Nyugdíj mellett főállásban dolgozók

Szerintem tarthatalan helyzet, hogy sokan úgy dolgoznak a közszférában, hogy közben teljes nyugdíjat is kapnak. Az én főnököm is, akinek a bére kb. 300-400 ezer Ft lehet, hasonló összegű nyugdíjban is részesül. Közben rengeteg fiatal, vagy középkorú van munka nélkül, és ezek csak foglalják előlük a helyet.

Lébecolnak ... igenis volt olyan nap h megnem álltunk az osztályon a sok beteg felvétel ellátás stb mit pampogsz itt fogalmad nincs h a nővérnek mennyi dolga van az osztáyon
kívánom neked te is feküdj be egy olyan lébecolós helyre és szarjanak rád

Kívánom neked ha kórházba kerülsz fiatal tapasztalatlan nővér ápoljon. Majd meglátnád a külömbséget.
szar se érnek.

Ápolásról beszélek,aki nyugdíj mellett hajlandó ebben a " megbecsült" szakmában továbbdolgozniHol van az a sok aktív korú akit lapátra tesznek????????????????aki ilyen baromságot ír,gondolozzon már!! no comment

Igen én sem értem miért is cikizik állandóan a nyugdíjas munkavállalókat.
Hiszen minimál béréret dolgozok, és mindent levonnak a munka bérből, az adót a nyugdíj járulékot és a többit.És a közszférában dolgozok fizetése nem egy álom fizetés, így sokszor hallom azt a fiataloktól, hogy ennyi pénzért nem is indul el dolgozni.Igazából nem csak azzal van a baj, hogy a nyugdíjasok elveszik a munka lehetőségét a fiataloktól, hanem az a baj nem is akarnak dolgozni.Persze a sokan vannak akik nem így gondolják, és tőlük elnézést kérek.

u.i.
indok mindössze anny,hogy adminisztrációs ok miatt

Szakápoló vagyok kórházban,meg van a 40 évem,jelenleg felmondási időm töltöm,de álmomban sem mertem arra gondolni,hogy nyugdíjasként már nem kellek,-hiába van tapasztalatom,54-es okj-m,s hatalmas nővérhiány......-áldom az eszem,hogy valamikor réges rég szereztem mégegy szakmát:-)

Miről is beszélünk? Aki közel van a tűzhöz, az dolgozhat- ha nyugdíjas is, még azon az áron is, hogy olyanokat küldenek el, akik még nem nyugdíjasok és tisztességgel dolgoztak. Tudok egy perem kerületi(17.) önkormányzatot, ahol több ilyen "jó arcot" tartanak megbízásos szerződéssel( aki nyugdíjas, csak tud n..lni), az aktív korúakat pedig lapátra teszik.

Sajnos én is megyek nyugdíjba,korkedvezmény,41-év ledolgozot idő.A kormány sajnálja anyugdíj mellett tevénykedhető nővért.Még tudna egy pár évig dolgozni ágy mellet,de nem lehet két fizetést kapni. Csak a minisztériumba akik dolgoznak,Polgármesterés Frakció vezető beosztásba van, Ez hogy lehet? De ők megtehetik,ők az urak.Többi levan szarva.De ha korházba kerülnek rögtön vippes kiszolgálást kell hogy adjuk.Fiatal nem fog menni dolgozni ezért a bérér,jóteszi menjen ki külfödre,talán jobban megbecsülik.
Tisztelettel:Szatmáriné(Magdi)

Senki nem foglalkozik annak ellenőrzésével,hogy a nyugdíjasok által betöltött munkahelyekre egyáltalán próbálnak-e új, aktiv dolgozót felvenni.

Az senkinek sem jut eszébe, hogy akit magas beosztásban nyugdíj mellett foglalkoztatnak, ott a foglalkoztató felelőssége az?

Az egészségügyben dolgozom, akut osztályon.A kórházban nagyon sok nyugdíjas orvos dolgozik, ezen álláshelyek azonban nincsenek meghírdetve,így -ha akarna se tudna jelentkezni rá friss diplomás kolléga. Lehet mondani,hogy nincs jelentkező. Én úgy gondolom, hogy minden olyan állást, melyet nyugdíjas kolléga lát el, hivatalos álláskereső helyeken és portálokon,közlönyben meg kellene hírdetni és amennyiben van rá nem nyugdíjas aktiv dolgozó jelentkező, akkor fel lehetne venni. Próbaidő letöltése után véglegesíteni és a nyugdíjas addigi munkáját megköszönni. Igenis fontos,hogy legyenek munkahelyek, ne a nyugdíjasok töltsék be azokat, hanem a fiatalok.A nyugdíjasnak sem kell a fiatal hitelét törlesztenie, ha annak van munkahelye! Ugyanigy a háziorvosi praxisokat is nyugdíjas kor után meg kell hírdetni, ne tartogassák mindaddig,amig csak lehet, és olyan összegeket kérnek érte, amennyit a fiatal minden bizonnyal nem tud kifizetni, és akkor megint lehet mondani,hogy senki nem jelentkezett rá.( Egyébiránt a kórházi orvos nem kapott a kórházi kórterme után praxisjogot - csak megjegyzés)Ugyanigy járnék el minden egyéb területen is, legyen az tisztségviselő, tanár, jogász, előadó vagy miegymás.

Álljunk azért egy pillanatra meg; a megszerzett nyugdíj egy alanyi jog, mely normáláis államokban, persze alapon nálunk is a 40-45 éves munkaviszonyok járulékaiból és az egyébb befizetett adók levonásából kreált járandóság!!! Mi az hogy ezt utólagos feltételekhez kötik!? Ha ez annyira nagy probléma volt annó és most akkor miért nem a munkáltatónak szabtak gátat, hogy ne alkalmazzon nyugdíjast, ugyanis a munkáltatók döntöttek úgy hogy nyugdíjast alkalmazzanak, mégpedig azért, mert sok kiemelt szakterületen nem volt meg a szakmai utánpótlás, valamint nagyon is megérte nekik, mert azt kevés helyen ragozzák, hogy a nyugdíjas éves szinten a minimálbér(93 ezer Ft) max 18x-át kaphatja az akármilyen szintű munkáért is! :( Tehát az, hogy a munkáltatók eleddig így döntöttek vagy döntenek, arról nem a nyugdíjas tehet, és nem a nyugdíjas veszi el a fiatalok elől a munkalehetőséget! Állítólag 1.000.000 új munkahelynek kellett volna létesűlni!? Hol? Nem hogy nem létesűlnek, de folyamatosan fogynak!!! Jómagam egészségügyi területem dolgozom, s tudom, hogy a fent említett nyugdíj melletti alkalmazotti lészám kb. 4700 fő, fenti fizetéssel és a más közalkalmazotti státuszokban sem sokkal többen dolgoznak...Ezek lekapcsolásától várják majd a gazdaság talpraállását, mikor 1000.ezer milliárdokat lenyúltak..RÖHELYES! ;-) No és persze az a mese kategória, hogy majd helyettük a fiatalok, mert 3 évig létszámstopp! Valójában ez a nyugdíj melletti munkakorlátozás is egy burkolt létszámleépülés, valamint elesés azok adó és nyugdíjjárulékaitól, ui. az sem túl publikus, hogy a nyugdíj melleti bérükből Ők ezt ugyanúgy fizették-fizetik, mint bármely alkalmazott!

Arról nem beszél a fáma, hogy az intézkedés után is vannak számosan,
akik kettő vagy több helyről kapnak pénzt a közszférában a törvény általi kivételeken kivül. Csak tiszteletdíj, stb. nek hívják.

Mindenki azzal foglalkozik, hogy 300-400ezret kereső nyugdíjas miért nem marad nyugdíjas, pedig a kérdés az mi lesz azzal a kisnyugdíjassal, aki azért takarít fillérekért egy kórházban, mert a nyugdíja hidegvízre sem elég. Most választhat, hogy a nyugdíjából, vagy a fizetéséből akar éhenhalni. Ez megint egy Fidesz kommunikációs trükk, mert bármelyik miniszter megtehette volna törvény nélkül is, hogy a nyugdíjasokat elbocsájtja!Gratulálok a kormánynak, ismét felülmúlta önmagát.......

Kedves D.
Maximálisan egyetértek veled. 50 éves vagyok, 3 diplomával és nincs munkám. Dolgoztam 31 évet és még sokat kellene, ha lenne hol. Igen, én is irigylem a nyugdíjasokat, mert az legalább van és nem veszi el senki. Dolgoztam tanárként és a közigazgatásban. Tanultam munka és gyerekek mellett. Tavaly rosszkor voltam rossz helyen, leépítettek. Itt vagyok mindenféle ellátás nélkül, mert már tavaly voltam munkanélkülin. Pályázom szorgalmasan az állásokat, de be kell látnom, hogy kapcsolatok nélkül nem lehet elhelyezkedni, sokszor azzal sem. Sok az eszkimó és kevés a fóka. Én már nem tudok elmenni külföldre, mert nem olyan a szakmám. Nekem semmi bajom a nyugdíjasokkal, nekik sem könnyű. Viszont be kell látni, hogy a helyet át kell adni. Az hibás döntés, hogy nem lehet az így megürült állásokra felvenni munkaerőt. Én nem segélyt akarok, csak tisztes megélhetést. Tőlem már mindent elvettek. Bebuktam a lakásomat, amikor a férjem meghalt és nem tudtam fizetni a hitelt. Most albérletben lakom és keresem főállásban a munkát. Ja és emellett tanulok, járok tanfolyamra, hátha azzal el tudok majd helyezkedni. Azt bánom, hogy annak idején nem tanultam egészségügyi szakközépben, mert rengeteg nővért keresnek és talán lenne munkám. Tudom, hogy nehéz, de munka. Tanárként is keveset kerestem. Igaz sajnos, hogy az álláshirdetések nagy része olyan feltételeket támaszt, minek kevesen felelnek meg. Aki fiatal azért nem jó, akinek gyereke van azért nem, aki elmúlt 35 éves, meg azért nem. Szóval ki az ideális munkaerő? Ha valaki tudja, szóljon!!!

Teljesen egyetértek az előttem szólóval! Nekem eddig az volt a probléma, hogy nincs meg a diploma, most meg az a baj, hogy megvan. A következő dolog, hogy "Bocsi, nincs hely", már ha értesítenek ugye... De miért nincs?
Tévedés ne essék, nincs bajom a nyugdíjasokkal. Sőt tisztelem őket, mert tudom, ŐK ledolgozták a magukét. Kérem őket, gondoljanak a fiatalokra is, akik frissen kikerülnek és ülnek otthon egy fillér nélkül, és értéktelennek érzik magukat, mint én is, és sok más társam is. Így én hogyan fogom elérni azt, hogy egyszer nyugdíjas legyek? Dolgozzak 80 évesen is? Inkább átadnám egy fiatalnak, aki friss tudással lehet jobban megoldaná a mindennapi munkahelyi gondokat.
Kérdezem én: Mihez kezdjek 1 éves munkaviszonnyal egy fillér nélkül????
Menjek külföldre? A családom ás hazám itt van.....
Senki ne vegye magára, ez csak egy vélemény volt....

Őszintén, kedves megbízásos nyugdíjas? Én. Én rettenetesen irigylem tőled, ugyanis 31 évesen, 1 iskoláskorú gyerekkel, és 3 szakmával segélyen üldögélek itthon, ahelyett, hogy normális pénzért dolgoznék, tök mindegy mennyit, de legalább tudnám fizetni az albérletemet!!!!
Ezen nem gondolkodik el egyetlen nyugdíjas sem. Sajnáltatja magát, mert a hitel, mert ez mert az, de arra nem gondol, hogy a fiatal egészsége ugyanúgy tönkremegy a várakozásba, a kilátástalanságba, meg a rettegésbe, hogy mikor kerül utcára. Olyan álmok, hogy saját lakás, kocsi, bármi, na azt már rég elfelejtette a generációm. Kétféle fiatal van, az egyik nem gondolkodik, van nyelvérzéke, és úgy eltűnik ebből az országból, hogy vissza sem néz. A másik fele ezt valamiért nem teheti meg, dolgozna, de nincs hol, feladják a hirdetést, de válasz nincs, bekerülni bárhova esélytelen, és idén már a közmunka is erősen korlátozva van! Még mielőtt valaki azt mondaná, ugyanmár, csak a lapátot kell támasztani. Hát nem. Egyéb közmunkák is voltak tavaly, ami kemény szellemi és fizikai igénybevételt jelentett, néha veszélyes volt, nem fizették meg, és mégis összetett kezekkel imádkoztunk érte, hogy csak legyen megint, csak lehessen menni, mert NEM TUDUNK MEGÉLNI! Akinek kisgyereke van, az munkaerőpiaci öngyilkosságot követ el, mert kötve van az ideje, és mert a munkáltató abból indul ki, akinek gyereke van, az tuti nem jó munkaerő.
Ezeken kéne már végre változtatni!
Amíg átképzésre alkalmas fiatal, vagy középkorú van a munkaerőpiacon, addig ne foglalja a helyet nyugdíjas. Jó a törvény, de önmagában kevés, ha mellé nem engedik utána betölteni a státuszt.
Tessék végre tudomásul venni, hogy jelen pillanatban nem megengedhető, hogy egy csomó ember 0 ft. jövedelemmel keresgél, miközben másnak legalább alapjövedelme van.
A másik oldala, hogy a törvényhozó ugyan legyen már szíves egy kicsit erőteljesebben ráhatni a munkáltatókra, hogy valós hirdetések legyenek, ne csak parasztvakítás!

Kedves Nóra.Válaszod köszönöm.43 év után szívesen itthol maradnék,unokáznák,de anyagi hátterem miatt nem tehetem.Családi tragédiák sorozata ért. A nyugdijam a rezsire elég s tovább a nagy semmi.Én kronikus belgyógyászaton dolgozom.Nem jönnek nővérek,még nyugdij után sem nemhogy fiatalok.Nem egy inspiráló osztály a pályakezdőknek.Tele fájdalommal,zavartsággal stb.Nem aktiv osztály.Ide nincs túljelentkezés.Én kivánom minden pályakezdő koleganőnek,hogy találja meg helyét a pályáján.

Meghökkenve olvasom a támadásokat, itt a fórumon is, a nyugdíj mellett dolgozók ellen.Számosan azért kényszerülnek dolgozni nyugdíj mellett, ötven-hatvanvalahány éves korukban, mert mondjuk munkanélküli családtagjukat(férjüket, feleségüket) tartják el,akivel kettesben élni 160-170000Ft.-ból a megélhetési küszöb alját jelenti.

55 évesen,szakmámban,csak 74324ft-minimál bért kapok,s még örüljek mert van munkahelyem.Hónapok óta csak ennyit utalnak át,mert nemadnak többet,ha nemtetszik még ennyi sem lessz.Soha nemvoltam ennyire leszegényedve mint az utóbbi években.Rosszul van a pénz elosztva ebben az országban,de úgynézki nemlehet ellene tenni semmit.Egész évben dolgozom,még a szabim sem adják ki,s nem is tudom kivenni.Nagyon elvan sok ember keseredve,s ebből nagyon nagybaj lessz!Reménykedem hogy jobb lessz,de amikor a fiataloknak külföldre kell mennimert itthon nemtudnak létesülni,azmár baj.Nemvagyok mirígy,de ha valaki elérte a nyugdíjkorhatárt,akkor menjen is el.

Éppen az a baj hogy nem változik semmi minden marad a régiben.Tehát az illetékesek ezt jól kitalálták.A lényeg az hogy a nyugdíjas korú maradhat továbbra is.Persze csak az egészségügyben és a pedagógusi pályán.Hozzá teszem van nekem nagyon kedves ismerősöm aki iskolában sem tud elhelyezkedni több nyelvet beszél mert létszám stop van ott is.Igazán nem mondhatja senki hogy ezt rossz indulatból írom most már az Unióban is azon gondolkodnak mit lehet tenni a fiatalok elhelyezkedésével kapcsolatban.

A megüresedett hely nem tölthető be, de, ha a munkáltató ügyes, új munkakört hoz létre. Pl. a sok minisztériumi nyugdíjas tanácsadó helyett csinál más nevű referensi állást. Mivel a személyi keret megvan minden évre, fel tud venni fiatalt/középkorút.
Nincsenek pótolhatatlan emberek!

Ezek a megüresedett állások nem tölthetők be. Igy nem a fiataltól veszik el a munkát!Ne legyen félreértés.

mapika szívemből szóltál.Esetleg kolleganők lehettünk valamikor mert én is ugyan ezt tapasztaltam a 42 év során.Privát rendelés közpénzből,államilag finanszírozott asszisztensek jól felszerelt rendelőkben,és ez még semmi jól meg is túlóráztatott a "kedves"főorvos úr.Természetesen egy árva fillér nélkül,mert neki ez kijárt.Nem akarom elhinni hogy az illetékes vezetők ezt ne tudnák.(Éger úr,Szócska úr) A másik dolog pedig a rezidens orvosok képzése.Mindig ott áll mellettük egy szakorvos és csak úgy dönthet helyzetekről.

Az hogy a fiatal nem akar elmenni 4 órában dolgozni hazugság ezt csakis egy nyugdíj mellett "dolgozó írhatja"ugyan már!A nyugdíjasok azt gondolják magukról hogy pótolhatatlanok.Miért Ők nem voltak valamikor pályakezdő fiatalok?Igenis MINDENKIRE vonatkozzon a törvény ne lehessen kibúvó.A világ nem fog megállni ha a nyugdíjas végre 40 év után át adja a helyét a fiatalnak.Ha pedig maradni szeretne akkor csak fizetést kapjon.

Kedves Erzsike! Szerintem mi egy korosztályból valók vagyunk,sőt még a foglalkozásunk is meg egyezik.Mivel én is eü.ben dolgoztam 42 évet igaz sebészeti asszisztensként.Az igazság pedig úgy van amit más is már megtapasztalt,hogy NYUGDÍJAS nővérke NINCS nálunk egyetlen kórházi osztályon sem!!!Ez pedig azért van mert mi megyei kórház vagyunk és mire a nővérke eléri a nyugdíjas kort alig várja hogy végre otthon maradhasson.Bizony.Aki viszont mégis marad na Ők a csókosak.El tudom képzelni egy reumatológiai osztályon,esetleg véradóállomáson de nem ez a jellemző.Amikor még aktív dolgozó voltam nem is olyan régen 5 hónapja vágtam a centit hogy meddig kell még bejárnom a havi fizetésemért 42 év után 90000 ft.Ehhez nem jött semmi más itt most az egyéb bérenkívűli juttatásokra gondolok.Persze aki nyugdíj mellett dolgozott de nem 3 műszakban osztályon!!! hanem rendelőben ott is a legkönnyebb helyen mert hogy Ő már nem aktív Ő bezzeg mindenféle egyéb juttatást megkapott.A nyugdíjas orvosokat pedig nem kell félteni mert csak olyan beteget operál aki FELKÉRI!Na ezért nem sajnálom őket ha menniük kell.A másik az hogy az én helyemre becsület szó 20 pályáztak ebből csak 1 embert vettek fel a többi pedig lógó orral állt tovább.

Kérdezem tisztelettel, miért csak a közszférára vonatkozik ez a rendelet?Van aki vállalkozóként évi 6-7 Milliót keres,e mellé veszi fel a 170 ezres nyugdíját + még
adózás nélkül feketén dolgozik!Ez rendben van?

Hát én ezt a művelete úgy nevezném ,,DISZKRIMINÁCIÓ".Ha ez a rendelet!!! hogy nyugdíj mellett nem lehet dolgozni akkor a közszférában miért lehet??És a parlamenti képviselőnek hány millióra emelik a fizetését ha mégis lemond a nyugdíjáról.
Kedves előttem szóló.A Kádár korszakban is (éltem).... volt olyan hogy a rántott leves , paradicsomleves ,mákos tészta váltották egymást. Az sem volt KÁNAÁN. Talán a kínálat nem volt olyan csábító mint a mai világban. Legyen már békesség ebben a ronda világban!!!!!!!!!!!!!!!

Persze vannak kisnyugdíjasok, akik kiegészítik az összeget, de a többség vezető beosztásban a nagy nyugdíjra kap még nagyobb fizetést. Annyira nem tudom sajnálni őket. Ráadásul, aki most nyugdíjaskorú, az Kádár-korban könnyebben tudott életet kezdeni, mint a mai fiatalok. Persze akkor se volt könnyű, de sokkal olcsóbb volt a lakáshoz jutás (nem jelentett egy életre szóló adósrabszolgaságot), értékükben többet értek a fizetések, az alap- középfokú végzettségű emberek se éheztek. Sok nyugdíjas most azért akar mindenáron "dolgozni" (sokszor szakérteni, okoskodni stb.) mert unatkozik otthon. És, aki most kisírja, hogy maradjon mégis meddig akar? Mindhalálig?
Persze a mostani kényszernyugdíj csak pénzspórolás, a fiatalok és a középkorúak pénzét kéne emelni belőle, nem elvenni. Egyből lennének vidékre pl. orvosok, nővérek, ha kapnának normális fizetést, megkapnák az öregek nagy pénzét.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!