Nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíja.

Kérem valaki segítsen a döntésemben, hogy mi a kedvezőbb az alábbi változatok közül.Konkrét példa az alábbi.: Rendelkezem a nök 40 éves munkaviszonyához szükséges munkaviszonnyal(41,5 év). Közalkalmazotti jogviszonyom 1972. június 1-el kezdődött és megszakítás nélküli. Nyugdijba szeretnék menni 2011-ben a törvény hatályba lépése után. A munkáltatóm a döntésemre bizza a lehetőségek választását, de nem tudom, hogy mi a kedvezőbb.
Létszám leépítéssel eltudnának bocsátani, melyre járna 8 hónap felmentési idő és 12. hónap végkielégítés. Kérdésem, hogy mikortól mehetek nyudíjba, a felmentési idő lejárta után rögtön, vagy csak a végkielégítés után? Mivel a felmentési idő utolsó napján a végkielégítést egyösszegben ki kell fizetni, ezzel megszünik a biztosítási jogviszony is? Vagy a végkielégítés is munkaviszonynak számít, és nyugdíj alap?
A másik lehetőség, hogy nyugállományba helyezés miatt felmondanak, azzal, hogy a felmentési idő (8 hónap) lejártát követő naptól nyugdíjasnak minősülök, és 5 hónap jubileumi jutalmat (40 éves) is kifizetik az utolsó biztosításban töltött napon.
Ugyan az 5 hónap jub.jut kevesebb, mint a 12 havi végkielégítés, de a jub. jut. növelné az egy hónapra eső átlagkeresetmet, és még 2011-ben eltudnék menni nyugdíjba, és a 2012-es emelést már megkapnám. Mit tegyek? Aki tud segítsen. Köszönöm szépen.

Az otthoni ápolók díjazás nélkül ápolnak, gondoznak betegeket
Az otthoni ápol... (nem regisztrált) 2016 júl 1 - 00:31
Az Ő hivatástudatuk, emberszeretetük tartja fenn a rendszert! Nem az állandóan béremelésért sztrájkolók.
Senki egy szót se szól az Ő munkájukról. Amit ingyenesen végeznek a családtagok!
Mert a körzeti orvos pl. XIV.ker.-ben nem akarja ápolási díjhoz se hozzájárulni. Mondván a tomoros, stomás kb. 25 kg-ot nehezen mozgó betegnek nem jár semmilyen szolgáltatás ingyenesen!
Először talán a háziorvosokat kellene felülvizsgálni, mert vannak köztük olyanok, akik nem hogy szakmailag nem ismerik a betegség lefolyását. Sem emberileg nem megfelelő a hozzáállásuk a beteghez, és családtagokhoz.
Egy életre tönkre teszik a családokat az ilyen körzeti orvosok, nem csak anyagilag, de emberileg, érzelmileg is súlyos beláthatóan is károkat idéznek elő ezzel a saját presztizs féltésükkel.
Arról nem is beszélve, hogy ellátás nélkül hagyja a betegeit az ilyen körzeti orvos, nyaralni megy, anélkül, hogy gondoskodna bármiről is a beteg érdekében.
Ma az ilyen orvosok szerint csak akkor jár szakápolói, gondozói segítség, ha már fekvőbeteggé vált a beteg. Eszük ágában sincs a prevencióra törekedni. Még az onkológus, sebész se áll szóba a saját betegével.
Ha a család bármit kérdez nem is válaszolnak. Nem érnek rá beszélgetni a beteggel.
Ez a XIV. ker. Uzsoki u-i kórházban is előfordult.
És aki magára ismer körzeti orvos ebben a kerületben, az nem a véletlen műve.
Szégyen, hogy ide jutott az egészségügy, hogy a betegeket ápoló családtagok mindent ingyen kell, hogy végezzenek. Egy fillért se kapnak a megélhetésükre ezért.
Ez nem jó a betegnek, és a családtagoknak sem. Hogy ennyire semmibe veszik az emberi jogokat, a beteg jogokat. Egyáltalán a család védelmét!
Minél többet keresnek az ápolók, orvosok, a tapasztalat az a beteg és a családtagok részéről, hogy sokkal lenézőbbek, mint mikor kevesebb pénzért kellett dolgozniuk.
Ahelyett, hogy gyógyítanának jobban, pont az ellenkezőjét tapasztaljuk.
XIV. ker. lakosok, betegápolók ingyen dolgozó családtagok. A Sándor Mária-t kérjük, hogy ezekre az emberekre is gondoljanak. Mert az egészségügy helyett is helyt állnak otthon. De még csak szóba se jönnek egy tüntetésen sem, hogy talán Ők is megérdemelnék a legalább ápolási díjat. Vagy ez csak álom, úgy néz ki hogy munkaviszonnyá tegyék, és elismerjék az otthoni ápolási, gondozási munkákat. Ne ingyen várja el az állam. Úgy, hogy közbe egy fillért se fizet érte. Ami azt jelenti pontosan, hogy anyagi csődbe teszi a családokat, hajléktalanná előbb utóbb ez a rendszer.Csak szeretetből Önök, hogy tudnának minden nap ápolni? Akkor miért várják el ezt a családtagoktól? Ki ellenőrzi az orvosok munkáját? A körzeti orvosok szakmai alkalmasságát a súlyos betegek ellátását, miért nem finanszírozzák már otthoni környezetben? Mégis meddig kell ingyen ápolni úgy, hogy azért nem adnak semmilyen fizetést, díjazást az állam részéről! Csak elvárja a kormány. Hiszen Ő egy percig sem csinálta, nem dolgozott egy percig sem ingyen. Nem állt a beteg mellett, sem nem gondozta, sem nem ápolta. De rendeleteket hozott, ami embertelen és nem törődik a megélhetésével egyáltalán az érintett családtagoknak.Nekik így, hogy lesz munkaviszonyok, vagy egyáltalán szolgálati viszonyuk?
Miért nem azokhoz kerül a pénz, akik valóban felvállalták ezt a munkát. Nem a sztrájkolást választották, hanem a szeretteik gondozását. Annak ellenére, hogy egyáltalán nem lenne kötelességük az egészségügyi dolgozók helyett dolgozniuk. A saját karrierjüket, munkakeresésüket feláldozni, csak azért, mert valóban Ők azok, akik a legjobban látják, hogy mi folyik itt az egészségügyben.
Jaj csak a beteg, meg a hozzátartozó ne lenne. Aki valóban szeretné, hogy meggyógyuljon pl. a rákos beteg. Nem lemondani akar róla, mint az orvosok. Tisztelet a kivételnek, de sajnos olyannal nem volt szerencsénk találkozni.
A megalázó helyzetek, amiken keresztül megy a beteg, és az Őt féltő családtagok, pontosan látják, hogy ez az egészségügy nagyon beteg. De a gondolkodáson is kellene változtatni. Ugyanis nem a beteg van az orvosért és a nővérért. Hanem fordítva! Az utógondozást a családok végzik el ingyen. Nekik hol lesz ebből valaha nyugdíjviszonyuk, vagy egyáltalán bér érte?

2016.06.30.

A társadalomnak szolidarítást kellene tanúsítania abban, együttérzést, empatia készséget is, hogy aki felmeri vállalni az idős beteg szüleinek, vagy akár testvéreinek is az ápolását, gondozását a feladatok összetettségét nézve is. Az kellő megbecsülést kapjon a társadalomtól anyagilag és nyugdíjba menetel szempontjából is. A nők 40 éves munkaviszonyának eléréséhez. Pont azt a réteget érinti ez a problémakör a legjobban, akinek idős hozzátartozóiról, úgy mint a gyerekekről gondoskodnia kell. Mert olyan törvényt alkottak, ami ezt kötelezővé tette. Egy dolgot viszont nem mérlegeltek, hogy amíg ápol valaki, önmagáról a saját élethelyzetének, sorsának az alakulásáról le kell mondania. Tehát a beteg életbentartásának a javára, Ő már aligha tud mellette pl. egy súlyos beteg mellől elmenni, munkaba járni. Tehát kivitelezhetetlen, hogy két fele menjen naponta. A családbarát munkakör, munkahelyek, csak a gyeres családoknál létezik. Az idős emberek ápolásánál már nem. A társadalom az egyenlő bánásmód elvét a juttatások, támogatások, lehetőségek igénybe vételét itt már nem támogatja. Holott, a család nem csak gyerekekből áll. Hanem az idős szülőkből is. Őket ugyanúgy figyelembe kellene venni, amikor a támogatási rendszerüket kialakítják az Önkormányzatok. Mivel a pénzek felhasználását már Ők kezelik, amit az Államtól kapnak. De nem elég körültekintően, mert csak a gyerekesek kapják kb. 80%-ban a támogatásokat. Holott a nagyszülők segítése is a családra hárul e mellett. Ha ennyire kivonult a beteg ellátásból az egészségügy, mert nincs elég ember. Akkor legalább, aki helyettük felvállal minden feladatot, pl. a szakápolási feladatokat is, azokat a családokat kellene, főleg, magasabb ápolási díjjal támogatni. Mivel a nyugdíjba vonuláskor, ennek van jelentősége! Mert az ápolási díj összege, csak alacsony nyugdíjat fog jelenteni. Ami végképp igazságtalan. Mert nem elég, hogy éppen csak elvegetál belőle évekig az ápoló. De még nyugdíjába menetele után is nyomorognia kell szó szerint. Hát ezen a méltatlan helyzeten, nagyon sürgősen változtatni kellene. És bele számítani az idősek ápolási éveit is a munkaviszonyba. Ott is nézni azt, hogy ki mennyi ideig végezte ezt a munkát. És évente felülvizsgálni az összegeket magasabban megállapítani a jelenleginél. Ha már a szociális intézményekről leveszi a terhet az ápoló, ezt nagyon is figyelembe kellene venni. Mert nagyon sokat spórolt már így is az állam a betegápoló családtagokon! Nem lesajnálni kellene a betegápolókat, hanem segíteni anyagilag is! Elismerni megfelelően ezért, a felelősségteljes, embert próbáló munkáért. Mert nem mindenki milliomos, hogy ez a dolog ne érinteni. Főleg, hogy a nemzet elöregedése nagyon is indokolja, hogy a problémát megfelelően kezeljék. A jövő nemzedékének a sorsa is nagy mértékben azon is múlik, hogy áll az idős emberek és azokat ápolók segítségnyújtása felé.

Szeretném meg tudni,ha meg van a 40-évem akkor ki értesítenek?

Tisztelt Címzett!

Segítséget, illetve tanácsot szeretnék kérni az alábbiakra, hogy hogyan járok jobban.
2017. február 28-ával elmehetnék nyugdíjba a nők 40 éves öregségi teljes nyugdíj igénybevételével. Közalkalmazottként 60 nap + 6 hónap felmentés jár. Számításaim szerint 2016. július 1-ével indíthatnám a felmentésemet. Ebben az esetben pontosan 2017. február 28-ig lennék állományban.
Hogyan történik a távolléti díj kiszámítása, mely a felmentési időre jár? Tudomásom szerint az első 6 hónap átlagkeresetéből számítják ki. Valóban így van-e ez? Ez év januárjában 3 havi jubileumi jutalmat kaptam, mint közalkalmazott és még ebben a félévben van kereset-kiegészítésem havonta a havi béremre.
Kérdésem lenne, hogy ezek a plussz pénzek beleszámítanak-e a távolléti díjba, amit majd a felmentési időre kapok?
A másik kérdésem pedig az, hogy 2 hónap átcsúszik 2017. évre a felmentésemből.
A kiadandó szabadságot ez hogyan érinti? Ebben az évben indítom, az ez évi szabadságaimat kiveszem. A következő évit, ami 2 hónapra még jár, azt nem vehetem ki idén, lehetséges az, hogy akkor a 2017. évre átcsuszó szabadságaimat ki fogják fizetni? Mert az utolsó időben már munka alól is fel leszek mentve és akkor szabadságokat sem vehetek már ki.
Vagy pedig a 2017. évre járó időarányos szabadságaimat is még ebben az évben ki kell venni.

Várom válaszát, szép napot:

Zsuzsa

ugyan ez a kérdésem nekem is

Segítséget, illetve tanácsot szeretnék kérni az alábbiakra, hogy hogyan járok jobban.
2017. február 28-ával elmehetnék nyugdíjba a nők 40 éves öregségi teljes nyugdíj igénybevételével. Közalkalmazottként 60 nap + 6 hónap felmentés jár. Számításaim szerint 2016. július 1-ével indíthatnám a felmentésemet. Ebben az esetben pontosan 2017. február 28-ig lennék állományban.
Hogyan történik a távolléti díj kiszámítása, mely a felmentési időre jár? Tudomásom szerint az első 6 hónap átlagkeresetéből számítják ki. Valóban így van-e ez? Ez év januárjában 3 havi jubileumi jutalmat kaptam, mint közalkalmazott és még ebben a félévben van kereset-kiegészítésem havonta a havi béremre.
Kérdésem lenne, hogy ezek a plussz pénzek beleszámítanak-e a távolléti díjba, amit majd a felmentési időre kapok?
A másik kérdésem pedig az, hogy 2 hónap átcsúszik 2017. évre a felmentésemből.
A kiadandó szabadságot ez hogyan érinti? Ebben az évben indítom, az ez évi szabadságaimat kiveszem. A következő évit, ami 2 hónapra még jár, azt nem vehetem ki idén, lehetséges az, hogy akkor a 2017. évre átcsuszó szabadságaimat ki fogják fizetni? Mert az utolsó időben már munka alól is fel leszek mentve és akkor szabadságokat sem vehetek már ki.
Vagy pedig a 2017. évre járó időarányos szabadságaimat is még ebben az évben ki kell venni.

Várom válaszát, szép napot:

Zsuzsa

A fenti példa az enyém is, dátumra is egyezik, annyiban más, hogy én szeretném megállapíttatni, és nem felvenni, felfüggeszteni és tovább dolgozni. Mi a teendő?
Köszönettel Ladányi Lászlóné

Jelenleg táppénzen vagyok 2016.08.30 lenne meg a 40 évem ha a táppénzt is beszámolják.Erre szeretnék választ kapni.

Sőt még ha hosszabb ideig táppénzen vagy a táppénz nem is fogja csökkenteni a nyugdíjadat a mostani szabály szerint de a szolgálati idő számításnál az időbe beszámít. Azért ha jár felmentési idő akkor az is beszámít a 40 évbe. csak kérni kell és a nyugdíjhivataltól egy igazolás, hogy mikor lesz meg a 40 év. Ezután kérheted a munkáltatót, hogy mikor akarsz elmenni. Nem kell pontosan inkább 2-3 nappal több mint egyel kevesebb.

2017 aug 6.-án lesz meg a 40 év szolgálati időm pedagógusként. Kérdésem, hogy mi a teendőm és mi illet meg?

Egy kis volumenű Személy és vagyonőr cégnél dolgoztam az utolsó 13 évben mi illet meg és mi nem, mikor 40 éves munkaviszonnyal elmegyek -,ez év szeptemberében?

1988-ban kezdtem dolgozni, 89-től 95-ig Gyes-en voltam, ami alatt nem volt munkaviszonyom, mert a szerződésem 89-ben lejárt, és nem hosszabbították meg (logikusan) 94-től tartósan beteg gyerekre kaptam a Gyest. 95 novemberétől már részmunkaidőben(4 órában) dolgoztam a Gyes mellett 1998-ig, majd innentől vállaltam teljes munkaidőben állást Mennyit kell még "letöltenem" a 40 évhez? Azaz mi számít bele? Köszönöm a választ!

Kedves Tiger!
Úgy látom, te alaposan ismered a jogszabályokat, ezért kérdezek tőled.2015 szept.1-től a felmentési idejét töltő óvodavezető helyett sikertelen pályázat miatt nekem, mint rangidősnek kell ellátnom a vezetői feladatokat.A vezetői pótlékot a felmentési idejét töltő óvodavezető kapta a munkavégzés nélkül töltött felmentési ideje alatt is, amíg nyugdíjba nem ment dec.29.-én.Nekem a vezetői megbízást csak 2016.jan.1-vel adták határozott időre, aug.31-ig. Óvodai csoportban dolgozom, a vezetői teendőket csak úgy tudom ellátni, hogy túlórában benn maradok, mindezt 4 hónapig ingyen csináltam. Januártól kapok vezetői pótlékot. A nők 40 éves jogosultságával én is nyugdíjba mehetek, aug 1.-én ellen meg a jogosultságom. viszont nem szeretném itthagyni tanévben az óvodát, ezért úgy gondoltam, hogy május 1.-étől kérem a 8 hónap felmentésemet és szeptember 1.-től már a munkavégzés alóli 4 hónapomat tölteném. A kérdésem az, hogy s távolléti dijba nekem is beszámolják-e a vezetői pótlékot még decemberig, vagy én csak a pótlék nélküli összeget kaphatom? ha ez utóbbi lenne, akkor megoldás-e az, hogy még aug.28-án megkezdem a négy hónap távollétet, mikor még pótlékos a fizetésem.A tavalyi nem fizetett 4 hónap vezetői munkám igy legalább utólag honorálva lenne.
Kérlek segítsél nekem dönteni!

MT
148. § (1) A távolléti díjat
az esedékessége időpontjában érvényes alapbér (136. §),
az esedékesség időpontját megelőző utolsó hat hónapra (irányadó időszak) kifizetett
bb) bérpótlék (151. §)
figyelembevételével kell megállapítani.
(2) Az esedékesség időpontja
a) a távollét kezdő időpontja,

Tehát valamennyire beleszámít a vezetői pótlék.
Azért azt kérheted az önkormányzattól, hogy más jogcímen pl. jutalom a 4 hónapnyi vezetői pótlékot kompenzálják neked, mert megjárt volna.

Kedves tiger!
Köszönöm a gyors választ. Te segítesz itt a legtöbbet a kérdezőknek. Ezek szerint a távolléti díjat a bérpótlékaimmal együtt fogják számolni. Ez megnyugtató, legalább azzal kompenzálódik a kifizetetlen vezetői pótlék.
Még az lenne a kérdésem, hogy még amikor tart a vezetői megbízásom, jár nekem aug.1.-én jubileumi jutalom. Az pótlékokkal együtt számolt aktuális 5 hónapi bér lenne? A nyugdíj kiszámításánál ez is beleszámít az éves bérbe?

Igen. Igen.
Mos egy ideig nem leszek, mert nagyon sok elfoglatságom van, nem érek rá.

Kedves Tiger!
Köszönöm az eddigi segítségedet.Most az lenne a kérdésem, hogy ha a távollétem kezdő napja 2016.09.01. akkor megkapom-e a 2016.09.01.-től járó béremelést és azzal számolják-e a távolléti díjamat?
Örülnék, ha ismét segítenél, mert máshol nem sikerült erről tájékozódnom.

Kedves hozzáértő szakértő!

Pedig a kezemben van a nyufig határozat és mégis hezitálok, hogy mikor is mehetek pihenni legalább félévet, után úgyis kitalálok valami melót. Tehát: 1973.03.01. és 2013.12.31. közötti időszakra vonatkozóan – a hitelt érdemlő bizonyításra tekintettel – a
határozat részét képező, mellékelt kimutatásban szereplő biztosítási jogviszonyaira vonatkozó adatokat
ismeri el, és jegyzi be a nyugdíjbiztosítási hatósági nyilvántartásba.
A fent megjelölt időszakra vonatkozóan Ön összesen
36 év 250 nap nyugdíjjogosultság elbírálásához figyelembe vehető szolgálati idővel
36 év 250 nap nők kedvezményes öregségi nyugdíjára jogosító idővel, ezen belül
36 év 250 nap kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálati idővel rendelkezik. Jelenleg Kormányhivatalban dolgozom ügyfélszolgálaton. 1989 óta vagyok köztisztviselő és most már kormányhivatalnok. Én úgy számoltam, hogy valamikor 2017 elejétől lehetne a 40 évvel felmondani, de nem tudom milyen módon adhatom be a nyugdíjaztatási kérelmemet és főleg mikor! Sajnos fogalmam sincs, hogy a sokféle háttérintézmény közül ki lenne az aki tudna segíteni. Lehetséges, hogy a humánpolitikai osztály?

Köszönettel várom a választ!

.

2017.jún.14-re jön ki a 40 év.
A Nyugdíjbizosító által ezt igazolni kell, a köztisztviselők, kormánytisztviselők felmentési ideje 2 hónap, fele időre jár a munkavégzés alóli felmentés.
Egyszerűen kéred a kt. jogviszonyod megszüntetését a 2011. évi CXCIX. törvény 63.§ (2)f) alapján 2017. ápr.16-től.
A 2 hónap lejár jún.15-én, jún. 16-tól nyugdíjas lehetsz.
A humánpolitikai osztállyal mindenképpen egyeztess az időpontokat illetően. 1 napot ráhagytam, de kérheted a felmentési május 1-től is, ekkor június végén lesz meg a 2 hónap, július 1-től élvezheted a nyugdíjat.

63.§
(2) A kormányzati szolgálati jogviszonyt felmentéssel meg kell szüntetni, ha
f) a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény 18. § (2a) bekezdés a) pontjában foglalt feltételt a felmentési idő leteltekor teljesítő kormánytisztviselő kérelmezi;
(6) A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény 18. § (2a) bekezdés a) pontjában foglalt feltétel megállapításához szükséges jogosultsági időt a nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv külön jogszabály szerinti határozatával kell igazolni.

68. §
(1) A felmentési idő két hónap.
(4) A kormánytisztviselőt a felmentés időtartamának legalább a felére a munkavégzési kötelezettség alól mentesíteni kell, erre az időtartamra illetményre jogosult.

Kedves Tiger! Nagyon hálás vagyok, hogy foglalkoztál a kérdésemmel és ennyire pontosan megmondtad az időpontot. Bár én azt hittem hamarabb lehetséges, de úgy látszik rosszul számolgattam. Nagyon köszönöm, hogy segítettél!

A felmentési időt azért a hp.osztályon egyeztesd! Hátha valami miatt több jár, én a jogszabályban ezt találtam.

Zsuzsanna060606
Tisztelt Cím!
A 40 éves nyugdíjat veszem igénybe. Kérdésem az lenne,hogy a munka nélkül töltött 4 hónap felmentési időre jár-e fizetés.

Tisztelt Cím!
2017. november 1-én érem el a 30 éves közalkalmazotti jogviszonyt.
2016. december hóban szeretnék nyugdíjba menni (Nők 40 éves munkaviszonyával). Tehát még nem töltöm be csak elkezdem a 30. évemet közalkalmazotti jogviszonyban, előtte tölteném a felmentési időmet.
Szeretnék állásfoglalást kérni abban, hogy az utolsó évet a 30 éves jubileumi jutalomhoz elég -e megkezdeni, vagy a következő 2017. január elejéig kell-e jogviszonyban lennem ahhoz hogy a 30 éves jubileumi jutalomra jogosult legyek, vagy akár az egészet rosszul gondolom, illetve értelmezem.

Hogyan lehet úgy kérdezni Tigertől, hogy csak ő lássa a kérdést, a választ pedig én.

Hogyan lehet "személyes" kapcsolatot felvenni Tigerrel? Segítség!

Tigertől szeretnék kérdezni, regisztráltam. Lehet úgy, hogy mások ne olvashassák az én levelem? Vagy nem lehet? Főnökeim is olvassák ezt a fórumot. Én még küzdök a vélt jogaimért.., de azzal nem érek el célt, ha másokét elrontom. Elég speciális a helyzet...

Érdeklődni szeretnék , hogy a 40-éves mában eltöltött idő után nyugdíjba megyek. A munkáltatótól megkaptam a "KÖZALKALMAZOTTI JOGVISZONY MEGSZÜNTETÉSÉRŐL a papírt. Február 29.ig mentesít a munkavégzés alól. A papíromat gondoltam beadom 1 hónappal előtt e de nem lehetett csak Febr 29-előtt 1 héttel. Így nem fogok kapni márciusban , sem áprilisban nyugdíjat. Ezt az infót kaptam az ügyintéző hölgytől. Ez már 2016-os meglepetések egyike ? Megtisztel a válaszával...

Érdeklődni szeretnék , hogy a 40-éves mában eltöltött idő után nyugdíjba megyek. A munkáltatótól megkaptam a "KÖZALKALMAZOTTI JOGVISZONY MEGSZÜNTETÉSÉRŐL a papírt. Február 29.ig mentesít a munkavégzés alól. A papíromat gondoltam beadom 1 hónappal előtt e de nem lehetett csak Febr 29-előtt 1 héttel. Így nem fogok kapni márciusban , sem áprilisban nyugdíjat. Ezt az infót kaptam az ügyintéző hölgytől. Ez már 2016-os meglepetések egyike ? Megtisztel a válaszával...

Azt szeretném kérdezni, hogy a negyvenéves nyugdíj esetében mennyi lessz a havi nyugdíjam?

Az én esetemben is ez kérdés

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!