A közalkalmazottak kategória aktív témakörei

>> Itt nézd meg a fórumtémák listáját ebből a kategóriából >>

 

Mikortól számítjuk a felmentési időt? Betöltött 40 év szolg.idő után előre, vagy 4o évtől visszafelé?

Óvodai vezetőm azt mondja, hogy 2013. augusztusától változott a felmentési idő Kiadására vonatkozó szabály. Hivatkozik a KJT 30 § (1) d bekezdésére, mely így szól:
"d) a közalkalmazott a felmentés közlésének, illetőleg legkésőbb a felmentési idő kezdetének napján nyugdíjasnak minősül"

nyelvvizsgamentesség

Sziasztok!
Nem tudom tud-e esetleg nekem valaki segíteni abban, hogy a munkáltató lemondhat az újonnan szerzett diploma nyelvvizsga követelményéről, ha az nem szükséges a betöltött munkakör ellátásához. Ezen igazolás kiadásával kiváltható a nyelvvizsga és kézhez vehető a friss diploma nyelvvizsga bizonyítvány nélkül is.

Nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíja.

Kérem valaki segítsen a döntésemben, hogy mi a kedvezőbb az alábbi változatok közül.Konkrét példa az alábbi.: Rendelkezem a nök 40 éves munkaviszonyához szükséges munkaviszonnyal(41,5 év). Közalkalmazotti jogviszonyom 1972. június 1-el kezdődött és megszakítás nélküli. Nyugdijba szeretnék menni 2011-ben a törvény hatályba lépése után. A munkáltatóm a döntésemre bizza a lehetőségek választását, de nem tudom, hogy mi a kedvezőbb.

Óvodapedagógusi állás

Hír kategóriák: 

cseri Andrássy utcai Óvoda

"Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A.
alapján
pályázatot hirdet

Ecseri Andrássy utcai Óvoda

2fő ÓVODAPEDAGÓGUS

munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:
határozott idejű : 2019.december 31-ig tartó közalkalmazotti jogviszony.

40 éves jubileumi jutalom

1974.02.01. óta dolgozom közalkalmazottként. 40 éves munkaviszonyom 2013.10.13. lesz meg, ezzel szeretnék nyugdíjba menni. Kérdésem, hogy ahhoz, hogy a 40 éves jubileumi jutalmat megkapjam, meg kell-e várnom a 2014.02.01-et, vagy elmehetek akkor nyugdíjba, amikor meglesz a 40 éves munkaviszonyom. Vonatkozik-e rám, hogy 35 éves közalkalmazotti jogviszony után is megkaphatom a 40 éves jubileumot, vagy nem?

Marija0504

bölcsőde

Üdv! Tud nekem valaki segíteni abban,hogy a közalkalmazotti bértábla alapján hova kell engem besorolni? Bölcsődében, gondozónői munkakörben dolgozom. A gimn.érettségin kívül van egy 547610200105402 OKJ számú kisgyermekgondozó, nevelő végzettségem is.
2003.óta dolgozom a közszférában.
Segítségeteket köszönöm!
Memci

Lakásotthonban dolgozó pedagógus szabadsága

Tisztelt Fórumozók!

Pedagógus vagyok, 36 év közalkalmazotti munkaviszonnyal. A bérem is a pedagógus bértábla alapján kapom. Jelenleg egy lakásotthonban nevelőként vagyok alkalmazva.
Az a kérdésem, hogy számomra mennyi szabadság jár évente?
A korom miatt 30 nap az alap. Jár-e a pedagógusok pótszabadsága? Ha nem, akkor miért nem?
Jelenleg 36 napot kapok évente. Ez 6-al több, mint az alap, ezek szerint jár pótszabadság. Annak viszont minimum 10 napnak kellene lenni, mivel a 25-ből 15-öt visszatarthat a munkáltató.
Sehogy sem értem. Tudnátok segíteni?

Garantált bérminimum

Hír kategóriák: 

Egy Középiskolában dolgozom pénzügyi ügyintézőként.A garantált bérminimumnak köszönhetően ezután megegyezik majd a fizetésem az intézményben dolgozó szakmunkásokéval. Ez olyan mintha abszolút nem számítana, hogy van mérlegképes könyvelői végzettségem. Arról nem is beszélve, hogy főiskolát is végeztem csak más szakmában, amit itt nem vesznek figyelembe. Abban a szakmában pedig nem sikerült elhelyezkednem.

átsorolás mesterképzés után

Sziasztok! A következő kérdésben szeretném a tanácsotokat kérni. Angol nyelvtanárként dolgozom egy általános iskolában 14 éve. Eddig főiskolai nyelvtanári diplomával tanítottam, tavaly nyáron azonban mesterszakos diplomát szereztem, ami értelmezésem szerint egyetemi diploma (MA). Így a jelenlegi végzettségem okleveles angol nyelvtanár (MA). Tavaly tanévkezdéskor kértem az igazgatómat, hogy amennyiben lehetséges soroljon át F-ből magasabb fizetési osztályba. Azt a választ kaptam, hogy nem teheti, mivel munkaköröm betöltéséhez elegendő az alacsonyabb szintű (BA) diploma.

Oldalak