Pedagógus bértábla 2016 szeptemberétől

Cikkek: 

Elérkezett a szeptemberi béremelés ideje a tanárok, tanítók, óvódapedagógusok számára. A 2014-ben bejelentett fokozatos emelési program törvényi háttere részlegesen módosult 2015-től, mivel a számítási képletből kivették a minimálbért, így a minimálbér emelése már nem jelent automatikus pedagógus béremelést. Emiatt a 2016 szeptemberi pedagógus fizetések nagyjából 10%-kal alacsonyabbak a korábban ígértnél.

A 2016 szeptemberétől érvényes bértábla:.

pedagógus bértábla 2016

A számításhoz felhasznált adatok:

1. Az illetményalap számításának vetítési alapja 2016-ban is 101500 forint.

2. Az illetményalap 2016. szeptember 1-től a vetítési alap
a) 119,6 százaléka középfokú végzettség esetén,
b) 174,5 százaléka alapfokozat esetén,
c) 193,2 százaléka mesterfokozat esetén.

A vetítési alap és a fenti százalékok segítségével számítható ki az illetményalap.

3. A 2011. évi CXC. törvény 7. melléklete a rögzíti a garantált illetményt az illetményalap százalékában:Hozzászólások

Tisztelt Címzett!
Nyelvvizsga hiányában nem kaphattam meg a diplomámat a záróvizsgámat követően, csak néhány évvel később. A főiskolai oklevelem kibocsátásának dátuma: 2014. május 24, melyben a következőket írták:
"... A Záróvizsga-Bizottságnak 2008. év június hó 19-i határozata alapján nevezettet tanítóvá nyilvánítjuk. ..."
A besorolásomnál melyik dátumot veszik figyelembe? Annak a határozatnak a dátumát, ami alapján "tanítóvá nyilvánítottak", vagy a diploma kibocsátásának a dátumát?

Segítő válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Címzett!
42 éves művésztanár vagyok. Kb. 20 éve tanítok folyamatosan hol ilyem, hol olyan szerződésekkel, részmunkaidőben, közfoglalkoztatottként, ped.asszisztensként...stb. Tavaly óta rendelkezem abszolutóriummal, de nyelvvizsga hiányában, még nincs meg a diplomám. Jelenlegi munkahelyemen gyakornoknak soroltak be. Kérdezem, hogy ennyi év tanítás és munkaviszony után nekem is meg kell csinálnom a portfoliót ped1-be? És ped2-be mikor léphetek huszon évnyi tanítással, és országos szakmai díjakkal, miniszteri kitüntetéssel a hátam mögött?

Tisztelt Címzett! Egyetemi végzettséggel rendelkező magyar-német-könyvtár szakos tanár vagyok. 2007. december 13-tól 2013. március 18-ig könyvtáros- és magyartanárként (státuszom könyvtárostanár volt) dolgoztam. Közben másfél évig voltam otthon kisfiammal (2010. március 18-2012. június). 2013. március 18-tól könyvtárosként (közalkalmazott) dolgozom egy városi könyvtárban. Vissza szeretnék menni tanítani, ezért érdeklődöm a bértáblán való besorolásom iránt. Köszönöm!

Tisztelt Címzett!
Egyetemi végzettségem van, pedagógusként dolgoztam 2005-2007 között, két tanévet. Két gyereket szültem, az első gyerek tgyás-a alatt lejárt a határozott idejű munkaviszonyom.
A gyed lejárta után határozatlan idejű munkaszerződéssel üzletkötőként helyezkedtem el, 2009-ben. 2009-ben megszületett a második gyerek. 2011 vége óta gyesen vagyok, első gyerekem fogyatékossága miatt jár meghosszabbított gyes 2017 augusztusig.
A kérdésem, h ha visszamegyek dolgozni - remélhetőleg - 2017 szeptemberében, akkor a gyes évei beleszámítanak a bértáblába, vagy lényegében kezdő bért fogok kapni?
Köszönöm!

2003-2010-ig köztisztviselőként dolgoztam.
Az óvodaped.diplomamat 2005-ben szereztem meg.2010-től Gyesen voltam, 2013-2014-ig 1 évet óvodapedagógusként dolgoztam, most ismét gyesen vagyok. Gyakornokként vagy ped.1-be kell-e sorolniuk, ha visszamegyek? (Ez vita volt gyes előtt a mostani munkáltatómnál)Számítanak-e a köztisztviselői éveim? Kell-e gyakornoki vizsgát tennem?
Köszönöm előre is a segítségét!

Kedves Virág!

Mivel a Gyes időtartamán kívül is van hat év munkaviszonyod, így rád is vonatkozik a 326/2013 Korm. rendelet 6. §-ának (3) bekezdése: "Ha a pedagógus-munkakörre foglalkoztatási jogviszonyt létesítő személy nem rendelkezik az (1) és (2) bekezdés szerint számított két év szakmai gyakorlattal, de bármely más munkakörben, vagy részben az (1) és (2) bekezdésben foglalt jogviszonyban, részben más munkakörben szerzett legalább hat év munkaviszony jellegű jogviszonnyal rendelkezik, mentesül az előmeneteli rendszer gyakornoki szakasza követelményeinek teljesítése alól és a Pedagógus I. fokozatba kerül besorolásra." (a teljes rendelet itt olvasható: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=162771.325270)
Sajnos, a munkáltatók szeretik figyelmen kívül hagyni...

2006-tol oraadoként (heti 6-8) tanítok. 2013-tól gyeden majd gyesen voltam (februàr 27-ig). Idén végeztem el a pedagogiatanár-angoltanár mesterképzést. Milyen bérre számíthatok?
Koszonom váladzàt!

Üdvözlet!
1 ève dolgozom óvodapedagóguskènt. Mivel már befejeztem a főskolát (de a nyelvvizsgám mèg nincs meg) felsőfokú bèrt kaptam. Ma mondta a vezető, hogy mivel mèg nincs meg a nyelvvizsgám lehet szeptembertől vissza sorolnak középfokú bèrbe, mert a törvény lehet már tiltani fogja, hogy így is megkapják a felsőfokú bèrt, de èn ezt nem találtam sehol. Mi várható ebben az ügyben? Valóban így van?

köznevelési törvény
99. § (14) Ha a pedagógus-munkakör megfelelő végzettséggel és szakképzettséggel rendelkezővel nem tölthető be, akkor legfeljebb egy alkalommal a gyakornoki idő lejártáig gyakornokként alkalmazható az is, aki a nyelvvizsga letétele kivételével a pedagógus-munkakör betöltéséhez előírt végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevél kiadásának feltételeit teljesítette. Ebben az esetben a minősítő vizsga letételének feltétele az előírt nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzése. Amennyiben a gyakornok az előírt határidőig a nyelvvizsga-bizonyítványt nem szerzi meg, közalkalmazotti jogviszonya, munkaviszonya e törvény erejénél fogva megszűnik.

Szóval jogszerűen csak gyakornoknak lehet téged alkalmazni mivel nincs kezedben a diploma. Ha letelik a gyakornoki idő (ez 2 év általában, de a konkrétum benne van a kinevezésedben) akkor bizonyítvány hiányában nem tölthetsz be pedagógus munkakört és így ilyen bérre se vagy jogosult.
Ha középfokú ovped vagy akkor lehet középfokú ped bérbe, egyébként még abba sem.

Tisztelt Címzett!
1998.tól van munkaviszonyom... közalkalmazott, (pedadógus 8 év), köztisztviselő, alkalmazott. egyéni vállalkozó.
Főiskolai tanító diplomával rendelkezem.
Milyen bruttó bérrel tudnék most számolni, ha iskolában kezdenék szeptembertől, tanítóként dolgozni?
Köszönettel!

Kevés az infó.
Az egyéni vállalkozás ideje nem számít bele a besorolásba, a munkaviszony is csak akkor, ha már rendelkeztél a tanítói diplomával.
A felmentéshez, jubileumi jutalomhoz csak a közalkalmazotti és a köztisztviselői jogviszony vehető figyelembe.

ebben az esetben 15 év a munkaviszony. Ezek alapján lennék a kiváncsi a bérre.

Ped.I/6, ha még ebben az évben meglesz/megvan a 15 év.

Ped.I. 6-os fokozatba sorolnak be, ami 2016 szeptemberétől bruttó 256.820.- Ft

Üdv!
Óvodában dolgozom,jelenleg konyhásként,de dajkaként kezdtem/ én kértem a jelenlegi munkakörömet/. Januártól ped. asszisztensként számítanak rám.OKJ-s gyógypedagógiai asszisztens végzettségem van. Felsőfokúm nincs. Változik e a bérem? Melyik táblázat vonatkozik rám? Köszönöm előre is a segítő válaszokat.

A ped. bértábla Önre nem vonatkozik.

Köszönöm a segítő választ. Én is így értelmeztem,de mástól nem így hallottam,így elbizonytalanodtam.

Üdvözletem!
Szocioterapeuta szakpedagógus (szakirányú továbbképzés) végzettséggel milyen besorolásra számithatok? Alapdiplomám nem pedagógus.
Köszönöm!

Erre a végzettségre semmilyenre, mivel a szakirányú továbbképzés nem ad pedagógus végzettséget (a név csalóka ebből a szempontból, de ezt az iskolán kell leveri). Ha olyan az alapvégzettséged, akkor betölthetsz vele pedagógus munkakört pl. gyermekvédelemben, ebben az esetben kaphatsz PED bértáblát

Érdeklődné,hogy valóban jár e 1 év előrelépés az előmeneteli rendszerben vezetőpedagógusi szakvizsga elvégzése után, hol találok róla jogszabályt?
Köszönöm

Megszünt az 1 év előrelépés lehetősége

Sziasztok! Egy iskolában dolgozom 20 éve, most, mint pedagógiai asszisztens, de voltam már szabadidő szervező és könyvtáros is. Idén kezdtem el az egyetemen a pedagógia tanár szakot. Tudom, hogy a pedagógus munkát segítők, akiknek van pedagógus diplomájuk megkapják a pedagógus bért. A kérdésem az lenne, hogy 20 év munka után automatikusan az eredeti F/7- be sorolnak, vagy leraknak F1-be? Volt aki már megkapta az emelést? Előre is köszönöm a választ!
Kata

PED I./7-be sorolnak

Az új tábla szerint az átlagos pedagógus nyugodtan elfelejtheti az E és F betűket. Még akkor is, ha 15-20 éve van a pályán. A feltételeket olyan szépen változtatják évről-évre, hogy véletlenül se tudjon bekerülni akárki. (Szakvizsga, mentor, ...)
A kérdésedre nem tudok válaszolni, de a gyakornok és a ped. I. tájékán érdemes nézelődnöd :(

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy ha már nem aktuális az előző kérdésem, akkor azt hogyan tudom innen letörölni? Köszönöm a válaszokat!

Sziasztok, szép hétvégét!
Érdeklődni szeretnék egy számomra most nagyon fontos kérdésben.
2 éve szereztem főiskolai diplomát szociálpedagógusként, és 2 éve dolgozom gyermekvédelmi gyámként a területi tegyesz-nél. Szeretem a munkakört, megszoktam, és bár vannak nehéz helyzetek, de jelenleg jól érzem magam benne. Az egyetlen "gond", hogy nem vagyunk pedagógusok... Az egyik kolléganőm a héten mondott fel, április elsejével már nem lesz. Nevelőszülői tanácsadó volt. A szakmai vezetőnk azonnal feltette nekem (is)a kérdést, hogy átmennék-e tanácsadónak. Annyira hirtelen ért az egész, hogy nem is tudtam rajta gondolkozni, de jeleztem, hogy igen, nekem is eszembe jutott már. Igazából nekem csak a fizetés, és a szabadság miatt lenne jobb, (pláne építkezés előtt...) különben maradnék itt. A kérdésem annyi lenne, hogy ha átmennék nevelőszülői tanácsadónak, mennyi lenne a nettó fizetésem, kb.? Mert nézegettem a bértáblát, de gondolom ehhez még jönnek pótlékok, stb.? Kollégáim nem igazán nyilatkoznak erről, és persze mindenkinek van már +5-10 éve, szóval nem is lenne reális. Tudna nekem segíteni ebben valaki, hogy hogy tudnám kiszámolni kb.? Mert ha kevesebb lenne a nettó bérem, mint most gyámként, akkor nem biztos, hogy megérné váltanom...
Köszönöm szépen előre is a válaszokat, remélem érthető voltam :)

Szép délutánt Mindenkinek! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg még Ausztriában csinàlom az òvónő képzőt, Magyarországon elfogadják ezt, mint Német nemzetiségi óvónő, vagy valamilyen vizsgàt kell tenni. Köszönöm előre is! M

Jó napot! Az lenne a kérdésem hogy a pedagógiai asszisztens közalkalmazotti bèrtàbla szerint hovà sorolható be? Van-e különbség a dajka és a pedagógiai asszisztens bére között?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Viktória

Éredeklődni szeretnék, ha 2004-ben szereztem a diplomámat tanítóként. A szakmában nem dolgoztam egy évet sem. Két évig óvónőként, majd hat évig a közigazgatásban tevékenykedtem. Beszámítják-e ezeket az éveket a pedagóguspályán?

Kedves Kori!

Gyakornokként fogsz kezdeni, ha tanítói munkakörben találsz munkát.

Oldalak