Jubileumi jutalom

Úgy tájékoztattak, hogy a jelenleg köztársasági Elnök aláírása alatt lévő kormánytisztviselői törvényben a jubileumi jutalomra vonatkozó rész alapján újra kell számítani a jutalomhoz szükséges szolgálati időt és kizárólag "az e törvény és a Ktv . hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közszolgálati és kormánytisztviselői jogviszonyban eltöltött időt" számolják be. Így akinek július után jár a jubileumi jutalom, csak akkor kaphatja meg, ha végig Ktv hatálya alá tartozott. Nekem júliusban kellene a 35 évest kapni, de ha át kell számolni akkor pár évet csúszik, mert volt Mt-s munkaviszonyom is. Szeretném tudni jól értelmezik-e az új törvényt!

 

Tisztelt Cím! Érdeklődni szeretnék, hogy a köztisztviselői jubileumi jutalom számításánál a szénbányáknál dolgozott idő beleszámít-e?

Köszönettel: Andi

Kedves Tiger!

A 40 éves szolgálati idő kiszámítására vonatkozó lépéseket megtettem, a határozat szerint 2016. július 25-én lesz meg a 40 évem, és szinte ugyanazon napokban lesz 44 éves munkaviszonyom, ami a nyugdíj mértékének megállapításánál fontos. Szeretnék a lehető legelőnyösebb feltételekkel nyugdíjba menni, és kigondoltam egy stratégiát. Kérem írja meg, helyesen okoskodtam, vagy sem. Pedagógus vagyok. Így korábban azt terveztem, hogy aug. 31-én megyek nyugdíjba, végig dolgozom a tanévet. Nem tartom elegáns dolognak, ha valaki év közben hagyja abba a tanítást. Tervem szerint kitöltöttem volna a nyári szabadságomat, és szeptembertől lennék nyugdíjas.
A közalkalmazottak felmentési idejére vonatkozó jogszabályok helyes értelmezésére az igazgatónő jogi állásfoglalást kért, melyben az szerepelt, hogy a 8 hónap felmentési idő a 40. év betöltésétől visszafelé számoladnó, mérlegelési jog nincs. Tanulmányoztam a jogszabályokat, így azt értelmeztem, hogy továbbá a felmentési időbe a szabadság nem tartozhat bele, és 50 %-át a dolgozó kívánsága szerint munkavégzés nélkül ki kell adni.

Módosítottam a terveimet, és úgy terveztem, hogy december 31.-vel bezárólag dolgozom, és a szeptembertől dec 31-ig tartó időszakot kérem felmentési időnek, ami alatt nem dolgozom.

Tovább módosult a dolog, mert kiderült, amit korábban nem tudtam, hogy 2017-ben májusban jár nekem 30 éves jubileumi jutalom. Más munkahelyeken is dolgoztam, ezért "csak" 30. Ez jövőre esedékes, így úgy döntöttem, nem mondok le róla, nem kis összeg. Viszont már nem szeretnék teljes munkaidőben dolgozni 63 évesen. A 25-26 óra helyett, csak 15-16 órában.

Kérdésem egyrészt arra vonatkozik, hogy ez a terv így jogilag helytálló, megvalósítható-e, támaszthat-e a munkáltató (jelen esetben a NGM alá tarozó egyik Szakképzési Centrum) ez ellen valami kifogást?

Másik kérdésem: ha én részmunkaidőben dolgozom az utolsó évben, akkor a jubileumi pénzemet "részmunkaidősen", vagy teljes besorolási béremmel kell kifizetniük?

Válaszodat köszönöm!

Szomorú, hogy az igazgatónő ezt mondta, valószínűleg minél előbb szeretne szabadulni tőled. Aki jogosult a 40 éves nyugdíjra, az ezt a jogát bármikor érvényesítheti. Legkorábban akkor, amikor éppen megvan, ezért lehet visszaszámítani a felmentési időt. Ez a legkorábbi időpont. A felmentési idő nem 8 hónap, hanem 60 nap + 6 hónap 30 év közalkalmazotti jogviszony esetén. Ha nincs meg a 30 év, akkor 1 hónappal kevesebb. Aki annyira kiszámolja, 1 nap miatt is elcsúszhat, mert a 60 nap általában nem 2 hónap, 1 nappal kevesebb. Ha a február is beleesik a 60 napba, akkor még kevesebb. Legalább most az egyszer magadra is gondolj! A 30 éves jubileumi jutalom 3 havi illetmény, aktuális illetmény. Gondold meg a májusig tartó munkavégzést, mert csak akkor kapod meg a jubij-t, teljes összegben pedig, ha 100%-s a foglalkoztatásod. A csökkentett bért szeptembertől kapnád, érdemes 9 hónapig 2/3 bért kapni 3 havi jutalomért? A 9*1/3 csökkenés éppen 3 hónap, annyi, mint a jutalom és 5 hónappal tovább dolgozol ezért. Ha nem teljes óraszámban dolgozol, akkor nem éri meg.
DE! Vonatkozhat rád a köznevelési tv. 65.§.
"(7) * Az öregségi nyugdíjkorhatárt öt éven belül elérő pedagógus, óvodai dajka választása szerint csökkentett munkaidőben dolgozhat. Illetménye, munkabére a munkaidő-csökkentés mértékének ötven százalékával csökken. A munkáltató csak akkor köteles biztosítani a választás szerinti feltételeket, ha azt a nevelési, a tanítási év vagy a tanítási év első félévének befejezését megelőző hatvan nappal korábban közli a pedagógus, az óvodai dajka. Az e bekezdésben foglalt kedvezményt csak azok választhatják, akik a nyugdíjkorhatár elérése előtti ötödik évet megelőzően legalább 20 év szakmai gyakorlattal rendelkeznek pedagógus-munkakörben vagy óvodai dajkaként."
A 22 órát kell alapul venni a % kiszámításánál, nem a 26-t, erre figyelj oda! Ha 16 órát tanítasz, akkor ez 72,7%-s foglalkoztatás, de a fentieket alkalmazva 86,35%-nak felel meg, a kinevezésed módosításában 86,35%-s bért kell megállapítani, hivatkozva a jogszabályra. De szerintem még így sem éri meg, mert a jubival együtt a csökkentett 9 hónapra 10,68 egész havi bérnek megfelelő illetményt kapsz, de ezért 5 hónappal tovább dolgozol.
Számold ki, hogy neked megéri-e!
Egyébként, a munkáltató köteles a 40 éves jogosultsággal nyugdíjba készülő nőt felmenteni, akkor amikor a közalkalmazott kéri. A jogosultságot igazolni kell.
De! Azt írod, hogy 63 évesen..... Mikor töltöd be, a rád érvényes nyugdíjkorhatárt? Nagyon fontos, mert lehet, hogy teljesen meg kell változtatni a terveidet!

Szeretnék segítséget kérni.1982-óta dolgozok 1988.05-óta dolgozok a nyugdíjbiztosítónál.1988-1993-ig ügyviteli alkalmazottvoltam.1993-tól fizikai állományba raktak.Azóta is ebben az állományban vagyok, májusban töltöm ott a 28 -évemet 2013-ban töltöttem a 25.évemet.Kértem a jubileumi jutalmamat, de elutasítottak.Azt mondták ,nem jár,majd 2018-ban .Nem értem,hogy most miért nem jár?Nem vagyok köztisztviselő, lehet, hogy ezért nem számolják 1988-tól?Ha 1993.tól számolják a 25 -évet akkor nem kéne beleszámolni az 1982-1988-ig is máshol ledolgozott éveimet is, mert akkor már megint túl haladtam a 25 évemet.Az MTV -alá tartozom,úgy tudom ,azoknak is jár . Szeretném ,ha válaszolna nekem milyen, jogszabály vonatkozik rám, jár a jubileumi jutalom vagy nem? Előre is köszönöm Mária -

62 éves anyósom pályakezdő korától közalkalmazott (védőnő), viszont áthelyezéssel többször változtatták a munkáltatóját (minden esetben önkormányzati cégek). A jubileumi jutalmának kifizetésével kapcsolatosan most az Önkormányzat azt kéri, hogy ő bizonyítsa a közalkalmazotti jogviszonyát és nem fogadják el elegendő bizonyítéknak a munkaszerződését illetve a nyugdíjfolyósítótól kapott havi részletezettségű kimutatást. Kérdés: kinek kell bizonyítania a jogviszonyt? Milyen dokumentum bizonyítja a jogviszonyt? Hová lehet panasszal fordulni? Köszönöm megtisztelő válaszát.

Egy ismerősöm közalkalmazottból (egészségügy) kormánytisztviselő jogviszonyba kerül. Az illetmény megállapításánál munkaviszonyként mi számít bele? A Kormányhivatalnál azt mondták, hogy a nonprofit gazdasági társaságban (egy darabig az volt a kórház fenntartója) eltöltött időt nem veszik figyelembe. Lehetséges ez?

Jelenleg a BME-en dolgozom 1982.03.15.-óta / közalkalmazotti munkaviszonyban/ A Magyar Postánál volt igazolt munkaviszonyom 1976.11.01.-1980.06.15.-ig.Ha valaki tudja vajon hány év közalkalmazotti munkaviszonyom van,kérem írja meg. Jelenleg 61 éves vagyok,2019-ben mennék tényleges nyugdíjba.

Kedves Tiger! 2016. január 15-én lett meg a 30 éves munkaviszonyom pedagógus munkakörben foglalkoztatva.A 30 évből viszont egyházi intézményben dolgoztam pedagógusként 8 évet. Jár e a 30 éves jubileumi jutalom számomra. Ha nem, mikor esedékes? Válaszát előre köszönöm!

Jubileumi jutalom csak a közalkalmazotti időszakra jár. Az egyházi intézményben való foglalkoztatás nem közalkalmazotti jogviszonyban történt, hanem munkaviszonyban, így csak 22 év k.jogviszonyod van most. A 30 éves jubileumi jutalom 8 év múlva jár, ha napra pontosan meglesz a 30 éved.

Kedves Tiger!
A következő problémában szeretném a tanácsodat kérni! 2016 májusában lesz meg a 40 évem. Olyan helyen dolgozom, mint óvodapedagógus, hogy nem könnyen tudnak a helyemre mást találni. Ezért aztán úgy döntöttem, hogy áprilisban adom be a felmentési kérelmemet. A szorgalmi időben tehát még aktívan dolgozom és júniustól második hetétől szabadságon lennék. Ami azt jelentené, hogy felmentési időm december 10 - től lehetnék nyugdíjas 1979 szeptemberétől dolgozom óvónőként. Közben kiesett 3 év, passzív gyes okán- szerződés lejárta miatt. '79 előtt más munkakörben dolgoztam, '76- nyarától. Ha csak a pedagógus munkakörben eltöltött időt számolhatom, akkor 2017- szeptemberében lenne meg a 35 évem. Így nem vagyok jogosult a JJ . jutalomra az én ismereteim szerint. Pontosan meg kell lennie a 35 évnek, vagy, ha csúsztatom a felmentési idő kérelmének beadási időpontját, a naptári év is elég. Mit Tanácsolsz Kedves Tiger? Kérlek tisztelj meg a mielőbbi válasszal. Üdvözlettel: Nagyné Edit

Minimum 35 évnek meg kell lenni, hogy a 40 éves jubileumi jutalom járjon. A jubileumi jutalomhoz csak a közalkalmazotti jogviszonyok vehetők figyelembe. Ha az a másik munkakör olyan volt, ami 1992 után a kjt. hatálya alá került, akkor az is beleszámít. Pl. önkormányzatok elődjei a falusi, városi tanácsok.

Kedves Tiger! Köszönöm a gyors választ. Bocsánat a tegezésért, ez amolyan netes ártalamom. Akkor tehát, ha jól értelmeztem az olvasottakat, ( másokhoz írt válaszokat is értem ez alatt) akkor a következőket kell tennem: nem adom be a felmentési kérelmemet az idén, hanem 2017 januárjában. Ezt azt eredményezné, hogy januárban megkezdem a felmentési időt. Augusztus 31 -ig tartana. ( az első négy hónap második részében kivenném a 8 hónapra járó szabadságot) A 35 éves közalkalmazotti jogviszony aug 15. napján lenne meg. Így már jogosult lennék a 40 éves jubileumi jutalomra. A másik, korábbi munkahely, 1976- 79 -ig, egy üzemben volt. Még egyszer megköszönöm a segítséget. Tisztelettel : Nagyné Edit

Kedves Edit!
Alaposan figyelj oda, mert 1 napon is múlhat. Az első kérdésednél még szeptembert írtál, most meg augusztust! Melyik a jó?
Ne csak a 35 év meglétét figyeld, hanem azt is, hogy a szolgálati időd mikor lesz kerek év. 40 év felett már 2%-t jelent 1-1 év, érdemes emiatt 1-2 hónapot még ráhúzni, ha szükséges.

Augusztus 15 a pontos 35 év. A szeptembert azért írtam, mert az már totál biztos. Kerek negyven évem, 2016. május 21. Nagyon vártam már, hogy nyugdíjas legyek. Sok oka van. Most mégis úgy döntöttem, maradok még egy bő évig. Nem mondhatok le a JJ-ról. ha ehhez még társul némi % is, már nyertes vagyok. Csak az egészségem is bírja. Köszönöm Tiger! Nagyon sokunk nevében köszönöm, a rengeteg tanácsot, javaslatot amit itt adsz.

A kerek évnél nem a jogosultsági időre gondoltam (persze a min. 40 évnek meg kell lennie), hanem a szolgálati időre, mert a nyugdíjat abból számolják. Pl. a szakmunkástanulói és a nappali felsőoktatás időszaka a jogosultsági időbe nem, de a szolgálati időbe beletartozik. Vagy munkanélküli időszak. Persze, van akinél a szolgálati és a jogosultsági idő megegyezik. Jó egészséget kívánok!

"Ami azt jelentené, hogy felmentési időm december elejéig tartana és...december 10-től... stb
Bocsánat a felmerülő hibákért.

Tisztelt Cím!
2017. november 1-én érem el a 30 éves közalkalmazotti jogviszonyt.
2016. december hóban szeretnék nyugdíjba menni (Nők 40 éves munkaviszonyával). Tehát még nem töltöm be csak elkezdem a 30. évemet közalkalmazotti jogviszonyban, előtte tölteném a felmentési időmet.
Szeretnék állásfoglalást kérni abban, hogy az utolsó évet a 30 éves jubileumi jutalomhoz elég -e megkezdeni, vagy a következő 2017. január elejéig kell-e jogviszonyban lennem ahhoz hogy a 30 éves jubileumi jutalomra jogosult legyek, vagy akár az egészet rosszul gondolom, illetve értelmezem.

A 30 éves jubileumi jutalom azon a napon esedékes, amikor megvan a 30 éves közalkalmazotti jogviszonyod, tehát, ha meg szeretnéd kapni, akkor 2017 november 2.-án menj nyugdíjba.

62 éves anyósom pályakezdő korától közalkalmazott (védőnő), viszont áthelyezéssel többször változtatták a munkáltatóját (minden esetben önkormányzati cégek). A jubileumi jutalmának kifizetésével kapcsolatosan most az Önkormányzat azt kéri, hogy ő bizonyítsa a közalkalmazotti jogviszonyát és nem fogadják el elegendő bizonyítéknak a munkaszerződését illetve a nyugdíjfolyósítótól kapott havi részletezettségű kimutatást. Kérdés: kinek kell bizonyítania a jogviszonyt? Hová lehet panasszal fordulni? Köszönöm megtisztelő válaszát.

Én kormánytisztviselő vagyok, 29 éve dolgozom az államigazgatásban. Most úgy néz ki, hogy megszűnik a munkahelyem. A ktv.-ben még volt egy olyan kitétel, hogy akkor is jár a jubileumi jutalom, ha már csak 2 év vagy annál kevesebb idő van hátra. A kttv-ben már nem találom ezt a kitételt. Ezek szerint nem fogom megkapni a 30 éves jubileumi jutalmam?

Én úgy tudom, ha felmentéssel szűnik meg és úgy már meg lesz a 30 év akkor jár. Nyolc hónapot kell adni annak, akinek a felmentési idővel eléri a 30 évet a jogviszonya.

A köztisztviselői törvényben még így volt, de hatályon kívül helyezték. Én rám a közszolgálati törvény vonatkozik, mivel kormánytisztviselő vagyok.

A köztisztviselő nem közalkalmazott, és rá más jogszabályok érvényesek.

2011-ben az egyház átvette az Önkormányzattól a szociális intézményt. Kb. 1 éve olvastam valahol jogszabályban, hogy a nem állami, ill.egyházi dolgozókat is megilletik azok a pénzbeni juttatások és szabadságok amelyek a közalkalmazottakat. 35 évet töltöttem közalkalmazásban és most ez az 5 év egyházi alkalmazásban. Júliusban 40 évvel megyek nyugdíjba, és meg illet e jubileumi jutalom. Nagyon köszönöm !

Tisztelt Tiger! 1986 szeptembere óta vagyok közalkalmazott. Ha idén januárban felmondok a munkahelyemen, megkapom-e a 30 éves jubileumi jutalmamat? Köszönöm válaszát.

Sajnos nem. Esetedben pontosan meg kell lenni a 30 évnek.
Csak akkor járna, ha neked mondanának fel, mert betöltötted a rád érvényes nyugdíjkorhatárt. A kjt-ben a közalkalmazott lemond a k.jogviszonyáról, nem felmondás a neve.
Ha a közalkalmazott lemond a közalkalmazotti jogviszonyáról, a lemondási idő 2 hónap, amit le kell dolgozni. A munkáltató eltekinthet a munkavégzéstől.
Miért akarsz "felmondani"? Lehet, hogy más megoldás is van.
Tiger

Kedves Tiger, Köszönöm a választ. A felmondás okát itt nem szeretném részletezni. Ebben az esetben azonban lehet, hogy érdemes kivárásra játszani.

Kedves Tiger! Figyelembe vehetőek-e azok a közalkalmazotti jogviszonyok a jubileumi jutalomra való jogosultság idejének kiszámításakor, melyek közül az utolsó a közalkalmazotti jogviszonyról történt lemondással szűnt meg és a közalkalmazott végkielégítést kapott? (Azóta ismételten több éve közalkalmazott)
Van-e jelentősége annak, hogy a közalkalmazottinak minősülő jogviszonyok milyen módon szűntek meg a jubileumi jogosultsági idő számításánál? Köszönöm válaszát!

Nincs. Csak a szükséges közalkalmazotti jogviszony megléte számít az összes közalkalmazotti jogviszonyt figyelembe véve, függetlenül a megszűnés módjától.

Érdeklődnék, hogy a 30 éves közalkalmazotti jubileumi jutalom jár-e abban az esetben, ha közben 6 évig köztisztviselő voltam: közalkalmazottként dolgoztam 1986-2008 között, köztisztviselőként 2008-2014 között, 2014-től újra közalkalmazott vagyok. Áthelyezéssel kerültem minden esetben az adott munkahelyre, megszakítás nélkül.
2016. augusztusában lennék jogosult a 30 éves jubileumra. Jár-e nekem ebben az esetben?
Köszönöm a választ előre is.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!