Pedagógus bértábla 2016 szeptemberétől

Cikkek: 

Elérkezett a szeptemberi béremelés ideje a tanárok, tanítók, óvódapedagógusok számára. Ez a 2014-ben bejelentett fokozatos emelési program utolsó szakasza. Az emelés törvényi háttere részlegesen módosult 2015-től, mivel a számítási képletből kivették a minimálbér emelkedésének hatását. Emiatt a 2016 évi pedagógus fizetések nagyjából 10%-kal alacsonyabbak a korábban ígértnél (a jelenlegi 111.000 forintos minimálbér helyett a képletben még a 2014. évi 101.500 forintos minimálbér szerepel szorzóként "vetítési alap" néven). Újabb béremelés a jelenlegi helyzet szerint 2017. január 1-től sincs tervbe véve, ugyanis a vetítési alap a költségvetési törvényben 2017-re is változatlan szinten marad.

A 2016 szeptemberétől érvényes bértábla:.

pedagógus bértábla 2016

A számításhoz felhasznált adatok:

1. Az illetményalap számításának vetítési alapja 2016-ban is 101500 forint.

2. Az illetményalap 2016. szeptember 1-től a vetítési alap
a) 119,6 százaléka középfokú végzettség esetén,
b) 174,5 százaléka alapfokozat esetén,
c) 193,2 százaléka mesterfokozat esetén.

A vetítési alap és a fenti százalékok segítségével számítható ki az illetményalap.

3. A 2011. évi CXC. törvény 7. melléklete a rögzíti a garantált illetményt az illetményalap százalékában:Hozzászólások

Üdvözlet!
Az érdekelne, hogy kb 10 éves nem tanári munkaviszony, beleszámít e a besorolásban, ha elmennék szaktanárnak, mivel van mérnöktanári végzettségem? Csak mert ilyet is olyat is mondanak, de 100.000ft-ért nem megyek el tanítani.
köszönöm. Üdv: Laci

A legalább 6 év nem pedagógus gyakorlattal rendelkezőket pedagógus I-be kell besorolni ha elhelyezkednek pedagógusként. (326/2013-as kormányrendelet 6paragrafus). A bértáblában a kategóriát a meglévő munkaviszony évei határozzák meg. 10 év gyakorlattal a besorolás Pedagógus I. 4 fizetési fokozat.

A diplomaszerzés utáni éveket egy az egyben beszámítják, szóval esélyes, hogy eleve PED1be kerülsz, ott meg nem 100ezerétr megy a meló márt, az évektől függően, egyetemi szorzóval meg szaktanári pótlékkal 150-200 simán lehet a nettó

Ha nem voltál ez alatt a 10 év alatt közalkalmazott, akkor szerintem azt nem tudják figyelembe venni!
Akkor a végzettségednek megfelelően sorolnak be(főiskola vagy egyetem), de a 10 évet figyelmen kívül hagyják... :(

Alapítványi középiskola kollégiumában dolgozom pedagógiai felügyelő,éjszakás munkakörben. Végzettségem főiskola (óvodapedagógus). Dolgoztam 5 évet nevelőként állami gondozottakkal,3 évet középiskolai kollégiumban nevelőtanárként. F1 a besorolásom. Nem vették figyelembe az éveimet vagy helyes a besorolásom?
Köszönöm!

Nem jó a besorolás. A katergória helyes F. Három évenként egy fokozatot ugrik a besorolás, mindegy hogy mit dolgoztál előtte és milyen munkakörben, csak igazolt évek legyenek. A KJT-ben megtalálod ennek a szabályzását, amire hivatkozhatsz

Nekem sem vették figyelembe a besorolásnál,hogy 10 évet dolgoztam betéti társaság beltagjaként.( német,japán stb.nemzetközi piacra termeltem,programoztam ) 3 kategóriával "kisebb" helyen vagyok ( voltam ). Nettó 150-ért tanítson más.Otthagytam.( mérnök+tanári+folyékony angol+nemzetközi tapasztalat ) Sok sikert:Szabó B.

4 évet dolgoztam óvónőként, 11 évet szociális területen. Amennyiben ismét pedagógusként alkalmaznának, melyik bértábla vonatkozna rám?

Köszönöm!

A legalább 6 év nem pedagógus gyakorlattal rendelkezőket pedagógus I-be kell besorolni ha elhelyezkednek pedagógusként. (326/2013-as kormányrendelet 6paragrafus). A bértáblában a kategóriát a meglévő munkaviszony évei határozzák meg. 15 év gyakorlattal a besorolás Pedagógus I. 5 fizetési fokozat.

Gyakorlati oktatóként milyen besorolásba kerülök a bértáblán?

Üdvözlöm!
Kereskedelmi szakoktató diplomaval pedagógiai asszisztensként milyen bérre számíthatok?

Ha szakoktatóként pedasszitsztens vagy, rád nem ez a bértábla vonatkozik, mert az alapdiplomád nem pedagógus (hanem gazdasági képzési területű), csak betölthetsz vele pedagógus munkakört ha szakmát oktatsz.

A Kollégium éjszakára (22:00-06:00) fél fizetést ajánl. Érdekelne, hogy ez törvényes-e.

Nálunk erre az időszakra 3,2 órát számol el a munkáltató.. arányaiban kb. ugyanakkora. Esélyes, hogy tehát, hogy törvényes! :(

Szeretnek segitseget kerni az alabbiakban:
1991-ben szerzett kozepfoku ovodapedagugus vegzettseggel ovodaban milyen munkat vegezhetnek,ill. milyen berrel?
Koszonom!

Kedves Marcsi! Amíg a helyesírásra nem tudsz odafigyelni, ne akarj óvodában gyermekeket tanítani. Pedagugusra vagy pedagogudra nincs szükség!

Knt. 98. és 99. § -t érdemes elolvanis, lehet, hogy ott találsz választ a kérdésedre.

Pedagógiai munkát segítő munkakörök: ped. asszisztens, dajka, kisegítő, stb Bér: brutto: 129.000,-

Szeretnék érdeklődni, hogy az új osztályfőnöki pótlék ill.vezetői pótlék valóban azt jelenti, hogy az eddigi 22 óra kötelezőmet 1-jétől 26-ra emelik? Az igazgató azt mondta, hogy a kötelező óraszám emelésével oldják meg az új órakedvezményeket, így külön pénz nem jár ezért. Akkor miért is van ez a törvénybe iktatva? Így semmilyen kedvezményhez nem jutunk, vagy más iskolában ez másként lesz?

Kedves Ildikó...A kiadható kötelező órák száma eddig is 26 volt, Te a szerencsések közé tartozol, hogy neked eddig 22 volt. Igen, a Tv. szerint a 2-2 órakedvezmények a plafonos 26-ból értendők.

Köszönöm a választ.

Üdv. mindenkinek...Vajon tényleg kimondja-e a törvény, hogy a szakgimnáziumok érettségi utáni 2 éves szakképzésében (nappali tagozat) nincs sem osztályfőnöki óra, sem osztályfőnöki pótlék, sem osztályfőnököknek járó órakedvezmény 2016.szeptembertől? Ma ezt az információt kaptam és ha ez igaz, elgondolkodtam, hogy az osztályfőnökség adminisztrációs terheit és az egyéb feladatoka elvégzését hogyan képzeli a törvényalkotó? Köszönöm...

Kérdésem, hogy az óraadói besorolási béralapom (H14) Ped.I mesterfokozat szerinti, vagy Ped.II ?

Szerintem nagyon gáz, hogy pedagógusok ide kommentelnek, és tele vannak a hozzászólások helyesírási hibákkal... ÉS... mindannyian a bérüket követelik, úgy, hogy még helyesen írni, és fogalmazni sem tudnak. Szégyen!!! Olvassák csak vissza a hozzászólásokat alaposan, és tapasztalni fogják! :(

Kedves Sanci, van egy fölösleges vessző a hozzászólása "írni" és "és" szavai közt, az "ide kommentel" pedig egy szó (stilárisan pedig, hát...). - Ha nincs a kommentemben hiba, akkor már jár a béremelés?

Nincs, ugyanis az "És előtt sosincs vessző!" az egy néphiedelem. Csak akkor nem kell vessző, ha egy felsorolás utolsó két eleme között van az "és", ha két tagmondatot választ el - mint ebben az esetben is - akkor viszont kell vessző.

Szerintem máshol kellene kommentelned...

A néphiedelemmel kapcsolatban teljesen igaza van, de a kérdéses helyre mégsem kell vessző, mert két azonos mondatrész közé és, s, meg, vagy kötőszó esetén nem tesszük ki.

Mi lesz a besorolásom, ha 20 évig óvodapedagógusként dolgoztam, és jövőre tanítóként. A tanítói diplomámat 19 éve kaptam. Most végzem a szakvizsgát, úgy hogy a minősítésem óvónőként akár a szakvizsga megszerzése után akár mesterpedagógus is lehet, ha maradok óvodapedagógus. De mi a helyzet ha tanítani fogok? Erre szeretnék választ kapni. Előre is köszönöm!

Azt szeretném kérdezni milyen kategóriába kerülnék és beszámít-e a Gyed-Gyes. 2005.ben szereztem tanítói főiskolai dipl, 2008 jan.-ban gyógypedagógusi diplomát.2004-től dolgoztam 2011-ig közalkalmazottként,több helyen,a nyári hónapokat leszámítva,így nincs meg a 7 évem,aztán szülés előtt 3 hónapot egy cégnél adminisztrátorként,de nem onnan jöttem el szülni,2012 szeptemberében. Méltányossági Gyedet kaptam,majd 2014 júniusában újra szültem azóta gyesen vagyok.Beleszámít-e az évekbe a 2év Gyed,a 4 év Gyes.Szeretnénk harmadikat is,és utána vissza dolgozni.Milyen kategóriába kerülök,és érdemes-e vmit elvégeznem a gyes alatt?Köszönöm.

Oldalak