Közalkalmazotti besorolás!!

Üdv!!

Egy olyan kérdésem lenne,hogy nálunk az óvodában felvesznek határozott időre helyettesítés céljából egy dajkát. Az lenne a kérdésem mivel neki a legmagasabb iskolai végzettsége szakmunkásképző, de utána megcsinálta az óvodai dajka képesítését, így milyen fizetési osztályba kell őt besorolni. Azt megnéztem,hogy ebbe a munkakörbe az adott dolgozót A-D fizetési osztályig lehet besorolni.Ő így,hová kerül ezek alapján?
Válaszotokat előre is köszönöm!!!

Üdv:Melinda
S.O.S.

Tisztelt Közszolga! Tisztelettel kérném segítségét .Bölcsődében dolgozom konyhán .Tálaló konyhánk van ,milyen végzettség szükséges a feladatom elvégzéséhez .Van szakmunkás végzettségem de nem konyhai területen .Válaszát előre is köszönöm .

Tisztelt Válaszadó!
Érdeklődnék, hogy milyen besorolásba kerülök, ha 2004-ben szereztem a tanítói diplomát,majd másfél évet tanítottam. 2007-től gyeden, gyesen voltam 2016. szeptemberéig. Dolgozni kezdtem, mint tanító. A gyes ideje alatt volt munkáltatóm, és mellette őstermelő voltam. Köszönöm

Kedves Tiger légyszives segits ! 16 éve dolgozom dajkaként az akkori vezető besorolt a B fizetési osztályba jelenleg B 10 ben tartok legmagasabb iskolai végzettségem szakmunkásképző ! Viszont a béremet csak a minimálbérre kiegészitve kapom mert szerinte nem vagyok jogosult garantált bérminimumra . Valóban igy van ? Válaszod előre is köszönöm !

"32. § (1) Ha jogszabály nem határozza meg a munkakör ellátásához szükséges iskolai végzettséget, szakképesítést, szakképzettséget, és nincs olyan szakképesítés, amely a munkakör betöltésére jogosít, a munkakör ellátásához legalább olyan iskolai végzettségre, képesítésre van szükség, amelyet a Kjt. 61. § (1) bekezdése a fizetési osztályba soroláshoz előír. Ha e rendelet a munkakörre több fizetési osztályt állapít meg, a közalkalmazottat a legmagasabb iskolai végzettsége, képesítése alapján kell besorolni a munkakörre megállapított osztályok közül.

(2) Ha jogszabály nem határozza meg a munkakör ellátásához szükséges iskolai végzettséget, szakképesítést, szakképzettséget, és van olyan szakképesítés, amelyik a munkakör ellátására képesít, és

a) a közalkalmazott nem rendelkezik azzal, az (1) bekezdésben foglaltak szerint,

b) a közalkalmazott rendelkezik azzal, a szakképesítése alapján vagy ha az kedvezőbb, az (1) bekezdésben foglaltak szerint

kell besorolni.

(3) * Az e §-ban foglaltakat a 2. mellékletben felsorolt valamennyi munkakörben alkalmazni kell. Ha a közalkalmazott a „B”-„D” fizetési osztályba került besorolásra, illetménye nem lehet kevesebb a garantált bérminimum összegénél.

(4) Ha e rendelet a munkakörre több fizetési osztályt állapít meg, és

a) külön jogszabály intézménytípusonként meghatározza a munkakör ellátásához szükséges iskolai végzettséget, szakképesítést, szakképzettséget, a közalkalmazottat arra a köznevelési intézménytípusra vonatkozó rendelkezések szerint kell besorolni, amelyikkel közalkalmazotti jogviszonyban áll, vagy

b) külön jogszabály alapján a munkakör több iskolai végzettséggel, képesítéssel ellátható, a közalkalmazottat a munkakör ellátásához szükséges legmagasabb iskolai végzettsége, képesítése alapján kell besorolni."

Ha óvodában dolgozol, akkor A-B-C-D lehet a fizetési osztályod. Gondolom nincs dajka végzettséged, de, ha végigolvasod, akkor az alapján kell besorolni, mivel rendelkezel, vagyis szakmunkásvégzettség alapján.
Jó a besorolásod, a B osztály a szakmunkásvégzettséghez, csakhogy ehhez a garantált bérminimum tartozik, ahogy gondolod.
Elég világosan le van írva a lényeg.
"(3) Az e §-ban foglaltakat a 2. mellékletben felsorolt valamennyi munkakörben alkalmazni kell. Ha a közalkalmazott a „B”-„D” fizetési osztályba került besorolásra, illetménye nem lehet kevesebb a garantált bérminimum összegénél."
Forrás:
326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet
a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról
linkje:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc.cgi?docid=A1300326.KOR

Köszönöm szépen . Akkor megpróbálok tovább harcolni :(

Segítséget kérnék! Milyen jogszabály írja elő a határozatlan idejű szerződéses ped. asszisztens munkakör szabadságát?

"B" fizetési osztály, mert a dajka okj 31......
Ha lenne érettségije is, akkor "C".

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy a vállalkozói munkaviszonyom miért nem számít közalkalmazotti jogviszonynak, amikor már rendelkeztem diplomával.Viszont utána a főállású anyaság ,már igen!
Várom a segítséget!

Sziasztok!
Augusztustól dolgozok egy állami óvodában, elvégeztem a főiskolát,majd a 2 éves mesterképzést is remélve, hogy a H kategóriába sorolnak. Mikor kijött a kinevezésem, csodálkozva néztem, hogy csupán az F kategóriába soroltak be. Tehát "fölöslegesen" tanultam plusz 2 évet?

Segítséget szeretnék kérni!
Lassan 30 éve dolgozom pedagógusként.Az eltelt idő alatt 6 évig magániskolában dolgoztam, ahol nem voltam közalkalmazotti jogviszonyban, de közalkalmazotti munkakört töltöttem be.
Kérdésem: ezt az időszakot be lehet-e számítani a jelenlegi közalkalmazotti besorolásomnál,jubileumi jutalomnál?
Köszönöm előre is a gyors segítséget!

Feltételezem, hogy a pedagógusi diplomád már meg volt, amikor a magániskolában dolgoztál.A közalkalmazotti besorolásnál be kell számítani az összes addigi közalkalmazotti jogviszonyban töltött évet,valamint a ped. diploma megszerzése utáni nem közalkalmazotti területen töltött időt is. De csak a BESOROLÁSNÁL!
A JUBILEUMI JUTALOMnál azonban CSAK kimondottan a közalkalmazotti JOGVISZONYBAN töltött éveket. Ezek viszont összeadódnak, tehát nem kell, hogy folyamatos legyen.( A magániskolában szerintem nem a kjt. a mérvadó.)Azért nézd meg a magániskolában mviszonyod megszűnésekor a munkáltató által kiadott iratok valamelyikén van- e un. közalkalmazotti igazolás!

Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy meglévő kategóriát el vehet-e a munkáltató?
A bölcsődéből kisgyermekgondozó-nevelő /E-8 fiz.fok 46 nap szabadság/ végzetséggel áttettek az óvodába dajkai állásra /D-8 fiz.fok. a dajkáknak járó szabadsággal/
A választ előre is nagyon köszönöm, S O S !

Azt gondolom, mivel másik beosztásba NEM a végzettségednek megfelelő munkakörben helyeztek el, ezt először írásban kellett volna közölni a munkáltatódnak feléd.- Így felajánlani az alacsonyabb(nem végzettségednek megfelelő,) szintű munkakört.
Ha nem járultál volna hozzá az ilyen munkakör betöltéséhez, felmentéssel(felmentési idő+végkielégítés )szűnt volna meg a munkaviszonyod.
Hogy ezt elfogadtad,- úgy tudom,-így is jár a fele végkielégítés. Ennek mértékéről tájékozódhatsz itt, a lap tetején a TUDÁSTÁRra, azon belül a kjt.-re kattintva.Azt hiszem, a 30.§-tól érdemes átolvasnod.
A besorolásod és a szabid mértéke csak akkor marad meg, ha az óvoda ovi-bölcsiként működik, mert csak ott létezik gondozónői státusz. Sima, másik külön intézményként működő oviban nincs ilyen munkakör.
Lépj ezügyben, míg el nem évül a dolog!
Ha nem történt meg a fenti írásbeli felajánlás, akkor hiába, hogy aláírtad a kinevezést,-nem jogszerűen járt el a munkáltatód, tehát vétózd meg!(De csak akkor, ha nem félted a munkahelyedet!)

Szia!
Dajka A, B, C max.D fizetési osztályba kerülhet. Így ez a része rendben volna.
Kérdés: - az áthelyezési eljárás megfelelően zajlott? /Kjt.-t a 30.§-ától érdemes lenne elolvasni az ezzel kapcsolatos pontokat./
- létezik-e még az a szabály, hogy -ilyen esetben - az illetmény nem csökkenhet? /munkáltatói döntésen alapuló illetményként meg kellene kapnod/

Sok sikert vagy megnyugvást kívánok Neked!

Valószínű, hogy nem a tudta nélkül került át a másik munkakörbe. Arról tájékoztatni kellett volna, hogy ez alacsonyabb fizetési osztályt jelent.
Amikor a kjt. nagyon régen megváltozott, a 4-5 fizetési osztályból lett 10, akkor kellett az új átsorolásoknál arra ügyelni, hogy a régi bérnél nem lehetett kevesebb, ha a munkakör nem változott meg. Annak jár végkielégítés, akinek munkáltatói felmondás miatt megszűnik a jogviszonya. Itt nem erről van szó.

Szerintem B-be hiszen a munkaköréhez dajka végzettség kell ami szakmunkás végzettséget takar. A D már érettségi.

Sziasztok!
lehet, hogy nem a témához tartozik, de kérdezném, hogy tanítói végzettségem van, F3-ban vagyok. ha most elkezdem a fejlesztő pedagógusi szakot, és utána még a pedagógus szakvizsgát is meg szeretném csinálni, akkor milyen fizetési fokozatba kerülök? úgy hallottam, hogy a ped. szakvizsgával a G-be kerülök.Igaz-e?
köszönöm a választ előre is!

Tisztelt Közszolga!
Tisztelettel kérem, szakértő állásfoglalását az alábbi kérdésben:
Részmunkaidős közalkalmazotti kinevezésem mellett, lehetséges-e még egy ugyan ilyen kinevezést elfogadnom másik intézményben?
Válaszát előre is köszönöm!

Amennyit csak el tudsz látni.
"43. § (1) Amennyiben a közalkalmazott munkaideje a közalkalmazotti jogviszonyban és a munkavégzésre irányuló további jogviszonyban - részben vagy egészben - azonos időtartamra esik, a munkavégzésre irányuló további jogviszony csak a munkáltató előzetes írásbeli hozzájárulásával létesíthető.

(2) A hozzájárulás megtagadásával szemben munkaügyi jogvita nem kezdeményezhető.
44. § (1) A közalkalmazott a munkaidejét nem érintő további munkavégzésre irányuló jogviszony létesítését - a tudományos, oktatói, művészeti, lektori, szerkesztői, valamint jogi oltalom alá eső szellemi tevékenység, továbbá a közérdekű önkéntes tevékenység kivételével - köteles a munkáltatónak előzetesen írásban bejelenteni, amely összeférhetetlenség esetén a további jogviszony létesítését írásban megtiltja.

(2) A munkáltatónak a munkavégzésre irányuló további jogviszony létesítését megtiltó intézkedése ellen munkaügyi jogvita kezdeményezhető."

Jogi segítséget kérnék!
Munkahelyváltás során az új munkáltatóm, egy iskola, nem akarja figyelembe enni az előző munkahelyi vezetőm által biztosított várakozási idő rövidítést. Szakvizsgáztam és 1 évvel hamarabb léptem a következő -I/9- kategóriába.
Döntését azzal indokolta, hogy nem köteles ezt figyelembe venni, csak a törvény által biztosított besorolást.
Jogos-e álláspontja?
Köszönöm a segítséget!

Nem jogos. Csak akkor nem köteles figyelembe venni, ha azt jó munkavégzés miatt kaptad, egyébként köteles.
"kjt
65. § (1) A közalkalmazott a közalkalmazotti jogviszonyban töltött idő alapján háromévenként eggyel magasabb fizetési fokozatba lép. A közalkalmazottat a tárgyév első napján kell a magasabb fizetési fokozatba besorolni. A magasabb fizetési fokozat elérésével a hároméves várakozási idő újra kezdődik.
….
(3) A közalkalmazott várakozási ideje tartósan magas színvonalú munkavégzése esetén csökkenthető. A tartósan magas színvonalú munkavégzés megállapításához kiválóan alkalmas vagy alkalmas eredményű minősítés szükséges. A várakozási időt csökkenteni kell, ha a közalkalmazott miniszteri vagy állami kitüntetésben részesült.
(4) A várakozási idő csökkentésének mértéke fizetési fokozatonként nem haladhatja meg az egy évet.
(5) A várakozási idő csökkentése esetén az annak megfelelő időpontban a közalkalmazott eggyel magasabb fizetési fokozatba lép.

Közoktatási tv.
(8) A pedagógus hét évenként legalább egy alkalommal - jogszabályban meghatározottak szerint - továbbképzésben vesz részt. A továbbképzésben részt vevő, tanulmányait sikeresen befejező pedagógust - jogszabályban meghatározottak szerint - anyagi elismerésben kell részesíteni. Megszüntethető - az Mt. 89. § (3) bekezdése, illetve a Kjt. 30. §-a (1) bekezdésének c) pontjára hivatkozással - annak a pedagógusnak a munkaviszonya, illetve közalkalmazotti jogviszonya, aki a továbbképzésben önhibájából nem vett részt, illetve tanulmányait nem fejezte be sikeresen. Nem kell továbbképzésben részt venni annak a pedagógusnak, aki pedagógus-szakvizsgát vagy egyéb jogszabályban meghatározott vizsgát tett, a vizsgák letétele utáni hét évben.

138/1992. (X. 8.) Korm. Rendelet a közalkalmazottakról szóló 1992. évi XXXIII. törvény végrehajtásáról a közoktatási intézményekben
[A Kt. 94. § (3) bekezdésének l) pontjához]
14. § A közoktatási intézmény dolgozójának a fizetési fokozatok közötti várakozási idejét egy évvel csökkenteni kell, ha törvénnyel alapított kitüntetést vagy díjat, illetve miniszter által alapított díjat kapott. A közoktatási intézmény dolgozójának a fizetési fokozatok közötti várakozási idejét egy évvel csökkenteni kell, ha teljesítette a külön jogszabályban meghatározott továbbképzés követelményeit. A várakozási idő csökkentése hétévenként egy alkalommal illeti meg a közoktatási intézmény dolgozóját akkor is, ha a továbbképzés követelményeit többször teljesítette ebben az időszakban."

Az előző munkáltató minősítése miatti csökkentést nem köteles elfogadni, hisz csak csökkentheti, de a továbbképzés miattit- mivel kötelező volt megadni, nem veheti vissza. Itt a "csökkentheti" és a "kell" kifejezéseken van a hangsúly.

Tisztelt Közszolga!
Tisztelettel kérem, szakértő állásfoglalását az alábbi kérdésben:
Részmunkaidős közalkalmazotti kinevezésem mellett, lehetséges-e még egy ugyan ilyen kinevezést elfogadnom másik intézményben?
Válaszát előre is köszönöm!

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!