Közalkalmazotti besorolás

Szép napot mindenkinek!
1982. szeptemberétől dolgozom az egészségügyben, mint ápoló. Végzettségem szerint az E fizetési osztályba tartozom. Tehát, szerintem a munkáltatómnak az E/9-es besorolás szerint kellene az illetményemet megállapítania.
2006. ősze óta dolgozom műtőben, többek között asszisztálok a műtéthez, orvos mellett. Mind a mai napig azonban, csak a D fizetési osztályba vagyok besorolva.
A Kjt. 63.§ 1-es bekezdésében a következőkre lettem figyelmes: ?A közalkalmazott fizetési osztályát (besorolását) - a 61. § (1) bekezdésében foglaltak figyelembevételével - az ellátandó munkakör betöltésére előírt annak a legmagasabb iskolai végzettségnek, illetve szakképesítésnek, szakképzettségnek, doktori címnek, tudományos fokozatnak alapján kell meghatározni, amellyel a közalkalmazott rendelkezik.?
Ebből is a következőkre: ??illetve szakképesítésnek, szakképzettségnek ?alapján kell meghatározni, amellyel a közalkalmazott rendelkezik.? Nos, én rendelkezem az E kategóriás szakképesítéssel.
Kérdésem, jogos-e a D kategóriás besorolás, ha igen, miért, továbbá, ha nem jogos, kérhetek-e visszamenőlegesen bérkorrekciót?
Üdv Zsu

Az igazat megvallva megteheti a munkáltató hogy nem sorol át. Sőt azt mondhatják hogy tévedés volt az átsorolás.
Sajnos én is így jártam. Végül 1 évre rá ott hagytam őket.

Az OKJ 54-es szakképesítés (54 = Jellemzően szellemi munkát igénylő munkakör betöltésére jogosító emelt szintű szakképesítés, mely a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott bemeneti kompetenciákra, szakmai előképzettségre vagy érettségi vizsgára épül.) ezért a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 61.§ (3) bekezdése szerint „Az Országos Képzési Jegyzék szerinti emelt szintű szakképesítést az (1) bekezdés, valamint a 66. § (2) bekezdésének alkalmazásakor felsőfokú szakképesítésnek, a középszintű szakképesítést középfokú szakképesítésnek kell tekinteni.”
Tehát „E” kategóriába kell besorolni.

Ha ott vagy esetleg még a helyeden itt a törvényi rendelkezés.

Üdv
Roy

Segítséget szeretnék kérni. Egyszerűen nem tudok rájönni, melyik fizetési kategóriába kerülhetek, ha a pályázati feltételekben előírt főiskolai diplomám van, plusz egy másik főiskolai diplomám, alapfokú nyelvvizsgám és 9 ledolgozott évem, nem közalkalmazottként. Tud ebben valaki segíteni nekem?

Konyhai kisegítőnek elvileg nem kell érettségi, elég a 8 általános iskola. Legtöbb helyen ezt írják elő alkalmazási feltételként. Az a munkáltatón múlik, hogy mit vesz figyelembe. Nem 103.000,- Ft lenne, hanem 108.000,- Ft. Hát igen, az már 15.000,- Ft.
Szóba jöhet esetleg még a képzettségi pótlék, kérdezd meg a munkáltatót.

konyhai kisegitőként van a szerződésem,amit még nem irtam alá. Mivel ugy gondolom, hogy aki az ételélt felel, kiadja, elteszi az ételmintát, felel a konyhai rendeért, az nem igazán konyhai kisegítő. A bérem 93.000,- Ft. Szeretném megkérdezni, hogy nem jár a 103.000,- Ft, Mivel érettségim és boltvezetői iskolám van. Válaszukat köszönöm.

Engem is érdekelne erre a válasz, ha valaki tudja. Én is most végzek a főiskolán, de nem lesz meg a nyelvvizsgám, így diplomát sem kapok, csak oklevelet. Besorolnak -e, mint kormány-tisztségviselőt az I. besorolási osztályba, vagy csak akkor ha meglesz a diplomám is? Közigazgatási Szakvizsgát tehetek-e oklevéllel, vagy csak diplomával?

Az I. besorolási osztály a köztisztviselőknél létezik. Ide nincs lehetőség besorolásra diploma nélkül.

Egyébként nincs meg a szükséges végzettséged, mert azt a felsőoktatási tv. alapján kizárólag diploma tanúsíthat.

Besorolhatnak e I. besorolási osztályba ha felsőfodú végzettségemhez (diplomához ) hiányzik a nyelvvizsga. A munkakörömhöz előírt végzettségem megvan. csak nincs nyelvvizsga bizonyítványom így a diplomámat sem kapom meg.

És te hogy dolgozod ezt fel lelkileg?

Nekem is ilyen végzettségem van és a C kategóriában vagyok.

Szép Napot Mindenkinek!
Kérek mindenkit segítsen aki tud!
Most helyezkedem el közalkalmazottként újra sikerrel eddig úgy gondoltam! Legmagasabb iskolai végzettségem Főiskola Környezetvédelmi szakiránnyal, Én úgy gondoltam, hogy besorolnak a legjobb esetben G-be a plusz szakvizsga szerint, de nem így történik, hanem F-be sorolnak be és mint pályakezdőként 20 év munkaviszonnyal a hátam mögött és az alap szabadsággal 21 nappal! Ki tud nekem segíteni ebben, mert akár hogyan böngészem a Közalkalmazottak foglalkoztatásáról szóló törvényt sehol nem találom a munkáltató eljárását igazoló bekezdést!

Nem a végzettség számít, hanem a munkakör. Konyha kisegítő munkakör betöltéséhez nem szükséges középfokú végzettség. Csak a kötelező minimálbért kell megadni.

Azt szeretném megtudni hogy idősek otthonában dolgozom,konyhai kisegitőként ,vendéglátóipari eladó és okj-s vendéglátó üzletvezetői végzettséggel,valóban csak a minimálbér illet?

Azt szeretném megtudni hogy idősek otthonában dolgozom,konyhai kisegitőként ,vendéglátóipari eladó és okj-s vendéglátó üzletvezetői végzettséggel,valóban csak a minimálbér illet?

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy érettségi+dajka OKJ-s bozonyítvánnyal melyik kategóriába sorolnának be engem? Kb mennyi lenne a fizetés,ha oviban dolgoznék?

Sziasztok!
Szakközépiskolai végzettségem van:
ált.ápoló és asszisztens és egyben érettsége is.
B kategoriába soroltak át, de évekig D-ben voltam. Normálisak??

Szép napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy mérlegképes könyvelői végzettséggel milyen közalkalmazotti bért kaphatok? D kategóriást? Könyvelőként dolgozok egy oktatási intézményben.
Köszönttel.

Diplomás ápoló végzettséggel dolgozom D kategóriába sorolva egy pszichiátriai otthonban, ahol én vagyok az egyedüli ezzel a végzettséggel. A feletteseimnek alacsonyabb a végzettsége. Mindez "fű alatt". Kérdezem én, hogy jogszerű ez?

D12-ig és E7-ig meg fog egyezni a besorolás összege, a szakmunkás minimálbér összege ugyanannyi az említett kategóriákban, úgyhogy nem veszítesz semmit!
A kategóriád sokban függ a munkakörödtől, de konkrétan nem nevezed meg. Az összegnél sok az átfedés, ami igen nagy bérfeszültséget generálhat!

Érdeklődnék, hogy E kategóriás képesítéssel rendelkezem. Korábbi munkakörömben elfogadott volt, jelenleg más munkakörbe tettek át dolgozni, amivel a D kategóriába akarnak áthelyezni ami a fizetésem csökkenését is jelentené.Megtehetik e hogy átsorolnak egyoldalúan, és levehetik a béremet?Szociális szférában dolgozom.
Köszönettel:Tünde

Az után érdeklődnék,E kategóriába vagyok hét éve,most olyan munkakört látok el ahova ez nem kell.Visszasorolhatnak levehetik a bérem?
választ köszönöm

Üdvözlöm!

Erre a kérdésre engem is érdekelne a válasz, csak nálam kicsit mégcsavarosabb a dolog. Nyelvvizsga nélküli diplomás vagyok (tanító), van felsőfokú végzettségem (szociális-gyermek és ifjúságvédelmi ügyintéző) de csak érettségis bért kapok. Közművelődési feladatokat ellátó egyesületnél dolgozom. Ez így törvényes?
Köszönöm a választ.

A végzettségeid:

tanári (főiskola),
programozó matematikusi,
számviteli ügyintézői,
mérlegképes könyvelői.

Szerintem csak középfokú végzettséged van a munkakör ellátásához,mert szakma végzettségnek számíthat itt a számviteli ügyintéző és vélelmezem a mérlegképes könyvelő, amely szerintem f.fokú szakképzettséget jelent...

Gondolom, hogy E osztályba sorolhatnak csak eszerint...

BÁR: a végzettségeid szintjét is csak a főiskolán szerzett tanári esetében jelezted (igaz azt nem, hogy milyen szakos vagy)... így pedig (pl. magyar, matematika, német, testnevelés ...stb. szakokkal) gazdaságvezetői munkakör esetén nem jön számításba....

Nézd meg a kormányrendeletet is....

Érdeklődnék:2011.06.22.-én lett meg az OKJ-s Ápolói bizonyítványom,amit a munkáltatónak benyújtottam,de ő a D kategóriából nem akar átsorolni E kategóriába.Pedig én úgy tudom,hogy 30 napon belül át kell sorolnia (törvényileg).A törvény leírására lennék kíváncsi,hogy a munkáltatónak megmutassam.Segítséget kérek!Köszönöm.

Szeretnék segítséget kérni: egy iskola gazdasági vezetői állása vár rám - eddig nem a közszférában voltam, tehát a tábla kategóriáinak értelmezését még tanulnom kell.... Amit mondtak, azzal nem értek egyet.
A végzettségek: tanári (főiskola), programozó matematikusi, számviteli ügyintézői, mérlegképes könyvelői. Szerintetek? Köszönöm!

Köszönöm a megerősítést.

Köszönöm a megerősítést.

Köszönöm a megerősítést.

Köszönöm a megerősítést.

Semmi extra nincs a dologban, a közalkalmazotti törvény vonatkozó passzusait kell alkalmazni:

63. § (1) A közalkalmazott fizetési osztályát (besorolását) - a 61. § (1) bekezdésében foglaltak figyelembevételével - az ellátandó munkakör betöltésére előírt annak a legmagasabb iskolai végzettségnek, illetve szakképesítésnek, szakképzettségnek, doktori címnek, tudományos fokozatnak alapján kell meghatározni, amellyel a közalkalmazott rendelkezik.

Magyarán, ha te olyan munkakörben dolgozol, ahol mondjuk F-I között vagy besorolható a végzettséged függvényében, akkor a papír bemutatásától (mondjuk legyen következő hó eleje) meg kell adni a járó bért.

Mivel nincs ettől eltérő rendelkezés (mint pl. szakvizsga esetében, ahol nevesítik az átsorolási időt) az idézet passzus az irányadó.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!