Pedagógus bértábla 2016 szeptemberétől

Cikkek: 

Elérkezett a szeptemberi béremelés ideje a tanárok, tanítók, óvódapedagógusok számára. Ez a 2014-ben bejelentett fokozatos emelési program utolsó szakasza. Az emelés törvényi háttere részlegesen módosult 2015-től, mivel a számítási képletből kivették a minimálbér emelkedésének hatását. Emiatt a 2016 évi pedagógus fizetések nagyjából 10%-kal alacsonyabbak a korábban ígértnél (a jelenlegi 111.000 forintos minimálbér helyett a képletben még a 2014. évi 101.500 forintos minimálbér szerepel szorzóként "vetítési alap" néven). Újabb béremelés a jelenlegi helyzet szerint 2017. január 1-től sincs tervbe véve, ugyanis a vetítési alap a költségvetési törvényben 2017-re is változatlan szinten marad.

A 2016 szeptemberétől érvényes bértábla:.

pedagógus bértábla 2016

A számításhoz felhasznált adatok:

1. Az illetményalap számításának vetítési alapja 2016-ban is 101500 forint.

2. Az illetményalap 2016. szeptember 1-től a vetítési alap
a) 119,6 százaléka középfokú végzettség esetén,
b) 174,5 százaléka alapfokozat esetén,
c) 193,2 százaléka mesterfokozat esetén.

A vetítési alap és a fenti százalékok segítségével számítható ki az illetményalap.

3. A 2011. évi CXC. törvény 7. melléklete a rögzíti a garantált illetményt az illetményalap százalékában:Hozzászólások

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, én melyik kategóriába tartozom? 4 évig tanítottam egy gimnáziumban (magyar-angol), 12 évig otthon voltam a gyerekekkel. Most megyek vissza tanítani. Közben szereztem még egy diplomát (közgazdász).
Köszönöm a válaszokat!!!

Sziasztok!

6 éve vagyok gyermekfelügyelő (érettségit igénylő) pozícióban egy közoktatási intézményben.
2 év múlva lesz meg a tanári végzettségem.

A kérdésem az lenne, hogy az oktatási szférában töltött 6 évemmel, a diploma megszerzését követően 1-es vagy 3-as kategóriába sorolnak be? Van esély rá, hogy beszámítják a 6 évemet?

Kérlek titeket, ha találtok erről valamit írjátok meg!
Válaszaitokat előre is nagyon szépen köszönöm!

Érdeklődöm, hogy ha óvodapedagógus diplomával rendelkezem 30 éve és pedagógus szakvizsgát szerzek, hová leszek besorolva. Előre is köszönöm.

40 óvodapedagógus munkaviszony után idén 2016.Gszept -től a felmentési időmet töltöm. Januártól megyek el nyugdíjba. Jár-e a ped II beaorolás a felmentési időre

Óvónői szakközépiskolát végeztem, 1,5 évet dolgoztam óvónőként 2000 előtt, 1 évet nevelőtanárként. Most pedasszisztens vagyok az oviban. Pedagógusnak számítok-e, sorolhatnak-e az új törvény alapján ped1-be?

Nem. Ha nem végezted el a főiskolát, nem számítasz pedagógusnak. A szakközépiskola nem jogosít erre. A pedagógiai asszisztens nem pedagógus.

Jó napot

a kérdésem a következő lenne milyen besorolásba kerülnék végzettségem magyar szakos tanító gyakorlatom nincs , azt mondták először napközit kellene csinálnom mellette pedig az iskola könyvtárát.
Előre is köszönöm a választ

Kedves Mindenki!

Érdeklődni szeretnék, hogy mint utolsó éves tanító szakos hallgató milyen módon tud engem foglalkoztatni egy általános iskola még a tanulmányaim lezárásáig és milyen bérrel lehet számolni?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Pedagógusként semmilyen módon nem foglalkoztathatnak.

Sziasztok!Olyan kérdésem lenne,hogy feleségem pedagogiai asszisztensként dolgozik,tanitói diplomával egy oviban,4 hónapja.Jár-e neki a felsőfok alap oszlopban lèvő illetmény,ha az állás betöltésére középfok volt előirva.Vàlaszokat köszönöm előre is.

Üdv!
Nekem éppen egy ismerősöm is így dolgozik. Tanítói diplomával, óvodában pedagógiai asszisztensként, és ő ( most már) a diplomája alapján van besorolva, tehát a felsőfokba. Bár nem tudom, hogy nála volt-e előírva középfok vagy felső,mert ő már régebb óta ott dolgozik óvodatitkárként, csak most átsorolták és pedasszisztens munkakörbe tették, ahol már jár neki a magasabb fizetés.

Szép estét! Arra vagyok kíváncsi, hogy idén lesz-e fizetés emelés? Volt arról szó ugye, hogy a kívánt emelést pár éve nem tudták teljesíteni, emiatt évi részletre bontották azt le, es elvileg idén erre nem került meg sor a tudomásom szerint. A válaszokat előre is köszönöm.

Pedagógus, közalkalmazott, köztisztviselő, munkaviszonyos vagy?

Ovodapedagogus vagyok, kozalkalmazott

Sziasztok. Infóra lenne szükségem. Barátnőmnek pedagógia BA diplomája van (nyelvvizsga folyamatban), és jelenleg óvodapedagógia szakra jár. Előtte 6 évig gyárban dolgozott. Mennyi az a fizetés ami most így hivatalosan járhatna neki? 4 hónapja dolgozik ped. asszisztensként. Előre is köszönöm a választ! További szép napot!

Segítő infora volna szükségem. A lányom sikeres államvizsga után óvodapedagógusként helyezkedett el, azonban diploma nélkül, mivel az ehhez szükséges nyelvvizsga még nincs a birtokában. A nyelvvizsga megszerzésére a gyakornoki 2 éve alatt lesz lehetősége. A pedagógusi bértáblában ő hol helyezkedik el így, hogy nincs diplomája nyelvvizsga miatt? Lehet különbség vidéki és budapesti óvodapedagógusi fizetések közt?
Köszönöm!
Üdv.
Zsuzsa

Sikeres államvizsga után nyelvvizsga hiányában a gyakornoki 1-ben fog elhelyezkedni. Nem lehet különbség. :-)
Nekem is a gyakornoki időben lett meg a nyelvvizsgám.

Tisztelt Cím!

Azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy a 2013-as jelentkezési feltételeknek megfeleltem és beadtam anyagaimat a szaktanácsadói munkakörhöz. Akkori feltételek voltak a 14 éves tanári munkaviszony és szakvizsga vagy az azt kiváltó kutatói munka. A munkakörhöz automatikusan járt a mesterpedagógusi átsorolás. Megfeleltem a kiírásoknak és szaktanácsadónak be is soroltak, de nem kaptam meg a mesterpedagógusi besorolásomat. Azóta is évek óta járok az OFI és az OH illetékeseihez, de senki nem mond semmit vagy e-mailben nem is válaszolnak. Kérdésem lenne: jogosult vagyok e a mesterpedagógusi besorolásra? Ha igen, miért nem kaptam meg? Ha nem miért nem? Illetve: miért nem ad senki választ?

Köszönettel várom a válaszokat!

Szaktanácsadói képzés elvégzése, mesterpedagógus próbaminősítés erdményes letétele után lehetett valaki "automatikusan" mesterpedagógus.

Tisztelt Cím!

A következő problémával fordulok Önökhöz. 2016. júniusban megcsináltam a pedagógus szakvizsgát, közoktatás-vezetői képzéssel. Kértem az átsorolásomat, melyre elutasító választ kaptam, azzal az indokkal, hogy mivel egyetemi végzettséggel vagyok besorolva,ezért nem sorolnak át a szakvizsgával. Én úgy tudom, hogy kategóriát kellene ugornom a szakvizsga megszerzésével. Kinek van igaza? Kérem segítsenek. Köszönettel: Gönye-Tóth Anett

Kedves Anett! 2013-tól már nem jelent kategória ugrást a szakvizsga. Helyesen jártak el.

Érdeklődnék, hogy egyetemi diplomával, de általános iskolai felsőtagozatos tanárként elhelyezkedve a felsőfokú végzettségnél az alap vagy a master besorolás jár?

Erre a kérdésre így nem lehet válaszolni. Milyen egyetemi diplomával, és mit tanítasz?

Az Nkt. (2011. évi 190. tv.) 3. számú mellékletében a táblázat 4-5. sorában az 5–6. évfolyamra tanár, a tantárgynak megfelelő szakos tanár, tantárgynak megfelelő műveltségi területet végzett tanító, illetve a 7–8. évfolyamra tanár, a tantárgynak megfelelő szakos tanár van előírva, tehát nem tesz különbséget az alapfokozat (főiskolai végzettség) és a mesterfokozat (egyetemi végzettség) közt.
A 326/2013. évi kormányrendelet 32. § (1) szerint "...Ha e rendelet a munkakörre több fizetési osztályt állapít meg, a közalkalmazottat a legmagasabb iskolai végzettsége, képesítése alapján kell besorolni a munkakörre megállapított osztályok közül."

Tehát az egyetemi szintű TANÁRI végzettséget általános iskolában is figyelembe kell venni a pedagógus illetményalapjának meghatározásakor.

Köszönöm a válaszokat. A pontosítás végett: TANÁRI végzettséggel, szakos tárgyat tanítok felsőtagozaton, és régi típusú (osztatlan) egyetemi tanári végzettséggel rendelkezem. Akkor tehát figyelembe kell venni a mesterfokozatot a besorolásnál? Akkor is, ha nem ír elő a törvény CSAK főiskolai szakos végzettséget?

Még mindig nem írtad le pontosan.
Ha pl. földrajz szakos egyetemi diplomával földrajzt tanítasz, akkor az egyetemi diploma alapján kell besorolni még akkor is, ha van földrajz szakos főiskolai diplomád is. De, ha történelmet tanítasz és csak főiskolai diplomád van töriből, akkor a főiskolai diploma alapján kell besorolni, hiába van másik szakból egyetemi tanári diplomád. Az mindegy, hogy a régi osztatlan képzésben szerezted az egyetemi diplomád, csak az esélyeidet növeli a 2 szak miatt.

Tehát matek szakos egyetemi végzettségem van és matekot tanítok általánosban. Itt ugye nem lenne kötelező az egyetemi végzettség, csak a főiskola, de nekem egyetemi van. Akkor a magasabba sorolnak vagy nem kötelesek figyelembe venni az egyetemi diplomát, mivel a kiírás szerint a főiskola elég lenne?

Egyetemi diploma alapján kell téged besorolni. A köznevelési tv. csak annyit ír, hogy "a tantárgynak megfelelő szakos tanár", a szintjét nem.

A 32. § a nem pedagógus munkakörökre vonatkozik.

Olyan problémával fordulok ehhez a felülethez, mely régóta nyomaszt, de a jelenlegi helyzetben már kezdek kiborulni.
Gyakornok vagyok 2015. febr. 2. óta.
Egyedül vagyok a nyelvszakommal az egész iskolában, mióta ott vagyok, én érettségiztetek, azóta a 2. osztáyom kaptam meg, 31 órában tanitok hetente.
Kb. 310-320 fő a diáklétszám. Mentorom ugyan van papíron, de "házon kívül", napi szintű, azonnali szakmai segitségem nincs.
Most töltöm nov. 25-ig a portfólióm, és félek, hogy egy ellenőrzésen ezek a dolgok, ha kibuknak, akkor abból sok jó nem fog kisülni.
Szabályos/törvényes ez? Vagy kidobhatom a 2 évemet?
Köszönöm a választ előre is.

Oldalak