

Tisztelt Cím!

A következő problémával fordulok Önökhöz. 2016. júniusban megcsináltam a pedagógus szakvizsgát, közoktatás-vezetői képzéssel. Kértem az átsorolásomat, melyre elutasító választ kaptam, azzal az indokkal, hogy mivel egyetemi végzettséggel vagyok besorolva,ezért nem sorolnak át a szakvizsgával. Én úgy tudom, hogy kategóriát kellene ugornom a szakvizsga megszerzésével. Kinek van igaza? Kérem segítsenek. Köszönettel: Gönye-Tóth Anett

Kedves Anett! 2013-tól már nem jelent kategória ugrást a szakvizsga. Helyesen jártak el.

Érdeklődnék, hogy egyetemi diplomával, de általános iskolai felsőtagozatos tanárként elhelyezkedve a felsőfokú végzettségnél az alap vagy a master besorolás jár?

Olyan problémával fordulok ehhez a felülethez, mely régóta nyomaszt, de a jelenlegi helyzetben már kezdek kiborulni.
Gyakornok vagyok 2015. febr. 2. óta.
Egyedül vagyok a nyelvszakommal az egész iskolában, mióta ott vagyok, én érettségiztetek, azóta a 2. osztáyom kaptam meg, 31 órában tanitok hetente.
Kb. 310-320 fő a diáklétszám. Mentorom ugyan van papíron, de "házon kívül", napi szintű, azonnali szakmai segitségem nincs.
Most töltöm nov. 25-ig a portfólióm, és félek, hogy egy ellenőrzésen ezek a dolgok, ha kibuknak, akkor abból sok jó nem fog kisülni.
Szabályos/törvényes ez? Vagy kidobhatom a 2 évemet?
Köszönöm a választ előre is.

Érdeklődnék, hogy ahol valóban működött és dolgoztak a kollégák, hogyan oldják meg az órakedvezmény nélküli folytatást? Ahol eddig se csináltak semmit, ott érthetően ez nem gond. Nálunk félő, hogy senki sem fogja vállalni a további ingyen munkát. Már le is mondtak a régi tagok. A hetekkel előre bejelentett munkavégzést, hogy gondolják hivatalos távolléttel megoldani? Megszűnik a közalkalmazotti tananács?

Elnézést kérek az olvasóktól az előző levélben ejtett hibákért, csak szemüveggel vettem azokat észer!

Szeretném megkérdezni, törvénye-e, hogy ingyen kell helyettesíteni? Állítóleg, ha egy tanévben eléri a 30 alkalmat a helyettesítés, akkorutána fizetni kell. Azt mondják, hogy egy alsós tanító 3-4 órás délutáni napközis helyettesítés az 1 alkalom ugyanúgy, mint egy felsős 45 perces óra helyettesítése. Ez komoly? Kiszámítva kb 120 óra ingyen helyettesítés után talán jár valami djazás is?
A kötelező 26 óra felett mennyire kötelezhetnek még a héten helyettesítésre?

Erdélyből jöttem át Magyarországra, a pályámat ott kezdtem. Első 2 Magyarországon ledolgozott tanéveimben gond nélkül elfogadták az erdélyi munkámat, a román munkakönyvem alapján. Akkor 15 év munkaviszonyt fogadtak el. A jelenlegi munkaadóm "szakembere" csak a Magyarországon bejegyzett éveimet fogadja el, így visszaminősített gyakornoknak. Helyes? Hová fordulhatok jogorvoslatért?

1981-től dolgozom.Történelem -orosz szakon végeztem, nappali tagozaton, főiskolai végzettségem van.Általános iskolában tanítok.Az orosz nyelvtanítás változását követve, öt évet tanultam az átképzés keretén belül.Új nyelvszakot tanultam, végeztem 1995-ben .Majd szakvizsgáztam közigazgatás vezetésből.Portfóliót készítettem,megkaptam az átsorolást ped.II-be. A Master képzésbe nem tudtam bekapcsolódni.Amikor én végeztem, még nem is volt.
Sajnos nagyon kiábrándító számomra, hogy az egy szakkal rendelkező pedagógusok miután master szakon végeztek egy évet, kifejezetten szép fizetési besorolást kaptak.
Aki nem kapcsolódott be a nyelvi átképzésbe, nem tanult öt évet, dolgozott egyszakos nevelőként, majd elvégezte a master szakot, jóval előnyösebb helyzetbe került!!!
Ez komoly bérfeszültséget eredményezett a tantestületen belül. 13-as kategóriában két szakkal, szakvizsgával komoly lemaradás van az említett egy master szakkal rendelkezőkkel szemben. Méltatlannnak érzem és megalázónak is. Nem hét évet kellett volna tanulnom, hanem egyet a masteron, akkor jobb helyzetbe kerültem volna.Szaktanácsadói képzést is elvégeztem ,de területi lefedettség okán, csak a szaknévsorba kerültem be.
Jelenleg sem lelki sem fizikai erőm nincs az újrakapaszkodáshoz.Létezhet- e jogorvoslat?

Ebben a tanévben DÖK segítő tanár lettem,érdeklődnék,hogy az új pótlékrendszerben jár-e a Kjt.szerinti Ofői-vel azonos pótlék,illetve a heti 1 órakedvezmény?

Pótlék nem jár, csak 1 óra órakedvezmény a 22-26-ból.

Köszönöm a választ!mg egy kérdésem lenne: Kollégiumi nevelőnek jár-e kollégiumi pótlék,vagy csak adható,vagy ilyen nem jár-amennyiben nincs csoportja, mivel más feladattal van megbízva ( konkrétan-fejlesztő pedagógiai munka,órakedvezmény nélkül)?

A szakközépiskolában (régi szakképző) a kötelező óraszámomat, arra hivatkozva, hogy a már 6 éve tanított tárgyak tanításához nem megfelelő a szakképzettségem, úgy adták ki, hogy 14 óra a nappali oktatásban, 8 óra az esti felnőttképzésben. Így felnőttképzési szerződést sem kötöttek velem.Délelőtt 45 ill.40 percesek az órák, a felnőttképzésben 35 percesek.Szabályos ez? Az iskolai szünetekben így nem kell a felnőtt órákat sem megtartanom? (szabadságot írnak ki a szünetekre)Ha táppénzen vagyok, a felnőttképzéses óráimat helyettesíteniük kell? Szeretném, ha valaki tudna válaszolni... Köszönöm

Üdvözlet!
Az érdekelne, hogy kb 10 éves nem tanári munkaviszony, beleszámít e a besorolásban, ha elmennék szaktanárnak, mivel van mérnöktanári végzettségem? Csak mert ilyet is olyat is mondanak, de 100.000ft-ért nem megyek el tanítani.
köszönöm. Üdv: Laci

Bármilyen jogviszonyt beszámítanak, kivéve a vállalkozóit. Nem kell, hogy közalkalmazotti legyen. Ha meg van a 6 év, akkor Ped1.

Kedves Laci!
Akár gyakornok is lehetsz, ha vállalkozóként dolgoztad az elmúlt éveket.
A közigazgatási törvény csak az alkalmazotti munkaviszonyt ismeri el. 15 éven át voltam cégvezető 30 alkalmazottal. Elhívtak építész tanárnak... 3 diplomával, gyakornok lettem 42 évesen. :-)
vicccc

Beszámít a 10 éves munkaviszony akkor is ha nem közalkalmazott voltál.

A legalább 6 év nem pedagógus gyakorlattal rendelkezőket pedagógus I-be kell besorolni ha elhelyezkednek pedagógusként. (326/2013-as kormányrendelet 6paragrafus). A bértáblában a kategóriát a meglévő munkaviszony évei határozzák meg. 10 év gyakorlattal a besorolás Pedagógus I. 4 fizetési fokozat.

A diplomaszerzés utáni éveket egy az egyben beszámítják, szóval esélyes, hogy eleve PED1be kerülsz, ott meg nem 100ezerétr megy a meló márt, az évektől függően, egyetemi szorzóval meg szaktanári pótlékkal 150-200 simán lehet a nettó

Ha nem voltál ez alatt a 10 év alatt közalkalmazott, akkor szerintem azt nem tudják figyelembe venni!
Akkor a végzettségednek megfelelően sorolnak be(főiskola vagy egyetem), de a 10 évet figyelmen kívül hagyják... :(

Alapítványi középiskola kollégiumában dolgozom pedagógiai felügyelő,éjszakás munkakörben. Végzettségem főiskola (óvodapedagógus). Dolgoztam 5 évet nevelőként állami gondozottakkal,3 évet középiskolai kollégiumban nevelőtanárként. F1 a besorolásom. Nem vették figyelembe az éveimet vagy helyes a besorolásom?
Köszönöm!

Nem jó a besorolás. A katergória helyes F. Három évenként egy fokozatot ugrik a besorolás, mindegy hogy mit dolgoztál előtte és milyen munkakörben, csak igazolt évek legyenek. A KJT-ben megtalálod ennek a szabályzását, amire hivatkozhatsz

Nekem sem vették figyelembe a besorolásnál,hogy 10 évet dolgoztam betéti társaság beltagjaként.( német,japán stb.nemzetközi piacra termeltem,programoztam ) 3 kategóriával "kisebb" helyen vagyok ( voltam ). Nettó 150-ért tanítson más.Otthagytam.( mérnök+tanári+folyékony angol+nemzetközi tapasztalat ) Sok sikert:Szabó B.

4 évet dolgoztam óvónőként, 11 évet szociális területen. Amennyiben ismét pedagógusként alkalmaznának, melyik bértábla vonatkozna rám?

Köszönöm!

A legalább 6 év nem pedagógus gyakorlattal rendelkezőket pedagógus I-be kell besorolni ha elhelyezkednek pedagógusként. (326/2013-as kormányrendelet 6paragrafus). A bértáblában a kategóriát a meglévő munkaviszony évei határozzák meg. 15 év gyakorlattal a besorolás Pedagógus I. 5 fizetési fokozat.

Gyakorlati oktatóként milyen besorolásba kerülök a bértáblán?

Üdvözlöm!
Kereskedelmi szakoktató diplomaval pedagógiai asszisztensként milyen bérre számíthatok?

Ha szakoktatóként pedasszitsztens vagy, rád nem ez a bértábla vonatkozik, mert az alapdiplomád nem pedagógus (hanem gazdasági képzési területű), csak betölthetsz vele pedagógus munkakört ha szakmát oktatsz.

A Kollégium éjszakára (22:00-06:00) fél fizetést ajánl. Érdekelne, hogy ez törvényes-e.

Nálunk erre az időszakra 3,2 órát számol el a munkáltató.. arányaiban kb. ugyanakkora. Esélyes, hogy tehát, hogy törvényes! :(

Szeretnek segitseget kerni az alabbiakban:
1991-ben szerzett kozepfoku ovodapedagugus vegzettseggel ovodaban milyen munkat vegezhetnek,ill. milyen berrel?
Koszonom!

Oldalak