Munkanélküli járadék és ápolási díj beleszámít-e a munkaviszony kiszámításába?

Átsorolás előtt állok, és nem tudom, hogy az ápolási díj (4 év), és munkanélküli járadék (rendesen vonták a járulékokat), munkanélküli központ által szervezet tanfolyam (keresetpótló juttatás, járulékvonás, munkaviszonynak számít van ráírva) szolgálati idő megállapításánál, besoroláshoz beszámíthatók-e?
Remélem, sikerült érthetően fogalmaznom. :)
Vagy, mindezek majd csak a nyugdíjba számítanak bele???

Naszóval: A munkanélküli járadék, az ápolási díj, és a passzív GYES nem számít munkaviszonynak, kizárólag a nyugdíjhoz szolgálat idő (merthogy vonnak járulékot belőlük).
GYES-hez még: munkaviszonynak a besoroláshoz kizárólag akkor veszik figyelembe, ha alatta volt munkaviszony, vagyis igénybe vételéhez fizetés nélküli szabadságot is igénybevett a szülő (mert az ugye nem kérdés, ha valaki GYES mellett dolgozott, az eleve számít a besorolásnál)

Olvassátok el a Startlap.hu,vagy Népszabadság Online oldalakat!!! Megtudhatjátok,mennyi is a 40 év valójában!

ez még tervezett
"Részletes indokolás
1. §-hoz
A törvényjavaslat szabályozza a hosszú munkaviszonnyal rendelkező nők kedvezményes nyugdíjba vonulását. A kedvezményes konstrukció alapja a nők munkaviszonyban (továbbá közalkalmazotti, közszolgálati, kormánytisztviselői jogviszonyban stb.), egyéni vagy társas vállalkozóként, illetve más kereső tevékenységgel eltöltött hosszú életpályája, és a nők kettős, családi és munkahelyi szerepvállalásának elismerése érdekében a gyermekneveléssel összefüggő időszakok (terhességi gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj, gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás ideje) beszámítása. Az a nő, aki az említett kereső tevékenységgel és a gyermekneveléssel összesen legalább 40 év jogosultsági időt szerzett, az életkorától függetlenül nyugdíjba vonulhat. Annak érdekében, hogy a munkában töltött idő meghatározó jellege ne csökkenjen, a kedvezmény igénybevételének további feltétele a minimum 32 év kereső tevékenységgel szerzett jogosultsági idő. A szabályozás más szolgálati időt, mint pl. a tanulmányi időt, a munkanélküli ellátást és a megállapodás alapján fizetett nyugdíjjárulékot a kedvezményre való jogosultság szempontjából nem veszi figyelembe. A nyugdíj igénybevételekor az általános szabályoknak megfelelően meg kell szüntetni a biztosítással járó jogviszonyt.
A kedvezményre jogosultak nyugdíjának összegét az általános szabályok szerint kell kiszámítani, vagyis a nyugdíjszámítás során már minden szolgálati időt figyelembe kell venni. A kedvezmény a nyugdíj csökkentése nélkül jár, a feltételnek eleget tevő jogosultak a hatályos nyugdíj-megállapítási szabályok szerinti teljes összegű öregségi nyugdíjat kapnak. A módosítás további kedvezményt jelent az érintett nők számára, a jelenlegi előrehozott, csökkentett összegű előrehozott nyugdíjkonstrukciók továbbra is igénybe vehető"

itt található az iromány történetisége: http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=39&p_izon=1745

Ez engem is nagyon érdekelne, én is változás előtt állok. Én még azt is hallottam, hogy a gys, gyed sem számít be, illetve csak mindösszesen hat hónappal. Tud valaki erről valami biztosat, illetve biztatót?

Nekem, ez év januárjáig 35 év és 224 nap a figyelembe vehető szolgálati idő (számolta össze a nyugdíjfolyósító intézet.)
Pedagógusként dolgozom, levelezőn végeztem a főiskolát.
1958 - ban születtem.
10 éves koromtól dolgoztam, a nyári szünetekben a strandon és ezt az időt is igazolták.
Egy gyermeket szültem és vele 3 évet voltam itthon.
Az önkormányzattól kapok ápolási segélyt. És most jönnek a kérdéseim:
- a fizetetlen szabadságot 2 évre adják, ha édesapám ennél tovább él, akkor mi lesz vele? Leírni is borzasztó, hogy erre gondolni kell.
- Én úgy gondolom mindenkinek az lenne a célszerű, ha minél több idős embert, a családja ápolna. Mert, ha a szeretetet nem veszem figyelembe, csak az összes többit, nem áll az ország olyan jól ilyen intézetekkel ahova teljes szívből magatehetetlen embereket „be lehetne tenni”, akár csak rövid időre is. hétfőtől - péntekig 7-16 óráig.
- milyen lehetőség van a fizetetlen szabadság meghosszabbítására
- vagy van- e valami más jogcím, hogy ápolni tudjam
- ha kapom a segélyt, akkor ők fizetik a járulékaim, de
- hogyan lesz nekem, vagy hogyan számítják ki a nyugdíjam, mert idáig egy átlag pedagógus fizetéséből vonták a nyug. alapot most, ha kevesebb megy oda, mit számítanak az utolsó 5 évet vagy mit…?
- Van – e, arra lehetőség, hogy én hozzáfizessek annyit, mintha dolgoznék, és ennek mi az útja?
- Hogyan lehet „Úgy mond” , ezt a 24 órás munkát is a munkaviszonyba beleszámíttatni. (mivel itt nincs se éjszaka, se vasárnap)
- Nagyon szeretek tanítani, mindenem a gyerekek, szívesen dolgoznék, még akar hány évet, csak az egészségi állapotom erősen megromlott ( angina pectorist, állapítottak meg, egy éve) most megyek majd vissza egyéves ellenőrzésre. Sajnos úgy, érzem romlott az állapotom.
- Szeretném arra kérni, hogy írja meg nekem, hogy tudnám további életem (fix anyagi hátterét) biztosítani.
- Van – e, arra mód, hogy kifizetem a nyugdíjjárulékot erre a visszalevő 3 évre és elmehetek nyugdíjba, 40 év munkaviszonnyal ( van egy kis megtakarított pénzem, talán elég lenne rá), mert akkor a problémáim egy része megoldódna. Ha kevés is a nyugdíj, de legalább biztos és talán nem idegesíteném magam, hogy mi lesz velem az elkövetkező években, akkor talán az egészségi állapotom is stabilizálódna, hiszen a szervi bajok mindegyike összefügg vagy meg is előzi valamilyen lelki gond, feszültség!
- Kicsit sokat írtam ez is pedagógus betegség és ez nem is gyógyítható, amíg élünk mi már ilyenek maradunk, hogy mindent a legapróbb részletekig meg akarunk magyarázni és tudni szeretnénk mindent.
Már próbáltam érdeklődni, de mindenhol úgy néztek rám, mint egy kakukkfiókára, hogy otthagyom a munkám apámért!!!, mert ilyen ápolásba a munkanélküliek szoktak menekülni, jól meggondoltam-e,…..!!!
…… Így nem is érdeklődtem tovább.
Nagyon szeretném, az életem anyagi részét amennyire lehet biztosítani, hogy nyugodtan a legtöbbet és azt a legjobban adhassam az édesapámnak. Természetesen magamnak is.
Köszönöm a válaszukat!
Horváth Karolin

nekem is ilyen gondom van mint az előttem levő hölgynek és várnám a választ

A munkanélküli járadék, az ápolási díj, és a passzív GYES nem számít munkaviszonynak, kizárólag a nyugdíjhoz szolgálat idő (merthogy vonnak járulékot belőlük),de csak az öregségi nyugdíjhoz. Pl. munkanélküli járadék a nők 40 éves nyugdíjába nem számít be.

Az ápolási díj sem számít bele a nők 40 ledolgozott év utáni nyugdíjba vonulási lehetőségébe?

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!