Pedagógus bértábla 2015 szeptemberétől

Cikkek: 

Elérkezett a szeptemberi béremelés ideje a tanárok, tanítók, óvódapedagógusok számára. A bejelentett fokozatos emelési program ezzel elvileg nem áll le, a következő emelés 2016 szeptemberében várható. A korábban ígért további emelések törvényi háttere azonban megszünt, mivel a számítási képletből kivették a minimálbért, így a minimálbér emelése már nem jelent automatikus pedagógus béremelést. Emiatt a 2015 januárra várt emelkedés már elmaradt, ami 3,44%, tehát nagyságrendileg átlag havi 10 ezer forint körüli összeg lett volna.

A 2015 szeptemberétől 2016 szeptemberéig érvényes bértáblákat a hatályos jogszabályok alapján számoltuk ki a Gyakornok, Pedagógus I. és Pedagógus II. kategóriákra.


A 2015 szeptemberétől érvényes bértábla:.

pedagógus bértábla 2015-2016

A számításhoz felhasznált adatok:

1. Az illetményalap számításának vetítési alapja 2015-ben 101500 forint.

2. Az illetményalap 2015. szeptember 1-től a vetítési alap
a) 119,3 százaléka középfokú végzettség esetén,
b) 168,9 százaléka alapfokozat esetén,
c) 186,4 százaléka mesterfokozat esetén.

A vetítési alap és a fenti százalékok segítségével számítható ki az illetményalap.

3. A 2011. évi CXC. törvény 7. melléklete a rögzíti a garantált illetményt az illetményalap százalékában:Hozzászólások

Érdeklődné,hogy valóban jár e 1 év előrelépés az előmeneteli rendszerben vezetőpedagógusi szakvizsga elvégzése után, hol találok róla jogszabályt?
Köszönöm

Sziasztok! Egy iskolában dolgozom 20 éve, most, mint pedagógiai asszisztens, de voltam már szabadidő szervező és könyvtáros is. Idén kezdtem el az egyetemen a pedagógia tanár szakot. Tudom, hogy a pedagógus munkát segítők, akiknek van pedagógus diplomájuk megkapják a pedagógus bért. A kérdésem az lenne, hogy 20 év munka után automatikusan az eredeti F/7- be sorolnak, vagy leraknak F1-be? Volt aki már megkapta az emelést? Előre is köszönöm a választ!
Kata

Az új tábla szerint az átlagos pedagógus nyugodtan elfelejtheti az E és F betűket. Még akkor is, ha 15-20 éve van a pályán. A feltételeket olyan szépen változtatják évről-évre, hogy véletlenül se tudjon bekerülni akárki. (Szakvizsga, mentor, ...)
A kérdésedre nem tudok válaszolni, de a gyakornok és a ped. I. tájékán érdemes nézelődnöd :(

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy ha már nem aktuális az előző kérdésem, akkor azt hogyan tudom innen letörölni? Köszönöm a válaszokat!

Sziasztok, szép hétvégét!
Érdeklődni szeretnék egy számomra most nagyon fontos kérdésben.
2 éve szereztem főiskolai diplomát szociálpedagógusként, és 2 éve dolgozom gyermekvédelmi gyámként a területi tegyesz-nél. Szeretem a munkakört, megszoktam, és bár vannak nehéz helyzetek, de jelenleg jól érzem magam benne. Az egyetlen "gond", hogy nem vagyunk pedagógusok... Az egyik kolléganőm a héten mondott fel, április elsejével már nem lesz. Nevelőszülői tanácsadó volt. A szakmai vezetőnk azonnal feltette nekem (is)a kérdést, hogy átmennék-e tanácsadónak. Annyira hirtelen ért az egész, hogy nem is tudtam rajta gondolkozni, de jeleztem, hogy igen, nekem is eszembe jutott már. Igazából nekem csak a fizetés, és a szabadság miatt lenne jobb, (pláne építkezés előtt...) különben maradnék itt. A kérdésem annyi lenne, hogy ha átmennék nevelőszülői tanácsadónak, mennyi lenne a nettó fizetésem, kb.? Mert nézegettem a bértáblát, de gondolom ehhez még jönnek pótlékok, stb.? Kollégáim nem igazán nyilatkoznak erről, és persze mindenkinek van már +5-10 éve, szóval nem is lenne reális. Tudna nekem segíteni ebben valaki, hogy hogy tudnám kiszámolni kb.? Mert ha kevesebb lenne a nettó bérem, mint most gyámként, akkor nem biztos, hogy megérné váltanom...
Köszönöm szépen előre is a válaszokat, remélem érthető voltam :)

Szép délutánt Mindenkinek! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg még Ausztriában csinàlom az òvónő képzőt, Magyarországon elfogadják ezt, mint Német nemzetiségi óvónő, vagy valamilyen vizsgàt kell tenni. Köszönöm előre is! M

Jó napot! Az lenne a kérdésem hogy a pedagógiai asszisztens közalkalmazotti bèrtàbla szerint hovà sorolható be? Van-e különbség a dajka és a pedagógiai asszisztens bére között?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Viktória

Éredeklődni szeretnék, ha 2004-ben szereztem a diplomámat tanítóként. A szakmában nem dolgoztam egy évet sem. Két évig óvónőként, majd hat évig a közigazgatásban tevékenykedtem. Beszámítják-e ezeket az éveket a pedagóguspályán?

Kedves Kori!

Gyakornokként fogsz kezdeni, ha tanítói munkakörben találsz munkát.

Igen. A közalkalmazotti és a köztisztviselői/kormánytisztviselői jogviszonyod teljes mértékben beszámít.

Tudomásom szerint gyakornokként kezd, ha tanítóként helyezkedik el.

Nem lesz gyakornok. Diploma szerzése számítják a bért is ped1 / 3 vagy 4

2005-ben diplomáztam főiskolán óvónőként, 2 évet dolgoztam, azóta, 8 éve nem óvónőként dolgozom.
Ha vissza szeretnék menni a pályára milyen fizetésre lehet számítani?

Köszönöm.

A 2 éves pedagógusmúlttal a gyakornoki státuszba lehet bekerülni, utána vizsgázni is kell, hogy valaki ped1 lehessen. A feleségem ugyanígy járt, 2 év pedagóguslét után szült 3 gyereket, 15 év anyaság után gyakornoknak tudott volna visszamenni 2015-ben, úgyhogy ez volt tanári pályafutásának vége, most egyéni vállalkozó, szabadúszó.

Szeretnék érdeklődni aziránt, hogy 2009 óta van óvodapedagógusi diplomám, most szereztem mellé egy gyógypedagógiai diplomát 2 szakiránnyal. A bérem változik valamit? Melyik táblázatot kell figyelembe venni a pályamodelleset vagy a közalkalmazottit? F kategóriából átkerülök egy másikba, vagy ránk pedagógusokra már csak a pedagógusi bértáblázat vonatkozik?

A másik kérdésem, ha az óvodánkba ellátom a SNI gyerekeket mint gyógypedagógus de óvónőként vagyok alkalmazva valami plusz járandóságot lehet kérni a plusz feladat ellátásért?

Köszönöm a választ!!!

szia! Sok évvel ezelőtt 1,5 évet dolgoztam képesítés nélküli óvónőként, Utána elvégeztem a főiskolát, óvodapedagógusi diplomám van. De utána már nem dolgoztam a szakmában. Most mennék vissza óvónőnek. 3 gyermekem van. A többi szolgálat idő (ha több, mint 6 év) beleszámít a besorolásomba? És fél év után kell gyakornoki vizsgát tennem?

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Gyógypedagógiai asszisztensként dolgozom városi EGYMI alkalmazásában. Az új törvény szerint, minden asszisztenst besoroltak Ped.I. kategóriába, akiknek van felsőfokú végzettsége. Még a szociálpedagógusokat is. Én E-8 kategóriában vagyok, 2012-ben végeztem pedagógia szakos bölcsészként, azonban még nincs nyelvvizsgám, csak egy igazolásom, hogy kiváló eredménnyel végeztem az egyetemen. Ezt az igazolást leadtam a munkahelyemen, azonban ők nem küldték tovább a KLIK felé, mondván ez nem ér semmit. Érdeklődnék, hogy át kellett volna-e engem sorolni gyakornoknak 2 évre (ez alatt az idő alatt bízom benne már meg lesz a nyelvvizsgám), még akkor is ha határozatlan idejű a munkaviszonyom? Előre is köszönöm segítségét!

mivel nincs diplomája (az abszolutium nem minősül annak), így az érettségijét lehet figyelembe venni, így át sem lehet sorolni gyakornoknak. ha meglesza nyelvvizsgája (és vele együtt a diplomája), akkor vagy átsorolják gyakornoknak, vagy ha megvan a 6 év munkaviszonya, automatikusan a PedI-be.

jó tanulást!

"pedagógia szakos bölcsész" nem pedagógusi diploma, erre nem fogják a PED1-be átsorolni.

Kedves Hozzáértők!
Szeretném megkérdezni,hogy a 3 évenkénti soros ugrás függ e a Portfólió feltöltésétől illetve a minősítő vizsgától? Az Önkormányzat ugyanis 2 éve nem léptetett magasabb kategóriába, mondván hogy csak akkor ugrok ha minősítettek. Jogos volt ez a lépés??
Köszönöm!
(25 éve vagyok diplomás óvónő.)

Tisztelt Cím! Főiskolai végzettségem van, most szeretnék elhelyezkedni óvónőként, 2016.12.31-ig szólna a szerződés (gyeses helyett). Ha utána sikerülne másik óvodában elhelyezkednek, akkor mind a két hely beleszmítana a 2 év gyakornoki időbe? A mostani egy állami kórházban lenne gyermekosztályon. Ha jól néztem, akkor br. 171.434 Ft lenne a fizetésem. Kérem, erősítsen meg, ha jól gondolom.Köszönettel!

óvónőként nem fog tudni elhelyezkedni friss diplomásként, csak gyakornokként, óvónő mellé, de bele fog számítani ez az idő is, ha a kórház mint óvodapedagógust alkalmazza. ha csak mint animátort, akkor viszont nem.

Óvónői Szakközépiskolai végzettséggel óvónőként dolgozom 25 éve.Ha pedagógiai asszisztensként szeretnék a jövőben elhelyezkedni, változik-e a fizetési besorolásom (ped.I.-ben vagyok)vagy csökkenne a fizetésem ezáltal?
Köszönöm

A közalkalmazotti táblába lennél besorolva D osztályba, a garantált bérminimumra kiegészítve az illetményedet. Bruttó 129000 Ft lenne a béred.

2007 január 31-én szűnt meg a közalkalmazotti jogviszonyom, ha januártól ismét pedagógusi munkakört töltök be, a 9 év kimaradást beszámítják??

"a pedagógus végzettséggel rendelkező pedagógiai asszisztenseket lehet átsorolni a pedagógus bértábla szerint"
Erről hol találok valamilyen törvényt?

2015. szeptemer 1. napjától a pedagógiai munkát segítők megkapják a pedagógus bért,ha van megfelelő diplomájuk hozzá.

11 évet tanítottam felsőtagozatos tanárként, majd más területen kezdtem el dolgozni, az a kérdésem ha most visszatérek a pályára, akkor a bértáblában ezt a 11 évet számolják alapul? Köszönöm a segítséget.

Akkor tovább feszegetném a témát.
Besorolás esetén a 6 év munkaviszony az közalkalmazotti munkaviszony kell, hogy legyen, vagy jó bármilyen más munkaviszony is? Több, mint 6 év munkaviszonnyal rendelkezem, de közalkalmazottim, csak 5 év lesz, jövőre. A többi szerződésem a munkatörvénykönyve szerint volt.

Valószínű, hogy a munkaviszonyod nem lesz beszámítva, mert azt még a diploma előtt volt.

"Kjt. 87/a.(3)
A közalkalmazott fizetési fokozatának megállapításánál az (1)–(2) bekezdésen túlmenően figyelembe kell venni
a) a munkaviszonynak azt az időtartamát, amely alatt a közalkalmazott a közalkalmazotti jogviszonyában betöltendő munkaköréhez szükséges iskolai végzettséggel vagy képesítéssel rendelkezett,"

Oldalak