A közalkalmazottak kategória aktív témakörei

>> Itt nézd meg a fórumtémák listáját ebből a kategóriából >>

 

Mikortól számítjuk a felmentési időt? Betöltött 40 év szolg.idő után előre, vagy 4o évtől visszafelé?

Óvodai vezetőm azt mondja, hogy 2013. augusztusától változott a felmentési idő Kiadására vonatkozó szabály. Hivatkozik a KJT 30 § (1) d bekezdésére, mely így szól:
"d) a közalkalmazott a felmentés közlésének, illetőleg legkésőbb a felmentési idő kezdetének napján nyugdíjasnak minősül"

bölcsőde

Üdv! Tud nekem valaki segíteni abban,hogy a közalkalmazotti bértábla alapján hova kell engem besorolni? Bölcsődében, gondozónői munkakörben dolgozom. A gimn.érettségin kívül van egy 547610200105402 OKJ számú kisgyermekgondozó, nevelő végzettségem is.
2003.óta dolgozom a közszférában.
Segítségeteket köszönöm!
Memci

Garantált bérminimum

Hír kategóriák: 

Egy Középiskolában dolgozom pénzügyi ügyintézőként.A garantált bérminimumnak köszönhetően ezután megegyezik majd a fizetésem az intézményben dolgozó szakmunkásokéval. Ez olyan mintha abszolút nem számítana, hogy van mérlegképes könyvelői végzettségem. Arról nem is beszélve, hogy főiskolát is végeztem csak más szakmában, amit itt nem vesznek figyelembe. Abban a szakmában pedig nem sikerült elhelyezkednem.

átsorolás mesterképzés után

Sziasztok! A következő kérdésben szeretném a tanácsotokat kérni. Angol nyelvtanárként dolgozom egy általános iskolában 14 éve. Eddig főiskolai nyelvtanári diplomával tanítottam, tavaly nyáron azonban mesterszakos diplomát szereztem, ami értelmezésem szerint egyetemi diploma (MA). Így a jelenlegi végzettségem okleveles angol nyelvtanár (MA). Tavaly tanévkezdéskor kértem az igazgatómat, hogy amennyiben lehetséges soroljon át F-ből magasabb fizetési osztályba. Azt a választ kaptam, hogy nem teheti, mivel munkaköröm betöltéséhez elegendő az alacsonyabb szintű (BA) diploma.

nyugdíj utáni munkavállalás és felmentési idő számítása

Tisztelt Címzett!
Óvodában intézményvezető vagyok. Jogosult leszek 2017. december 22-én az öregségi nyugdíjra. Vezetői megbizásom 2018. július 1-ig szól. Nem szeretnék nyugdíjba elmenni 2017. december 22-én. Szeretnék a vezetői megbízásom végéig, azaz július 1-ig közalkalmazotti munkaviszonyban maradni.
Kérdésem: Van e erre lehetőségem. Amennyiben van lehetőségem tovább dolgozni, mely törvény támasztja ezt alá?

Nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíja.

Kérem valaki segítsen a döntésemben, hogy mi a kedvezőbb az alábbi változatok közül.Konkrét példa az alábbi.: Rendelkezem a nök 40 éves munkaviszonyához szükséges munkaviszonnyal(41,5 év). Közalkalmazotti jogviszonyom 1972. június 1-el kezdődött és megszakítás nélküli. Nyugdijba szeretnék menni 2011-ben a törvény hatályba lépése után. A munkáltatóm a döntésemre bizza a lehetőségek választását, de nem tudom, hogy mi a kedvezőbb.

Gyet - munkaviszony vagy közalkalmazotti munkaviszony

Véleményem szerint az 1992. évi XXXIII. törvény 87/A. § (3) a) alapján a gyet-en (főállású anyaként) töltött évek nem csak munkaviszonynak, hanem közalkalmazotti munkaviszonynak számítanak. Tehát be kell számítani a fizetési fokozat megállapításához a gyet-en töltött éveket is. Jól értelmezem a fenti törvényt?
Mit tudtok erről?

Oldalak