közalkalmazotti jogviszony

Kedves Fórumozók!
Kérek mindenkit aki jobban ért a témához segitsen nekem!
Kérdésem a következő:mi számit hivatalosan elismert közalkalmazotti jogviszonynak?A személyi anyagomban található besorolás közalkalmazotti jogviszonyba,ahol napra pontosan meg van határozva az idő ez -e?Ha egyszer (1992 julius 01-én)elismerték a 92 előtti munkaviszonyaimat(napra pontosan)közalkalmazotti jogviszonynak,akkor ezen változtathatnak-e menet közben?akkor amikor munkaviszonyom folyamatosan ugyanott van azóta is?Nem akarják kifizetni a 30 éves jubileumi jutalmat,arra hivatkozva hogy nincs meg a jogviszonyom!Kicsit kiszolgáltatva érzem magaSegitő válaszotokat előre is köszönöm:)

Segitséget szeretnék kérni!
Tudomásom szerint nem kell jogfolytonosnak lenni a 25 énes jubileumhoz a közalkalmazotti időnek.Hol találok valamit erre vonatkozóan amire hivatkozni tudnák ,az önkormányzat a munkáltatóm és szerinte nem jár a 25 éves jubileumi jutalom nekem.A jogviszony igazolásomon szerepel a Jubileumhoz, besoroláshoz,végkielégítéshez beszámított idő.
82.08.16tól 92.12.30ig
92.12.30tól 94.03.31ig
majd kimentünk vállalkozásba ami kiesik
2002.03.04 től 2003.12.31 ig
2004.01.01.től szintén közalkalmazottként dolgozom egy idősek otthonába.Szerintem az idén lenne esedékes.
Előre is köszönöm a segítséget.

Én is szeretném tudni, hogy a posta beszámítható e jubileumi jutalom szempontjából közalkalmazotti jogviszonynak? Egyetlen választ sem találtam!

Szia!
A Postánál 1996 óta nem közalkalmazottként dolgoznak a dolgozók. Ez nekem is idén derült ki. Csak az előtte eltöltött idő számít közalkalmazotti jogviszonynak, attól függetlenül, hogy általában azzal a bértáblával dolgoznak.

Pedagógus munkakörben dolgozom több, mint 30 éve. Költözés miatt kerestem új munkahelyet, amelynél alá is írtuk a kikérőt. A kikérő szept 1-i hatállyal kér ki, de a mai napig nem érkezett meg a korábbi munkáltatóhoz. Az új munkáltató nem adta meg, hol állhatok munkába (több telephelye van). Jelenjek minden eltelt munkanapon valamilyen jelzést adok, hogy szándékomban áll a munkát felvenni. A türelmemet kérik. El szeretnék állni a szándékomtól és máshol szeretnék munkát vállalni. Erre lenne is lehetőségem.
Elállhatok-e még a kikérésre vonatkozó nyilatkozatomtól, ha azt nem írta még alá a korábbi munkáltatóm. Mire hivatkozhatok?
Tudna valaki gyorsan segíteni?

Meg tudná valaki mondani, hogy miben különbözik pedagógusként a munkahelyváltás alábbi két formája:
1. áthelyezés
2. munkaviszony megszüntetés ,majd újra felvétel.
Azt hallottam, hogy csak régen volt jelentősége az áthelyezésnek a jubileumi jutalomnál az évek számolásában ,de ma már máshogy számolják az éveket. Valami különbség azonban biztosan van! Határozatlan idejű szerződésből váltanék határozatlan idejűbe, úgyhogy megoldható lenne az áthelyezés is. Megköszönném, ha valaki fel tudna világosítani ezzel kapcsolatban.

Áthelyezésnél a régi jogviszonyt úgy kell tekinteni, mintha az új munkáltatónál töltötted volna el. Ennek jelentősége a végkielégítésnél van. Soha nem lehet tudni, hogy részesülsz-e benne valamikor. A jubileumi jutalomnál az összes közalkalmazotti jogviszony számít, függetlenül attól, hogy hány munkahelyen voltál. Ez mindig is így volt!!!
Az áthelyezésnél oda kell figyelni az illetményre, a munkakörre, és a szabadságra. Ha a KLIK a fenntartó mindkét esetben, akkor a szabadság kiadása sem jelenthet gondot, hogy melyik igazgató mennyit adjon ki az éves szabadságból. Az illetményre, meg figyelj oda, nehogy valami miatt visszafokozzanak, vagy más munkakörbe kerülj.

Áthelyezésnél a régi és az új munkaadónak + munkavállalónak is közösen kell megállapodni, továbbá nincs próbaidő.
A második variációnál te egyezel meg külön a régi munkaadóddal a munkaviszonyod megszüntetéséről és külön az újjal a munkakezdésről; van próbaidő.

4 év AFIT-nál majd 25 év ÁFÉSZ irodai munka után áthelyezéssel 11 év közalkalmazotti jogviszony. Idén a nők 40 éves nyugdíjazásával elmehetek nyugdíjba. Jár-e az öt havi jubileumi jutalom?

Az áthelyezés miatt jár a jubileumi jutalom, mert úgy kell tekinteni, mintha azt is a jelenlegi munkahelyeden töltötted volna el. Közalkalmazotti jogviszonynak számít, és nem csak a besorolás szempontjából.

11 év közalkalmazotti jogviszony után nem jár a 40 éves jubileumi jutalom. Ha a 40 éves munkaviszony megvan, akkor elmehet nyugdíjba. Közalkalmazotti jubileumi jutalom 25, 30 illetve 40 év közalkalmazotti jogviszony után jár.

Hasonló cipőben járok. A jelenlegi munkaadóm nem ismeri el 1970-79 közötti MÁV Északi járműjavítóban ledolgozott időt közszolgálatnak. Az üzem megszünt. Minden munkaadóm elismerte, de a mostani /István kórház/ nem. Hozzak a megszűnt munkaadómtól közálkalmazotti időigazolást. A munkakönyv nem elég. Akkor még nem is volt ilyen igazolás!

Az lenne a kérdésem, ha tud valaki segíteni, hogy kormánytisztviselő lehet e Kft. (logisztika) ügyvezetője? A segítő válaszokat előre is köszönöm!

1984-ben dolgoztam a SZOT szállodában, majd a rózsadombi üdülőjében. Eddigi munkahelyeimen közalkalmazotti jogviszonynak soroltak be. Most lenne 25 éves jubileumi jutalom kifizetése, de a jelenlegi Önkormányzat munkaügyi csoport vezetője közölte, hogy ez nem számít közalkalmazotti jogviszonynak. Szeretnék erre valami hivatalos paragrafust, ami alátámasztja a kérdésemet. Köszönettel:

Közel 10 évig dolgoztam dajkaként egy nyugdíjazás miatt megüresedett állásban, az ahhoz szükséges képesítéssel, de nem úgy mint közalkalmazott, hanem közmunkásként, évente hosszabították a szerződésemet. Kérdezném, hogy szabályos ez így???
Előre is köszönöm a segítséget!!

A következőkben kérném sürgős segítségeteket, ha lehet, törvényi hivatkozással!

Anyósom 44 éve dolgozik, idén októberben lesz 59 éves. 40 éve közalkalmazott. 5 év közalkalmazotti jogviszony után áthelyezéssel (nem szakadt meg a munkaviszony, a Munkakönyvben is áthelyezés szerepel) került egy másik helyre. Okt-ben menne nyugdíjba és eddig úgy volt, hogy 4 hónap felmentési időt kap + a 40 év jubileumi jutalmát, ami a falu költségvetésében szerepel, a közgyűlés megszavazta azt. A jegyző viszont azt mondta, mivel a 40 évet nem egy helyen húzta le, nem jár a jub. jutalom és nem kap sem sétáló- sem felmentési időt, okt-ig dolgoznia kell. Ez valóban így van? Segítségetek légyszi minél előbb!!!

Kedves érdeklődő Meny!
Az áthelyezéssel történő munkahelyváltás csak a végkielégítés miatt volna fontos. Ha a munkaviszony nem nyugdíjazás, hanem elbocsátás miatt történne, igenis az "átvétel" miatt az új munkahelyet terhelné,azonban nyugdíjazás esetén nem jár végkielégítés.
A közalkalmazottaknak 20 év mviszony felett eltöltött időre 8 hónap a felmentési idő ,nem 4, ami alól( legalább )felére mentesíthetik a munkavégzés alól.A felmentésekkel újabban baj van, mert a törvény azt írja "fementhető",de a munkáltatók újabban megtagadják ezt.
A jubileumi jutalomnál a közalkalmazotti évek összeadódnak, bármennyi heyen is dolgozott az illető.(Az egy munkahelyen eltöltött időnek csak a végkielégítésnél lenne szerepe.)Úgy tudom, a 40 éves jub.jutalom is csak akkor fizethető ki nyugdíjazás estén, ha az ideig ténylegesen meg van a 40 év össz. közalk.idő.(Régebben ha már 35 felett volt ez az idő,akkor is jogosult volt a 40 éves kifizetésére.)

Tisztelt Cím!
Az első kérdésem az lenne, hogy ÁMK vagyunk (iskola, óvoda, faluház), de ezt a képviselő-testület megszünteti. Ezt egyik napról a másikra tudtuk meg. Milyen lépéseket (jogi, emberi stb.) kell ez előtt a lépésük előtt tenniük, hogy mindezt megtehessék (szülői tanács tajákoztatása, vezetőkkel egyeztetés stb.)? Jogilag helyesen jártak -e el, ha szerdán közlik ezt a döntést a vezetőkkel és egy napra rá a képviselő-testületi ülésen határoznak róla?
Miután megszünik az ÁMK /az igazgatója egyben az iskola igazgatója is/ megtehetik-e, hogy bérét csökkentsék, ha ezután csak az iskola igazgatója lesz?
És végül még egy utolsó kérdés: ha valaki határozatlan idős kinevezéssel tanár és mellette határozott ideig vezetőként van kinevezve (még 2 évig), akkor a vezetői kinevezésével együtt a tanári kinevezése is megszűnik?
Köszönettel:
Hajdi Norbert
Gazdasági vezető

Kedves Hajdi Norbert!
Nézzétek meg a Kjt 30.§-át és ennek fényében tudtok lépni.

Válaszodat köszönöm és átnézem a Kjt 30-at

Szeretnék érdeklődni, hogy megszűnik áprilisban a közalkalmazotti jogviszonyom, mivel az intézményt jogutód nélkül megszüntetik. Kapok-e felmentést vagy végkielégítést? Közalkalmazotti jogviszonyom ideje: 2 év

Én is hasonló cipőben járok..........
Közalkalmazottként dolgozom. Idén lenne esedékes a 30 éves közalkalmazotti jubileum kifizetése.
Kérdésem, hogy a Soproni Postaigazgatóságnál töltött éveim beszámítanak-e a közalkalmazotti jogviszonyba?1987-1991ig dolgoztam ott, akkor még állami cg volt.

Posta jubileumi jutalomnál közalkalmazotti jogviszonynak számít?

szeretném tudni, hogy a posta beszámítható e jubileumi jutalom szempontjából közalkamazotti jogviszonynak

Én is szeretném tudni, mi számít közalkalmazotti jogviszonynak

Tisztelt Fórumozók!
Nagyon fontos témában kérném a segítségüket. Általános iskolában van egy hölgy, aki gyesen van. Áthelyezéssel kikérte egy másik iskola. Mind a 3 fél beleegyezett. Kérdéseim:
1. Kinek kell kiadnia a szabadságát? Az új, avagy a régi munkaadónak?
2. Ha nekem (régi munkaadó), akkor szabadságmegváltás napjait vagy pedig a többletszabadság napjait kell megadnom? Illetve, ha átvállalják a napokat az elszámolópapírján, hogyan tüntessem fel mindezt, mert valamelyikhez be kell írnom számot, még hogyha az 0 is.

Köszönettel:
Hajdi Norbert

Ebben a fontos kérdésben előre meg kell állapodni. Igaz, hogy áthelyezéssel megy a kolléga az új iskolába, de a jogviszonya megszűnik a régi helyen, tehát ott le lehet rendezni a szabadság megváltását. A fizetés nélküli szabadság megszűnik a jogviszony megszűnésével a régi iskolában, az új jogviszonyban ismét kell kérni. A szabadságmegváltásnál a megszűnés időpontjáig járó napokat kell figyelembe venni, pótszabadságokat is. Persze átvállalhatja az új iskola is. Te ragaszkodhatsz ahhoz, hogy csak akkor engeded át a kolléganőt, ha a felgyülemlett szabadságát is átvállalják, de ennek nyoma legyen a későbbi viták elkerülése, követelőzések miatt. Jogszabály nem ír elő erre vonatkozóan semmit, ezért kell megegyezni.
kjt 26.§ (1)

Most látom, hogy a válasszal kissé elkéstem.

Kedves Fórumozók!

Szeretném a tanácsotokat kérni a következő esetben:
nyugdíjas munkavállalót felmentenek( munkáltató gazdálkodásával összefüggő ok). Jár-e neki az adott munkáltatónál eltöltött idő szerinti felmentési idő?
Köszönettel
edus

Nyugdíjas munkavállaló vagyok, felmentettek, jár -e nekem az adott munkavállalónál eltöltött idő szerinti felmentési idő.Egyébként a közalkalmazotti jogviszonyom folyamatos volt (30 év) a jelenlegi munkahelyemen öt éve dolgozom.

Enikő

SOS segítségre lenne szükségem. 35 év közalkalmazotti munka után 8 hónap felmentési idővel és végkielégítéssel elhagytam a közalkalmazotti pályát. Ezt követően párom vállalkozásában dolgoztam pár évet, majd újra a közszférában helyezkedtem el, most két éve dolgozok újra közalkalmazottként. Az idei évben el tudok menni 40 éves szolgálati idővel nyugdíjba. Jár-e nekem ismét a nyolc hónap felmentési idő?

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!