KÖZALKALMAZOTTI BÉRKOMPENZÁCIÓ SOS!

Üdv mindenkinek!Kérem aki tud segitsen!a garantált illetményem :100100ft erre kaptam a gar.bérmin.kieg .+munkahelyi pótlék +délutáni +éjszakai pótlék !összesen:bruttó:165583ft . 2011-ben kaptam a családi adókedvezményt,idén a férjem kérte!Az összes munkatársam kap bérkompenzációt is,az én fizetésem a legkevesebb közülünk!Miért én nem kapom a bérkompenzációt?A törvény szerint járna szerintem!Az illetékesek még nem válaszoltak!Közalkalmazott vagyok!Aki tud kérem segitsen!Szép napot!!!!!!!!!!

Sziasztok!Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha 2013. március 1-én kezdtem el dolgozni egy önkormányzatnál köztisztviselőként, akkor nekem 2015-ben majd járni fog a bérkompenzáció vagy nem? Válaszokat előre is köszönöm!

Sziasztok!Azt olvastam,hogy április közepéig megkapják az elmaradt 4 havi kafetériát azok,akiknek tavaly augusztusig kifizették a 8 hónapot.Mi vártuk,de nem kaptunk eddig egy fillért sem. Van köztetek valaki,aki megkapta?

Amai napig nem kaptunk semmit pedig jun 22 van.

Remélem valaki tud nekem segíteni!2013-ban kaptam 3800ft kompenzációt!Amit idén nem mert hogy nem jár!Tavaly februárban hunyt el a férjem !Emlékszem hogy nézték a gyerekek számát meg azt is a férj közalkalmazott vagy nem!Tehát nekem nagyon fura hogy egyedülálló lettem két gyerekkel és így nem jár!Állítólag 2010-et nézték meg valamit és annak a különbözetét,én abban az évben gyeden voltam(2010-ben)!Tényleg nem jár?

Kedves Kata77!
Mindenképp kérdezze meg a munkáltatójától,hogy hol tud utánanézni annak a táblázatnak,ahol 2 eltartott mellett s "x" bérnél mennyi kompenzációra jogosult. (tipp: HVG) 2010 ill.(2011)-et azért nézték,hogy akkor Ön közszférában dolgozott avagy sem. Mindennek ez az alapja.

Köszönöm a választ!Közben kaptam papírt hogy nem jár!2010-2011-ben is a közszférában dolgoztam!Táblázatot nem láttam!

Sziasztok! Remélem tudtok nekem valami jót mondani! 2013 márciusától közmunkásként dolgozom egy hivatalnak 49990Ft ért. Az a szerződésem lejárt december 31.én. Azóta újítottak januártól, most április 30ig. Áprilisban kiderült, hogy pár embert átvertek fizetéssel, volt vizsgálat és kiderült hogy többek között én is így jártam, mivel gimis érettségivel 71000Ftot kellett volna kapnom minden hónapban de 49990Ft-ot kaptam. Másnak járó 8 általános fizetését adták nekem, én béremet meg megkapta a végzettség nélküli. Kérhetek valami kártérítést vagy pénzem visszakaphatom?

Azért is tartom ezt törvénytelennek, mert a kompenzáció célja, hogy a 2011-2012. évi adó- és járulékváltozások ellentételezésére szolgáljon, de azért mert egyszer kaptam bérminimum kiegészítést ezért most bukom ezt idén, amit tavaly, tavalyelőtt törvényesen járt, idén meg nem??
Vagy csak engem vert át a pénzügy?

Tisztelt Hozzászólók a segítségeteket szeretném kérni.

Az idei év során a Kormányhivatal megvonta tőlem a bérkompenzációt, mondván, hogy 2011-2012-ben garantált bérminimum eléréséhez kompenzációt kellett adnia még az Önkormányzatnak, viszont azóta letettem a diplomám, nyelvvizsgám, így erre már nem volt szükségem, de az adóváltozások miatt ugye többi kollégával együtt továbbra is kaptam a kompenzációt, mert a fizetésem nem érte el a 243 000 forintot. Ezzel el is jutottunk az idei évhez, 2010 óta vagyok közszolga, még mindig nem éri el az alapbérem ezt a fizetést, tehát járna a kompenzáció, viszont ők arra hivatkoznak, hogy korábban kaptam garantált bérminimum kiegészítést, így azt le kell vonniuk a kompenzáció összegéből, így kijön, hogy 0 ft-ra vagyok jogosult.
Szerintetek ez törvényes? Kihez lehet fordulni, mert így bukok havi nettó 7-8 ezer forintot.
Előre is köszönöm a segítségeteket!

Tavaly év szeptemberétől a nonprofit cég kivonult a kórházunkból és ismét állami tulajdon lettünk.Kérdem én mi megfogjuk kapni a bérkompenzációt? 2001-től dolgozom itt folyamatosan, mire számíthatunk?

Kedves Egerke10!
Rossz hírem van. Az Államkincstár jól indokolt. Ami adatokat megadtál, abból ezt tudtam kisilabizálni, de Te utána olvashatsz és konkretizálhatod.
Figyelmedbe ajánlom azonban a korábban leírtakat, hogy ennek a bérkompenzációnak mi a célja: nem a keresetek igazságossá tétele, hanem a 2011-2012. évi adó- és járulékváltozások ellentételezésére szolgál.

Indoklás:

A 2012-ben kapott 21000 forint 94%-a: 19740 Ft, az 1. sz. melléklet szerint a sávod alapján 117001-118500 15 700 Ft kompenzáció járna. Így sajnos az akkor egyszeri kiegészítés csökkenti a kompenzáció összegét 15700-19740, ami negatív összeg lenne, de csak nulláig csökkenthető a kompenzáció összege. (még jó :) )
Alább beidézem a Rád vonatkozó részleteket, mert csak "tiszta forrásból"

495/2013. (XII. 29.) Korm. rendelet alapján

(10) Az 5. melléklet II. 1. Munkáltatói rész szerinti nyilatkozat alapján a (2)-(9) bekezdés szerinti kompenzáció összegét az illetményszámfejtést végző szervezet legfeljebb nulla összegig csökkenti a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról szóló 337/2010. (XII. 27.) Korm. rendelet, valamint a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról szóló 298/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet szerinti minimálbér és garantált bérminimum elérése érdekében végrehajtott illetményemelés 94%-ának 100 forintra kerekített összegével.

Ennyit tudtam segíteni. üdv. bukta

Kedves Bukta! Köszönöm a gyors választ. Nem számítottam pozitív válaszra. Hazudnék, ha egy kicsit nem bíztam volna a jó hírben. 2000-óta dolgozom a földhivatalban és ilyen magas fizetésben részesülök.Sok sikert és egészséget kívánok!

Kedves Bukta!Olyan kedvesen segítettél reménykének,nekem is tedd meg kérlek?Kormánytisztviselőként tavaly Bruttó 114000 Ft-os fizetésem nettó 74670 Ft. Bérkompenzáció nem járt. Idén emelkedett a bérminimum 118000 Ft.-ra nettó 77290 Ft. Bérkompenzáció idén sem jár. Két nagy korú gyerekem után családi adókedvezményt már nem jár. Államkincstárnál érdeklődtem. Azt a választ adták, hogy mivel 2012. január 1.-jei hatállyal 21000 forint/hó kötelező illetményemelésben( garantált bérminimum) részesültem, ezért bizonyos %. túlléptem. Tehát jövőre sem fogok kapni, meg sohasem? 298/2011.(XII.22) Korm. rendeletet kel hibáztatnom? Kérlek nekem is válaszolj? Köszönöm!

Sziasztok!
Hogy én mindig kifogom Amerikát!
Az úgy történt, hogy én szinte az egész eddigi életemet a közszférában töltöttem. 2009-ig köztisztviselőként,(25 év) majd voltam egy kicsit munkanélküli, aztán 2010. decemberétől 2011.06.hó-ig újra köztisztviselő. Aztán megint munkanélküli, aztán még az sem...majd 2013 tavaszán közalkalmazottként sikerült elhelyezkednem. A munkáltatóm sajnos nem nyilatkoztatott a bérkompenzációról, én meg magamtól, tudatlanként nem kértem. Most hallottam róla. (Nem az a kérdésem, hogy járna-e, mert az már biztos) Az a kérdésem, hogy utólag lehet-e igényelni, mondjuk az adóbevallásnál?

A kompenzációt márc. 15 ig kérheted visszamenőleg.
Adóbevallásnál nem.

Kérem segítsen aki tud az én esetemben jár bérkompenzáció 2014-ben?

Én a rendőrségen dolgozom 2010. augusztus hónaptól. Akkor még nem rendelkeztem diplomával, főiskolai tanulmányaimat folytattam, tehát egy előadói munkakörben érettségis minimálbérért dolgoztam. Így 2011-ben megkaptam a 4500 forintos kötelező minimálbéremelést. 2011. augusztusban kézhez kaptam a diplomámat, de egy humán osztályon történt elírás miatt egy évig nem írták alá a kinevezésemet (holott diplomás munkakört láttam el egy másik osztályra áthelyezve 2011. augusztustól), így a diplomás bért csak 2012. augusztustól kaptam meg, tehát 2012-ben is kaptam érettségis minimálbér-emelést.
Az érettségis fizetésemhez a mostaninak már nincs köze, a törvény nem tér ki az ilyen esetekre, a pénzügyi osztályon meg akik írták a papíromat, csak simán ráírták a két emelést, így egy tollvonással ki fognak húzni gondolom, ahogy tették azt tavaly is.

Sziasztok!Szeretném megkérdezni,hogy a prémium éves pedegógusnak jár-e bérkompenzáció?

Nekem, és kollégáimnak lenne egy olyan kérdésem, hogy ha 2013. szeptemberében kezdtünk el dolgozni, és előtte nem volt munkaviszonyunk, akkor kérhetünk-e bérkompenzációt? Nyomtatványt adtak tájékoztatót mellé nem.

Köszönöm!

Kedves szuedit!

Aki 2013 szeptemberében kezdett el dolgozni, annak úgy tudom nem kell a bérkompenzációs papírt kitölteni.Egy bérszámfejtő ismerősöm nemrég azt mondta, hogy ezt a nyomtatványt annak kell kitölteni,akinek a bérpapírján kompenzáció is fel van tüntetve.De remélem még más is hozzászól,és akkor biztosabbra mehetsz.Üdv.

Kedves Tiger érdeklődni szeretnék Öntől, hogy miként kell kiszámolni 2014-ben a bérkompenzációt.
Adataim a következők:
szül.1960-ban
Munkaviszonyaim:1978-ban kezdtem el dolgozni, 1999 óta közalkalmazottként dolgozom.
Nincs eltartandó gyermekem.
2013-ban kaptam garantált bérminimumra kiegészítést és 7200,.ft bérkompenzációt.
2014-ben is megkaptam a garantált bérminimum kiegészítést.
Nem tudom esetleg kell-e még hozzá valamilyen adat.
Szeretném megkérni írja le nekem , hogy számolják ki a bérkompenzáció összegét.
Segítségét előre is köszönöm.
Szeretem megérteni a dolgokat.

Valószínűleg program számolja ki, de a tv. mellékletében lévő táblázatban bárki megnézheti, nincs időm vele többet foglalkozni. Figyelmesen olvasd el, hogy melyik melléklet táblázata vonatkozik rád. Én ez alapján az 1. sz táblázatba soroltalak be, és 16300 Ft jött ki. De éppen, hogy csak beleolvastam, lehet, hogy nem jó soroltalak be.
Megjelent a Magyar Közlöny 220. számában.
http://net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc.cgi?docid=A1300495.KOR
Másold a linket a címsorba!

Kedves Szuedit!

Egy kis segítség:

A kompenzáció az adó-és járulékváltozások ellentételezésére hozták létre, mivel a közalkalmazottak béremelést éveken át nem kaptak, viszont ezen közterhek jelentősen növekedtek. A kereset szinten tartására szolgál azoknak, akik 2012. január 1-e előtt költségvetési szervek és az egyházi jogi személyek foglalkoztatottjai voltak.
Így, akinek jogviszonya 2013. december 31-én fennállt és 2012. január 1-je előtt keletkezett taxatíven felsorolt feltételek alapján lehet igényelni.

Amennyiben Ön 2012-ben, vagy 2013-ban létesített, vagy 2014. év közben létesít jogviszonyt a kompenzációs rendelet hatálya alá tartozó foglalkoztatónál, de ezt megelőzően e foglalkoztatók egyikénél sem állt még alkalmazásban, Ön nem jogosult kompenzációra.

Ennyit tudtam segíteni.

2010. december 31. előtt közalkalmazott voltam és járt is a kompenzáció, de 2014-ben munkahelyet változtattam. Új munkahelyemen szintén közalkalmazott vagyok. Jár-e továbbra is a bérkompenzáció?

Mindenkinek, aki az összeghatárokra is kíváncsi ide másoltam a kitöltési útmutatót ezen részét:

A Nyilatkozatot csak abban az esetben töltse ki és adja le munkáltatójánál, ha az alábbi három feltétel mindegyikének egyidejűleg megfelel, vagyis Ön jogosult a kompenzációra.

1. Jogviszonya 2013. december 31-én fennálltés 2012. január 1-je előtt keletkezett, vagy amennyiben jogviszonya 2012. vagy 2013. vagy 2014. évben létesült, úgy e rendelet hatálya alá tartozó szervvel 2010. és 2011. évek bármelyikében vagy mindkét évben is fennállt jogviszonya és az utolsó ilyen jellegű jogviszonyát követően munkavégzésre irányuló jogviszonyt – a tartós megbízási szerződés kivételével – nem létesített.
2.1. költségvetési szervnél jogviszonyban álló olyan foglalkoztatott, aki közalkalmazottként, köztisztviselőként, kormánytisztviselőként, fegyveres szerv hivatalos állományú tagjaként, a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú tagjaként, igazságügyi alkalmazottként, ügyészségi alkalmazottként, közigazgatási szerveknél foglalkoztatott munkavállalóként, hivatásos nevelőszülőként kerül alkalmazásra, vagy
2.2. egyházi foglalkoztató, nem költségvetési szervként működő intézményénél áll munkaviszonyban, vagy hivatásos nevelőszülői jogviszonyban, és
3. a tárgyhó első napján érvényes bruttó illetménye kevesebb, mint az alább ismertetett értékhatárok közül Önre vonatkozó összeg:
3.1.Ön nem jogosult családi kedvezmény érvényesítésére, jogviszonya 2010. december 31-én vagy azt megelőzően keletkezett, és a tárgyhó első napján érvényes bruttó illetménye kevesebb, mint 243 001 Ft [3.§ (2)], vagy
3.2. Ön nem jogosult családi kedvezmény érvényesítésére, jogviszonya 2011. január 1-je és 2011. december 31-e között jött létre, és a tárgyhó első napján érvényes bruttó illetménye kevesebb, mint 213 501 Ft [3.§ (3)], vagy
3.3. Ön egy vagy kettő kedvezményezett eltartott után jogosult családi kedvezményre, az eltartottak száma három főnél kevesebb, jogviszonya 2012. január 1-je előtt keletkezett, és a tárgyhó első napján érvényes bruttó illetménye kevesebb, mint 213 501 Ft [3.§ (4)-(7)], vagy
3.4. Az Ön jogviszonya 2010. december 31-én vagy azt megelőzően keletkezett, és
– Ön egy, kettő vagy három kedvezményezett eltartott után jogosult családi kedvezményre úgy, hogy az eltartottak száma eléri vagy meghaladja a három főt, a tárgyhó első napján érvényes bruttó illetménye pedig kevesebb, mint 213 501 Ft. Amennyiben az ön tárgyhó első napján érvényes bruttó illetménye kevesebb 135 000 Ft-nál, Ön a tárgyhónap első napján érvényes illetménye 2,29%-ának megfelelő kompenzációra jogosult, amennyiben illetménye 135 000 Ft és 213 500 Ft között van, úgy ez a mérték 1,53%. [3.§ (8) aa) és b)], vagy
– Ön négy vagy több kedvezményezett eltartott után jogosult családi kedvezményre, a tárgyhó első napján érvényes bruttó illetménye pedig kevesebb, mint 213 501 Ft. Amennyiben az ön tárgyhó első napján érvényes bruttó illetménye kevesebb, mint a 135 000 Ft-nak és a három feletti kedvezményezett eltartott(ak) számának a 20 000 Ft szorzatával növelt összege (pl.: 4 kedvezményezett eltartott esetén 155 000 Ft, 5 kedvezményezett eltartott esetén 175 000 Ft, stb.), úgy Ön a tárgyhónap első napján érvényes illetménye 2,29%-ának megfelelő kompenzációra jogosult, amennyiben illetménye az előbbi összeg és 213 500 Ft között van, úgy ez a mérték 1,53%. Ha ön 8 vagy több kedvezményezett eltartott után jogosult családi kedvezményre, úgy Önre a 213 500 Ft-os illetmény határ nem vonatkozik, a bruttó illetmény kompenzációra jogosító felső határát kizárólag a 135 000 Ft-nak és a három feletti kedvezményezett eltartott(ak) számának a 20 000 Ft szorzatával növelt összege határozza meg. (pl.: 8 kedvezményezett eltartott esetén 235 000 Ft, [3.§ (8) ab) és b)],
3.5. Ön egy vagy több kedvezményezett eltartott után jogosult családi kedvezményre úgy, hogy az eltartottak száma eléri vagy meghaladja a három főt, jogviszonya 2011. január 1-je és 2011. december 31-e között jött létre, és a tárgyhó első napján érvényes bruttó illetménye kevesebb, mint 213 501 Ft [3.§ (9)].
Hivatásos nevelőszülői jogviszonyon a 2013. december 31-én a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gyvt.) 66/G. § (1) bekezdése szerinti hivatásos nevelőszülői jogviszonyt kell érteni.

KEDVES BUKTA!
Úgy látom jártas vagy a rendeletek területén.Kérlek olvasd már el a január 14.én írt hozzászólásomat, és ha tudsz SEGÍTS! A feltételeknek amit olvastam mind a 3 pontjának megfelelek így jogosult vagyok a kompenzáció igénybe vételére. Amit papírt nekem alá kellett írni, azon van egy II.pont is:
II.1. Munkáltatói nyilatkozat a 3.§(10) bekezdésében foglaltak végrehajtásához:
1. Nyilatkozatot tevő foglalkoztatott a kötelező legkisebb munkabér(minimálbér) és garantált bérminimum megállapításáról szóló korm. red. alapján 2011 vagy2012 évben vagy mindkét évben kötelező illetményemelésben részesült: igen: nem:.
2.AZ 1.PONT IGEN VÁLASZA ESETÉN: ide volt beíva: 2011-ben -
2012-ben 12100Ft/hó kötelező illetmény emelésben részesült.
Azt az egyet nem bírom felfogni,hogy aki kompenzációt kapott 2012-ben "csak" annak nem vontak vissza belőle semmit 2013-ban, nekem meg még 2014-ben is.
Kérlek ha tudsz válaszoljál már, mire számíthatok ebben az évben.
Hová lehet fordulni, vagy nyeljem le megint, hogy a legképzettebben, a legkevesebb fizut kapok!
Válaszodat előre is köszönöm.
Hasonló helyzetben lévők hozzászólását is szivesen várom!

Kedves Reményke!

Sajnos rossz hírem van. Minden marad a régiben. A számítást jól írtad le a jogszabály szerint. Továbbra is a különbözetet kapod majd. Ennek a kompenzációnak a magyarázata a keresetek járulék változások utáni szinten tartása és nem pedig a keresetek jogviszony időtartam és végzettség arányos beállítása. Nem csak "itt" érezhető a bérfeszültség, ami most már tarthatatlan a közszférában Pl:

Jelenleg ugyanannyit keres egy kezdő, mint egy kb: 30 éve dolgozó szakképzett közalkalmazott (nem pedagógus), ha megnézed a bértáblát. Mindegyiknek a minimálbért "kell" megadni, ezért ha azt veszem a több "támogatást" a kezdő kapja. Ugye milyen igazságos. és sorolhatnám a joghézagot, azon gyermekekkel erőn felül foglalkozó kollégákat, akik jól kimaradtak a pedagógus béremelésből, holott ugyanúgy dolgoznak, sőt...... Ők is nagyon ki vannak akadva.

Kérdezed, hogy hova lehet fordulni, na erre most őszinte választ ne várj tőlem.
Remélem a fiatal, okos értelmiség, aki még itt van az országban gyorsan húz el innen, még lehet. Mi meg talán még kibírjuk valahogy. Minden szépet és jót kívánok Neked, mivel a nick neved is találó. üdv. aki már bukta

Köszönöm a válaszodat, azaz igazság, hogy nem igazán számítottam pozitív válaszra. Csak azt nehéz feldolgoznom, hogy a munkatársammal 2012-ben még pár száz forint volt a különbség, (Ő a B11-be, Én a C10-be voltam besorolva)addig 2013-ba már több mint 8000FT. Ezt nehéz lenyelni. Ki alkothatta meg így a törvényt? Számolni nem tud az biztos. HOL van a beigért közalkalmazotti bértábla rendezés, szeptemberbe azt igérték.
Üdv és továbbra is ReményKe-dem, de már csak a csodába!

Nyugodtan kérje a bérkompenzációt mert aki igénybe vesz a családi adókedvezményt (az is számít ha az apa kéri) 213000 Ft bruttó bérig, ha nincs családi adó k. akkor 245000 Ft bruttó bérig igényelni.Ez megtalálható a nyomtatványhoz tartozó tájékoztatóban. Amúgy én felhívtam az illetőt aki a bérünket számfejti és azt mondta hogy mindenki nyugodtan beadhatja a kérelmet mert a rendszer figyeli és akinek nem jár azt úgy is jelzi és automatikusan törli. Üdv: Ilona

Sziasztok!A bérkompenzációval kapcsolatosan szeretnék érdeklődni.Kinek jár.28 éves óvodapedagógus vagyok,nincs gyermekem.A bruttó fizetésem 185e a béremeléssel 192 körül lesz.Jár e,illetve kinek a kötelessége ez hogy erről tájékoztasson?Mert a vezető szokta ezeket az ügyeket intézni,csak az olyan furán jönne ki ha ezzel állnék elé,illetve van e valami olyan oldal honlap ahol erről bővebben tudnék tájékozódni.

A mai napon kellett nekem is kitölteni és aláírni ezt a kérelmet. Teljesen fel voltam háborodva mikor elolvastam a kitöltési útmutatót. Teljesen megegyezik azzal, amit 2013-ba ki kellett tölteni. Közalkalmazott vagyok, 30 éves közalk.munkaviszonnyal, szakközép iskolai végzettséggel,+ szakképesítéssel. 2012-ben kormányrendelet alapján bérkiegészítést kapta 12100Ft-ot. 2013-ban csak 4600FT kompenzációt kaptam, mert ismét a korm.rend azt írja:....a kompenzáció összegét csökkenti, a ...szerinti minimálbér és garantált bérminimum elérése érdekében végre hajtott illetményemelés 94%-ának 100Ft-ra kerekített összegével.
Ez azt jelenti, hogy a kompenzáció teljes összege 16000Ft. A 12100Ft: 94%-a 11400Ft. Ezt levonják a 16000Ft-ból és a maradékot kaptam ki kom-ként. Így a fizetésem 77600Ft volt 2013-ban. A legszebb az egészben az, hogy a velem együtt dolgozó kolléga, ugyan ennyi munkaviszonnyal, de szakmunkás biz.-al kb.8000Ft-al többet kapott mint én, mert ő kompenzációt kapott 2012-ben is, nem bérkiegészítést. 2012-ben a bérünk 200Ft-tal tért el. Félre ne értsen senki nem tőle sajnálom, de ezt igazságtalannak tartom. Most ugyan az lesz biztos a helyzet, mert nekem megint szerepel a papíromon a 12100Ft bérkieg, míg az övén nem. Nem értem, és biztosan nem vagyok egyedül, hogy mért büntetnek bennünket. Meddig kell még a 2012-es béremelést szenvedni? Hogy lehet ezt a törvényt így megalkotni, nem számol senki utána? Ki tud segíteni, milyen fórumhoz kellene fordulni. Fogjunk össze!!!!!!!!!!

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!