Jubileumi jutalom

Úgy tájékoztattak, hogy a jelenleg köztársasági Elnök aláírása alatt lévő kormánytisztviselői törvényben a jubileumi jutalomra vonatkozó rész alapján újra kell számítani a jutalomhoz szükséges szolgálati időt és kizárólag "az e törvény és a Ktv . hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közszolgálati és kormánytisztviselői jogviszonyban eltöltött időt" számolják be. Így akinek július után jár a jubileumi jutalom, csak akkor kaphatja meg, ha végig Ktv hatálya alá tartozott. Nekem júliusban kellene a 35 évest kapni, de ha át kell számolni akkor pár évet csúszik, mert volt Mt-s munkaviszonyom is. Szeretném tudni jól értelmezik-e az új törvényt!

 

37 év közalkalmazotti munkaviszony után egyházi fenntartású felsőoktatási intézménybe mentem át oktatni. érdeklődöm, hogy nyugdíjba vonulásomkor kérhetem-e a 40 év munkaviszony után járó jubileumi jutalmat, és ha igen, milyen rendelet alapján?

Kedves Tiger!

1983. július 1.-től volt folyamatos közalkalmazotti munkaviszonyom egy cégnél, ahol 1992. március 2.-án felmondtam. Március 3.-án már az új munkahelyen kezdtem dolgozni és dolgozok a mai napig, szintén közalkalmazottként. Mikor esedékes lett volna a 25 éves jubileumi kifizetésem, az intézményvezető azzal utasította el, hogy a munkakönyvembe az előző munkahelyemen „munkaviszony megszűnt” bejegyzés került és emiatt a 1992. március 3. előtti időszak nem számít. Most lesz aktuális újra a 25 éves jubileumom és ennek kapcsán ismét felmerül bennem a kérdés, hogy helyesen járt-e el akkor? Nem járt volna már nekem a 25 és a 30 éves jutalom is korábban? És ha járt volna, akkor visszamenőleg igényelhetem-e még valahogy?

Válaszodat előre is köszönöm!

1992 előtt még nem volt közalkalmazotti jogviszony, a kjt. 1992. július 1-én lépett életbe. A 92 előtti munkaviszonyokat csak a besorolásnál lehet figyelembe venni. A felmentési időnél, jubileumi jutalomnál pedig akkor, ha áthelyezéssel kerültél onnét közalkalmazotti jogviszonyba. Vagy akkor, ha az a munkáltató 1992-ben a kjt. hatálya alá került. Pl. állami iskolák, községi tanácsok, kórházak. Ebben az esetben az ott töltött munkaviszonyt is közalkalmazotti jogviszonynak kell tekinteni, és nem csak a besorolásnál kell figyelembe venni.
Attól, hogy állami egy-egy cég nem jelenti azt, hogy közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztat.

Kedves Tiger!

Köszönöm a gyors válaszodat! Szeretném megkérdezni, hogy hol lehet megtudni, hogy 1992. július 1-én melyik munkáltató tartozott a kjt. hatálya alá? Van-e esetleg valami felsorolás vagy lista ahol ezt meg tudnám nézni? Többször elolvastam a törvényt és az alapján kerestem ilyet, de nem találtam.

Előre is köszönöm!

Ha a munkakört azóta nem szervezték ki, akkor az ott dolgozók most is közalkalmazottak, ha a kjt. hatálya alá kerültek. Ez is támpont lehet.
Az (mai nevén) államkincstárnál meg tudják mondani, hogy az a jogviszonyod közalkalmazottinak számít-e, mert akkor illetményedet az ÁK elődjénél számfejtették. De akkor már a 25 éves jj is figyelembe vették volna szerintem.

Kedves Tiger!

Én is ebben az irányban indultam el, egy volt kollégámat hívtam fel, aki még most is ott dolgozik, ugyanabban a munkakörben. Ő is, majd a HR is megerősítette, hogy sosem voltunk közalkalmazotti munkaviszonyban Nem marad más, várom a 25 éves jubileumomat.

Köszönöm ismét a segítségedet!

Üdvözlöm!
Másfél év huzavona után végre elismerte a munkáltatóm, hogy 2014. Júliusában járt volna a 25 éves jubíleumi jutalmam. Eleve nem értettem miért gondolják azt, hogy nem jár. Most a kifizetéshez a 2014.-es béremmel számolják az összeget. Ez így jogszerű annak ellenére, hogy most fizetik ki? Azért azóta volt 2 fizetésemelés, ha most ismerték el (2014.-es dátummal) nem lenne mindegy. Ha mégis így törvényszerű, nem járna rá valami kamat?
Köszönettel: Alzheimer.

Nem 2010.08.31-ét akartam írni, hanem 2016.08.31-ét

Tisztelt Tiger!
A kérdésem a következő: én 1986.09.01-én kezdtem közalkalmazottként dolgozni, 2016.09.01-én már részmunkaidőben dolgoztam saját kérésre továbbra is az iskolánál, ez alapján számolták ki a jubileumi jutalmamat.2010.08.31-én még 100%-os munkaidőben dolgoztam.Milyen dátumot kell figyelembe venni ilyen esetben. Én találtam egy olyan a Legfelsőbb Bíróság által kiadott határozatot (EBH 2001.479),ami kimondja,hogy a jubileumi jutalom szempontjából a közalkalmazotti jogviszonyban töltött időt a naptár szerint kell számítani, nem pedig határidőként, ami a jognyilatkozatokra irányadó. Tehát a jubileumi jutalomra jogosító 30 évemet 08.31-én értem el, így a számítás alapja a 100%-os munkabér lenne.
Szeretném, ha megírná, hogy Önnek mi az álláspontja ebben az ügyben. Nagyon méltánytalannak tartanám, hogy 1 másodpercen múlna 30 év 100%-os munkaviszony.
Várom mielőbbi válaszát. Segítségét előre is köszönöm.
Üdvözlettel és tisztelettel: Gyöngyi

Én is azon a véleményen vagyok, mint te. A 40. év vége 2016.08.31. Mivel végig 100%-s volt a foglalkoztatásod, nem lehet a jj. ennél kevesebb. Azzal az illetménnyel kell számolni, amelyik az utolsó napon volt érvényes. (Persze számolhatják a megemelt szeptemberi illetménnyel is, ha annyira szeretnék, de 100%-ban!) Már többször leírtam, hogy én is közalkalmazott vagyok, nem szakértő. A józan ész alapján is így gondolom, de az EBH-val tudod igazadat bizonyítani. A jj-nél nem határidő az időtartam, mert a határidő 1. napja másnap kezdődik.

Tisztelt Tiger!
Köszönöm szépen a válaszodat.
Üdv: Gyöngyi

Kedves Gyöngyi!
Ugye ezt ismered?
Köznevelési tv.
65. §
(7) Az öregségi nyugdíjkorhatárt öt éven belül elérő pedagógus, óvodai dajka választása szerint csökkentett munkaidőben dolgozhat. Illetménye, munkabére a munkaidő-csökkentés mértékének ötven százalékával csökken. A munkáltató csak akkor köteles biztosítani a választás szerinti feltételeket, ha azt a nevelési, a tanítási év vagy a tanítási év első félévének befejezését megelőző hatvan nappal korábban közli a pedagógus, az óvodai dajka. Az e bekezdésben foglalt kedvezményt csak azok választhatják, akik a nyugdíjkorhatár elérése előtti ötödik évet megelőzően legalább 20 év szakmai gyakorlattal rendelkeznek pedagógus-munkakörben vagy óvodai dajkaként.

MT
"26. § A munkaviszonyra vonatkozó szabályban vagy a felek megállapodásában meghatározott, határidőnek nem minősülő időtartam számítására a 25. § (4)-(8) bekezdése nem alkalmazható, az ilyen időtartam számításánál a naptár az irányadó."
Üdv.
Tiger

Tisztelt Tiger!
Köszönöm szépen a válaszodat, de szerintem rám a 65.§ nem vonatkozik, mert még csak 30 évem van meg. Remélem sikerül bebizonyítani az igazamat. A 70%-os részmunkaidőt én kértem.
Üdv: Gyöngyi

OK. Látom, én váltottam át a 40 évre. Figyelmetlen voltam, akkor még fiatal vagy!
Tiger

Tisztelt Tiger!
2001.04.02.óta dolgozom mint köztisztviselő/jelenleg kormánytisztviselő.
Munkaviszonyom 40 év de tovább dolgozom. A 2011.évi CXCIX törvény /Kttv.) rendelkezései szerint 1976-tól 1992-ig eltöltött munkaviszonyt kivették a jubileumi jutalom számításából.A régi számítás szerint 2012-ben megkaptam a 20 év jubileumi jutalmat.Az új Kttv.150§(3) bekezdése szerint a jubileumi évek számítása 2001.04.02. től van. Most számíthatok -e még valamire??? Köszönöm a választ.

Tisztelt Tiger!
Tudom hogy válaszoltál a kérdésemre de már törölve lett, nem találtam.Valóban a 25 éves jubileumi jutalmat kaptam 2012-ben. Akkor most az új számítás jöhet szóba 20 éves nincs csak a 30 éves. legközelebb 2031 !!! Köszi a választ nálunk mindenki mást mond..

Megtaláltam bocsi az előző választ. Tehát nálunk van aki úgy értelmezi az új változást/munkaügyes/ hogy a régi "felejtős" tehát ha pl. az én estemben 25 éves megkaptam , de az új szerint a 20 éves 2021- ben lenne az kifizethető. Jó lenne de szerintem sem így van. Köszi

A munkaügyes a felejtős, ha nem ismeri munkakörének legfontosabb jogszabályát.
Nincs és nem is volt 20 éves jubileumi jutalom.
2011. évi CXCIX. törvény a közszolgálati tisztviselőkről
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100199.TV
150. §
(1) A kormánytisztviselő 25, 30, 35, illetve 40 évi kormányzati szolgálati jogviszonyban töltött idő után jubileumi jutalomra jogosult. A jubileumi jutalom az említett kormányzati szolgálati jogviszonyban töltött idő betöltésének a napján esedékes.
(4) A kormánytisztviselő nem jogosult jubileumi jutalomra, ha másik foglalkoztatási jogviszonyban azt már megkapta.

Aki meg ugyanabban a jogviszonyban kapta meg, annak meg még fel sem merülhet a dupla kifizetés.

Jucus!
Nem a 25 évest kaptad meg? Mivel 2012-ben a 2011-es tv. már hatályban volt, téves volt a kifizetés mindenképpen.
A 25 évest még egyszer nem kaphatod meg, de valószínűleg nem is dolgozol már 2026-ban.

Kedves Tiger! Nagyon köszönöm a gyors választ. Üdvözlettel

Kérdésem a következő lenne: Külföldön pedagógus munkaviszonyban megszerzett évek beszámítanak-e a jubileumi jutalom számításába. Példa: 22 dolgozott külföldön, magyar iskolában 3 évet. Jár-e neki a 25 éves jubileumi jutalom?

Tisztelt Tiger!
Elnézést a megszólításért, de a fórumon ezt a nevet olvastam. 1957. dec. 28-án születtem. Betegségem miatt levelező tagozaton végeztem a felsőfokú tanulmányaimat. 2014- ben adategyeztetést kezdeményeztem a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságnál. Megkaptam a határozatot. Az 1977.03.01.és 2013.12. 31. közötti időszakra vonatkozóan 36 év 182 nap figyelembe vehető szogálati idővel, ugyanennyi a nők kedvezményes öregségi nyugdíjára jogosító idővel ,ezen belül 36 év 182 nap kereső tevékenységgel járó biztosítási idővel rendelkezem. Számításaim szerint 2017. júl. 2- án telik le a 40 év. Azt hallottam, hogy felmentéssel kell kérni a nyugdíjazást. Jól számoltam? A felmentési időm állítólag 8 hónap és ebből 4 hónapot én határozhatok meg. Mikor lesz meg ez az időszak?Valamennyi szabadság is beleszámít 2017-ből? Az egészségi állapotom nem jó. Van lehetőségem arra, hogy az egész 8 hónapot kérjem felmentési időnek? Kezdetben rövid időket dolgoztam és a munkaviszonya megszűnt bejegyzés szerepel a munkakönyvemben, és az a kifejezés, hogy munkaviszony. Városi Könyvtárban voltam könyvtáros, képesítés nélküli nevelő, Mezőgazdasági Főiskola. 1978.jan. 1-én helyezkedtem el a Somogy Megyei Tanács VB. Pályaválasztási Tanácsadó Intézetében mint könyvtáros, előadó, laboráns. Innen már áthelyezéssel mentem tovább. Jogosult vagyok a 40 éves jubileumi jutalomra ? Milyen jogszabályokra hivatkozhatom? Formailag hogy kell megszerkesztenem a kérelmet a felmentéshez. Van valami időkorlát?

Elnézést a rengeteg kérdésért, de senkihez sem tudok igazán fordulni.
Előre is köszönöm a választ.
Kaposvár, 2016. IX. 7. Gábor Magdolna - linkanusi57.m@gmail.com

Tisztelt Olvasóm! A kolléganőm 39 év 7 hó közszolgálati jogviszonnyal rendelkezik. Felmentéssel a jogviszonya megszűnik nyugdíjazás miatt. A Ktv korábban lehetőséget adott nyugdíjazáskor a jubileumi jutalom kifizetésére akkor is ha még hiányzott valamennyi idő. A Kttv erről nem rendelkezik már. Mi tegyek?

Kedves Tiger!
Szeretném a segítségedet kérni, hogy ha 40 év szolgidővel jövő márciusában a prémiumévek programból mehetek nyugdíjba, akkor jár-e számomra jubileumi jutalom. A korhatáremelés miatt ragadtam be a prémiumévekbe, időközben a munkáltatóm többszörös jogutódlással megszűnt, így nem tartottak igényt a 12 órás munkavégzésre sem. Végig egészségügyben, illetve közben 10 évet közigazgatásban dolgoztam.
Köszönöm a választ, Borcsa

Igen. A pp-ben résztvevőnek ugyanúgy megjár a jj, mint a többi közszolgának. A 40 év közszolgálatnak meg kell lennie.

Köszönöm a választ! :)

Kedves Tiger!
Azt szeretném megérdeklődni, hogy 2017-ben meglesz a 40 éves munkaviszonyom, de ebből 183 nap nem az oktatásban eltöltött idő. Az iskolában 1978. augusztus 16-tól dolgozom. Az érdekelne, hogy a 40 éves jubileumi jutalomra jogosult vagyok-e. 30 évest kaptam, de 35 évest nálunk az iskolában nem fizetnek.
Előre is köszönöm a választ!

Nem a munkakör számít, hanem a közalkalmazotti jogviszony, de a 40 évnek napra pontosan meg kell lennie. Ha arról a 183 napról áthelyezéssel kerültél közalkalmazotti jogviszonyba, akkor az is közalkalmazottinak számít. Vagy, ha kéred a 40 éves jogosultság megléte miatt a felmentésedet, akkor elég a 35 év közalk. jv. is a jj-hoz.

KÖszönöm a gyors és korrekt választ!

Tisztelt Tiger!
Segítségét szeretném kérni, hogy jól tudjak dönteni. 1982 óta voltam közalkalmazott. Most iskolám egyházi fenntartásba kerül szept. 1-től, így megszakad a közalkalmazotti jogviszonyom. Ha 2017 szeptemberétől másik intézményben újra közalkalmazott lennék, akkor jogosult leszek-e 2022-ben a 40 éves jubileumi jutalomra??? Mi ilyenkor a mérvadó? Csak más településen tudnék közalkalmazotti állást kapni, de inkább bevállalom, ha ez az ára.
Várom válaszát! Kérem segítsen! T. : Manka
Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Manka

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!