Nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíja.

Kérem valaki segítsen a döntésemben, hogy mi a kedvezőbb az alábbi változatok közül.Konkrét példa az alábbi.: Rendelkezem a nök 40 éves munkaviszonyához szükséges munkaviszonnyal(41,5 év). Közalkalmazotti jogviszonyom 1972. június 1-el kezdődött és megszakítás nélküli. Nyugdijba szeretnék menni 2011-ben a törvény hatályba lépése után. A munkáltatóm a döntésemre bizza a lehetőségek választását, de nem tudom, hogy mi a kedvezőbb.
Létszám leépítéssel eltudnának bocsátani, melyre járna 8 hónap felmentési idő és 12. hónap végkielégítés. Kérdésem, hogy mikortól mehetek nyudíjba, a felmentési idő lejárta után rögtön, vagy csak a végkielégítés után? Mivel a felmentési idő utolsó napján a végkielégítést egyösszegben ki kell fizetni, ezzel megszünik a biztosítási jogviszony is? Vagy a végkielégítés is munkaviszonynak számít, és nyugdíj alap?
A másik lehetőség, hogy nyugállományba helyezés miatt felmondanak, azzal, hogy a felmentési idő (8 hónap) lejártát követő naptól nyugdíjasnak minősülök, és 5 hónap jubileumi jutalmat (40 éves) is kifizetik az utolsó biztosításban töltött napon.
Ugyan az 5 hónap jub.jut kevesebb, mint a 12 havi végkielégítés, de a jub. jut. növelné az egy hónapra eső átlagkeresetmet, és még 2011-ben eltudnék menni nyugdíjba, és a 2012-es emelést már megkapnám. Mit tegyek? Aki tud segítsen. Köszönöm szépen.

Tanárképző Főiskolát végeztem.Két év nappali tagozaton,harmadik év elején 09.12-én 1975.évben szültem.Szülési szabadságon nem voltam.1976.09.01.kezdtem tanítani.A szülés beszámít-e a nyugdíjba?

Segítséget szeretnék kérni.A 40 éve munkaviszonyba beszámít-e a sorkatonai családi segély? 1975-től 2 évig sorkatonai családi segélyen voltam a fiammal. Ez minek minősül ? Beszámítják-e? Kérem ha valaki tud segíteni nagyon megköszönöm.

Kedves Fórumozók,
Édesanyám ügyében szeretnék érdeklődni a fórumon.
Az idén számoltatta ki, hogy mennyi időt kellene még eltöltenie a 40 év utáni nyugdíjhoz. Maga a 40 éve már meg lenne, viszont a 32 ténylegesen ledolgozott időhöz még több év hiányzik. A probléma csak az, hogy az egészségi állapota elég rossz, több gerincsérve, és ízületi gyulladása van, már műtéte is volt. Ebben a pillanatban kizártnak tartjuk, hogy még éveket képes lenne dolgozni. (Ápolónőként az 50kg-os súlyával 100 kg-os embereket kell emelgetnie.) Táppénzre csak akkor írják ki amikor már megmozdulni sem tud, ami néhány havonta meg is történik, rokkant nyugdíjra pedig nem is számíthat.
Tehát a kérdésem, hogy a letöltött 40 évre és az egészségére hivatkozva van-e valamilyen mód arra, hogy megkapja a kedvezményes nyugdíjat, habár a 32 év ténylegesen ledolgozott éve még nincs meg? Van-e valamilyen méltányossági "kiskapu", amit ebben a helyzetben kérhetnénk? Vagy bármilyen ötletet szívesen fogadok, amivel megoldható lenne ez a helyzet.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdvözlettel

SZeretném ha valaki tudna válaszolni.1974.ben szültem munkahelyem nem volt igy elátásban nem részesültem.két és fél évig neveltem gyegmekemet.2014.07.ig 37.év 8.hó.munkaviszonnyom van.61.éves vagyok.mikor mehetek nyugdijba.w

Nincs változás, és reméljük nem is lesz,, nem szabad mindent elhinni, szerintem egy kis kavarás van, ugye a 40 éven belül,32év ténylegesen ledolgozott időnek kell lenni .ajánlom a nyugdíjguru oldalt,néha szakértők is vannak az oldalon.

A mendemondák arról szólnak, hogy a nők 40 éves ledolgozott munkaviszonya utáni nyugdíjkorhatár 42 re változik? Igaz ez? Vagy csak mendemonda? Mert ha igaz nagyon sok ember keserűen fog csalódni a Fidesz igérgetéseit illetően!

Szia! Ha nem vagy benne bíztos, akkor is adhatsz be nyugdíjigénylést. Mindent értelemszerűen írjál be, ám a biztosítási jogviszony megszűnésének valami féle (1-2 hónap) kicsit távoli időpontot adjál meg. Ugyanis bele kell kalkulálni a 30 napos ügyintézési határidőt. Ha nem vagy jogosul, akkor elutasítját a kérelmedet, ám abban már a pontosan fogják a nyugdíjazásra vontakozó időket feltüntetni.

Szolgálati idő elismerési kérelmet már nem kell beadnod (egyébként is megszűnt ez a lehetőség). Valójában ehhez a nyugdíjhoz két feltételnek kell teljesülnie: az egyeik, hogy meg legyen a 40 és szolgálati idő, a másik pedig, hogy ebből legalább 32 év keresőtevékenységnek kell meglenni. A Te esetedben a 40 év (amennyiben 2010.január 1-től folyamatos a munkaviszony) 2016. január 6-án fog meglenni (a 32 év keresőtevékenység úgyszintén).

Nekem 2015 január végén lesz meg a 40 évem. Közalkalmazott vagyok. A NYUFI csak arra hozott határozatot,hogy most, júniusban nincs meg a 40 évem. Ezt én is tudom. Tájékoztatót kaptam az ügyintézőtől, hogy 2015 jan. végén lesz meg a 40 évem. A főnökömnek beadtam a felmentés iránti kérelmemet, de ő visszaadta, hogy nem fogadhatja el, mert a határozatba nem szerepel a 40 év betöltésének ideje.Ő pedig csak a határozat alapján indíthatja meg a felmentésemet. Most mit kell tennem? Hová forduljak?

Én ugyan ebbe a cipőbejárók,Elszámolt idöm 41-év és 8-hónap.És most, lettem , megint munka nélküli. a ledolgozott idom-37-év.Itt vagyok 57-évesen,és kilátástalan, hogy mikor mehetek majd nyugdíjba.

Vezesd le papíron a megadott éveket, add hozzá az eddíg eltelt időt,és meglátod még mennyi hiányzik, a középső évszámnak kell 40 évnek lenni,(33 év 359nap),csak ügyfélkapun keresztül lehet egyeztetést kérni, esetleg személyesen a kirendeltségeken.

2013.-ba benyújtottam az ügyfélkapun keresztül a jogviszonnyal kapcsolatos adategyeztetést de, határozattal még nem rendelkezem pedig a számításaim szerint augusztus 6. -tól lehetnék nyugdíjasaz ügyintézés sajnos lassú üdv Lia 956

Szeretném megkérdezni,hogy ha a Nyugdíjbiztosító 1975.07.10-2009.12.31.-ig 34 év 159 nap a szolgálati időm és a nők kedvezményes öregségi teljes nyugdíjra jogosultsághoz figyelembe vehető idő: 33év 359 nap,amelyből a keresőtevékenységgel járó vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonyom 28 év 178 nap szolgálati idő. 1960-ban születtem, 3 gyermekem van, nők 40 éves munka viszonyát figyelembe véve mikor mehetek el nyugdíjba tulajdonképpen, mert erre vonatkozóan nem írtak semmit a határozatba? Most megint be kell adnom a szolgálati elismerési kérelmet hogy ezt megtudjam, és mikor tehetem ezt meg?

Itt pontosan olvasható, mi számít bele a 40 évbe és mi nem. Egyébként pedig nem kell ilyen negatívan hozzáállni, az 54-es születésűek egyébként - ha ez a lehetőség nem lenne - 64 éves korukban mehetnének nyugdíjba, erre kell gondolni, nem mindig a rosszat keresni.
http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0CEMQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.kormany.hu%2Fdownload%2Fd%2F7b%2Fe0000%2Ftajekoztato_nok_kedvezmenyes_nyugdij.doc&ei=DJhvU8PaC-qjyQPmpoHIBQ&usg=AFQjCNH1BMr_WVFE8ahnm3aT8Fj6pwfpfA&bvm=bv.66330100,d.bGQ

"40 éves"-nek
Ebből egy szó sem igaz, ez csak a szokásos félrevezetés.
November 1-től megyek nyugdíja a 40 éves munkaviszonnyal, minden a régi, 3 hónap felmentési időből két hónapot elengednek, plusz 6 hét szabadság, így július 20-tól már itthon leszek. Nem tudom, ki terjeszti ezt az információt, amit itt ír.

Azt szeretném kérdezni, hogy amikor nem volt munkaviszony, mert szülés után 3 hónappal a szerződés lejárta miatt megszűnt, alanyi jogon folyósították a gyest, az beleszámít-e a jogosultsági időbe?
A másik kérdés, hogy nyugdíjazás miatti munkaviszony megszüntetésekor kötelezhetnek-e felmondási idő ledolgozására, vagy egyik napról a másikra fel lehet mondani. Nem közalkalmazotti dolgozó vagyok.

Igen, a szerzett jogodat bármikor érvényesítheted.

A 40 éves női nyugdíj lehetőségével egyenlőre nem szeretnék élni. Megtehetem-e ,hogy az öregségi nyugdíjkorhatár elérése előtt bármikor elmehetek nyugdíjba a 40 éves női nyugdíj adta feltételekkel?

Manyi részére (nem tudom hogy fog ez megjelenni). Én csak azt tudom megirni, én mit intéztem közben. Sokszor telefonáltam, ezt neked is tudom javasolni. Papir alapon azt mondták elég rövidek a határidők, mert nekem az ügyfélkapus adategyeztetésnél 60 nap volt, amit amikor két héttel tulléptek és szóvá tettem, pofátlanul meghosszabbitottak 30 nappal ugy, hogy erről egy szót sem szóltak, csak akkor amikor bementem tudtam meg, amitől én nagyon ideges lettem, és másnap felhivtam az osztályvezetőt, és utána lévő napon bementem a határozatért. Persze ezzel még nincs vége, mert most meg a munkahelyemen aranyozzák be az életemet, hogy miért nem számolták ki csak 2012. december 31-ig az időmet, miért nem akarok augusztus végéig dolgozni stb. Közben az is kiderült, hogy julius 3-tól már mehetnék, de 3 hónap felmentési időm is van, még most kellene felmondanom, de nincs bent az igazgató, mert szabin van, adjam be a jövő héten, stb. Szóval csak kitartás, nem olyan egyszerű - sajnos. Ugy látom mindenhol csak huzzák az időt, de hogy miért, azt egyszerűen nem értem.

Én is ebben a cipőben járok. Már két hónapja elmúlt, hogy kértem a szolgálati-jogosultsági időről a megállapítást, de ez idáig válasz nem érkezett. Ilyenkor mi a teendő? Meddig várjak még?

Segitsetek, minden ötlet érdekel! Január 13-án ügyfélkapu keresztül adategyeztetést kértem, meg is kaptam február 11-én. Annyi probléma volt vele, hogy 1997-ben csupán 3 napot igazoltak, holott 22 éve ugyanazon munkahelyen dolgozom folyamatosan, tehát ez csak elirás, azaz adminisztrációs hiba. A bérkifizetéseknél természetesen teljes évi fizetés szerepel, tehát biztos az elirás. Ezt - az ügyintézővel előzetesen megbeszélve - megirtam levélben, és elküldtem a kért születési anyakönyvi kivonatot is, ezt február 14-én át is vették. Azóta várok, várok. Ugy 3 hete már türelmem fogytán lévén elkezdtem telefonálni, és minden alkalommal ujabb és ujabb igéretet kaptam. pl. holnap, csütörtökön, szerdán kész lesz a határozat stb. Aztán egyszercsak a számitógépes rendszer hibájáról kezdett szólni a történet, miszerint az rossz, nem tudják kijavitani a 3 napot 365-re, stb. Ez 3 hétig talán mégsem hihető, igy aztán tegnap megpenditettem az előadónak, hogy a 60 napos határidő 2 hete lejárt. A válasz megint a számitógépes rendszer volt, ezért délután bementem a Nyufigba érdeklődni. Nos, ott meg azt közölték, hogy kezdjem ujra az egészet, azaz adjam be ismét, ja és az is kiderült, hogy az uriember a határidőt meghosszabbitotta május 29-ig. Milyen jó, hogy felhivtam szives figyelmét a határidőre. Tudomásom szerint a határidő hosszabbitásról engem is értesiteni kellene, de ezt csak zárójelben jegyzem meg. Szóval itt tartok január 13. óta, hogy kezdjem el ujra. A másik fele pedig az, hogy a 40 évet augusztus elején betöltöm, azaz már a felmentési időmet tölteném napokon belül, amit persze nem tudok megtenni, mert nincs határozatom, azon meg ülnek, mert nem jó a rendszer. Szóval mielőtt azt hinné bárki, hogy ez egy vicc, hát nem, ez a valóság. Akinek van bármi ötlete, hogy mit csináljak azon kivül, hogy beveszek néhány nyugtatót, szivesen veszem. Biztos én vagyok a hibás, legalább tavaly nyáron el kellett volna kezdenem, de ez az eljárás mélységesen elszomorit, és ugyanakkor fel is háborit, mert ha valami nem működik, akkor ugyan miért nem lehet megmondani? Ja, és azt is mondták tegnap az ügyfélfogadáson, hogy kérjek a munkáltatómtól igazolást, hogy mióta dolgozom itt, és hogy jelenleg is itt dolgozom. Most erre mit mondjak???? Kérek persze, de eddig ez nem hangzott el, hogy talán ezért nem tudják kijavitani, és most sem gondolnám, hogy ez az oka a késlekedésnek. Várom az ötleteket!!!!

Szeretnék segítséget kérni a felmentési idő kiszámításával kapcsolatban. Most van folyamatban a 40 éves szolgálati időm kiszámítása, 1974.08.01. óta van közalkalmazotti jogviszonyom, kisebb megszakításokkal (álláskeresési járadék). 2008-ban végkielégítéssel és felmentéssel szűnt meg a jogviszonyom, ezt követően 2009.02.16-2011.07.01. és 2012.05.02-től-jelenleg is közalkalmazottként dolgozik. Mennyi felmentési idő jár, ill. a 40 éves jubileumi jutalomra jogosult leszek-e? Köszönöm a választ előre is

Tisztelt Cím !
1974,09,11. kezdtem el dolgozni. 2014.szeptember 11,-én lesz meg a 4n évem kérdésem a következő mikor nyújtsam be a nyugdíj kérelemét. 2011.december 31. ig. megállapították a szolgálati időmet 14383 napom van ebből 27 nap diák munka, ezt beszámítják a jogosultsági időbe ?2 gyermekem született 1979 a másik 1982-ben gyesen voltam 1984 április 14,-ig szeretneém tudni mikor mehetek el nyugdíjba Köszönöm LIA56

Nagyon sok hozzászólás van, ami nagyon fontos lenne az emberek élethelyzetének javításában!
Mert úgy néz ki, hogy nem jut el a beírások fontossága! Ez az oldal nagyon hasznos lehetne a jogalkotóknak! Sőt iránymutatás a jövőre nézve! Ehhez jó lenne, ha Önök segítséget nyújtanának!
Akár úgy is, hogy tolmácsolják az illetékesek felé a beírások tartalmát! A változtatások nagyon jók lennének az érintettek kérései, észrevételei alapján!
Előre is köszönjük, hogy tesznek az emberekért! A felvetett problémák, valós gondok megoldásáért!
A Kormányon lévő pártok jó lenne, ha néha bepillantanának ezekre az oldalakra! Nem csak a párt poziciójukkal foglalkoznának az adófizető állampolgárok pénzéből!
Üdvözlettel:

Nem a mérhetetlen pazarlást közpénzekből a választásokra, kellett volna kidobni feleslegesen, több milliókat! Aki otthon beteget ápol, főleg fekvő beteget, annak mindenképpen meg kellene adni munkaviszonyként az ápolási időket, éveket!
Mert ezt a kőkemény munkát nem vállalja fel nagyon sok ember! Aki, viszont felvállalja, annak minden elismerést meg kellene adni, az erre szánt évek számát tekintve is!
Aki soha nem ápolt beteg embert folyamatosan éveken keresztül, annak fogalma sincs, hogy ez milyen megterhelő munka, anyagilag, fizikailag, szellemileg! A lemondásokat, állandó stresszes helyzeteket csak azok ismerik, akik ebben részt vállalnak!
A kormányzás semmit sem akar észre venni, nem fogják fel, hogy ez milyen megterhelő munka!
Nem olyan mint egy munkahely, ahol délután leteszi a lantot a munkavállaló!
Itt örökös készenlétbe kell lennie a betegápoló/knak. Itt minden családtag keményen kiveszi a részét az ápolási teendőkkel járó összes feladatból! közbe meg csendben teljesen elszegényedi, elveszíti előbb- utóbb a munkahelyét, sőt 3 ember legalább, aki mint egy kis kórház úgy működik. Váltják egymást, gondoskodnak mindenről!
Az állam meg egy fillérrel, még közgyóggyal sem segíti a családot!
Ha van, aki segítségre szorul ma Magyarországon a legjobban anyagilag, akkor azok a betegápoló családtagok!!!!! A családtagok teljesen egyedül maradnak a gondjaikkal, megoldatlan problémáikkal.
A Magyar Állam még arról sem tudott gondoskodni, hogy végre a 2014. január hóban beadott kiemelt ápolási díjat végre meg kapják az érintett ápolók!

Mégis, miért veszik fel a pénzüket az olyan orvosok, ügyintézők, akik hónapokig ülnek az iratokon, főleg az idősebb betegek érdekében jó lenne, ha már végre kipostáznák, amik még mindíg náluk vannak!
Pl. a XIII., Visegrádi u. 49-ben az iróasztalokon ülnek a paksaméták, amik már rég el lettek bírálva, március közepén!
Úgy látszik itt senki sem törődik már a betegekkel, és a hozzátartozó ápolókkal, azok kicsit jobb megélhetésével.
Mert 30 ezer ft.-os nettó ápolási díjakból csak éhen lehet halni, és még betegebbé válni!
Félő, hogy a betegápoló is a sok nélkülözéstől, stressztől, amit ez a kormány és az előző is rá rakott, nem éppen a gyógyulást segíti elő a betegeknél, sem a hozzátartozóik egészségét így nem fogják megőrizni!
Az ügyintézők leváltják a betegápolókat, ha már Ők is betegek lesznek ettől az egész időhúzástól, felesleges várakozástól!
Mégis miből éljen meg a betegápoló, ha nincs még a minimálbér fele sem megfizetve a munkája után??? Csak a kampánnyal vannak január óta elfoglalva, a betegek érdekében semmit sem tettek idáig!!!!

Érdeklődni szeretnék, vagyis valaki megtudná nekem mondani, hogy beleszámít e a 40 éves nyugdíjba az ápolási díj, ha édesanyám a sérült testvérével volt évekig ápolási díjon, és a gyámja is ő volt?
Segítségeteket köszönöm!

Sajnos így van!A munkahelyem hagytam ott, hogy ápolni tudjam fekvő beteg anyukámat,napi 24 órában.Most meg nem számít be az a három év...

A nők kedvezményes öregségi teljes jogosultsághoz figyelembe vehető időm 2013. december 31-én 38 év 334 nap. 2015. január 31-én lesz meg a negyven évem. 2015. február 01-től mehetek nyugdíjba. Közalkalmazott vagyok. Főnököm azt mondta, ha megkapom a Nyugdíjfolyósítótól az igazolást adjam be a kérelmet, hogy időben intézkedni tudjanak. (Ma kaptam meg.) Azt is mennyi felmentés (sétálóidő) jár, hogy időben ki tudják számolni. Azt nem tudom, hogy én akkor már adjam be a munkaviszonyom megszüntetése iránti kérelmet? Vagy felmentéssel kell kérnem január 31-el a jogviszonyom megszüntetését? A kérelembe bele kell írnom, hogy igénybe kívánom venni az un. sétálóidőt. Szabadságomat is tartalékolom, hogy minél kevesebbet kelljen dolgoznom. Szóval nem tudom, hogy felmondást kell beadnom, vagy kérjem a felmentéssel történő megszüntetést, vagy most csak vigyem el neki megmutatni és ő majd tájékoztat, de én biztosra szeretnék menni. Segítséget előre is köszönöm.

Köszönöm a gyors választ! Ezek szerint valóban beszámítják a passzív Gyest. ( jó hír ez, hisz nem tehettem a szerződés lejártáról, ami már a szülésemet /1982./ követően másfél hónapra lépett életbe az az szűnt meg. ) Tehát a negyven évem 2016-ban úgy tűnik meglesz.( Hamarosan regisztrálok az Ügyfélkapun, és akkor már érdeklődhetek.

Nyugodtan kérd a jogosultsági idő megállapítását! Sokszor még a 1-2 nap is fontos lehet.
A szakmunkástanulói tanévek nem számítanak bele, de a nyári gyakorlatok már igen, kb. 80-90 napot vesznek figyelembe. Amit leírtál minden munkaviszony munkával töltött ideje beleszámít. A 2. gyereknél jogviszonyban voltál, de fizetés nélküli szabadságon a GYES ideje alatt, ezért ezt az időt a GYES-nél kell figyelembe venni. A lényeg, hogy duplán nem lehet. A passzív GYES idejét is számítsd, és a táppénzes időket is.
Tulajdonképpen a szakmunkástanulói éveket és a munkanélküli időszakot nem lehet figyelembe venni.
A GYES-ek + munkavégzések együttes idejének kell min. 40 évnek meglenni.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!