Iskolatitkárok

Csak a pedagógusokról beszélnek, de mi lesz az iskolatitkárok, pedagógiai asszisztensek fizetésével? Ők maradnak a régi tábla szerint? Mi nem pedagógusok vagyunk, de ott dolgozunk közöttük.

Kedves NOKS iskolatitkárok vagy pedagógiai asszisztensek!
Van közületek valaki, aki a közelmúltban szerzett pedagógus végzettséget és átsorolták? Úgy, hogy maradt a régi munkakörében, tehát nem tanítani fog?
Köszönöm a válaszokat előre is!

Egyszerűbb ha leírod mi a konkrét problémád vagy kérdésed, mert gondolom nem csak egy "igen" vagy "nem"-re vágysz... :)

Kedves 464!
Tényleg nemcsak egy "igen"-re vágyok. :) Azért szeretnék többet tudni erről, mert nem vagyok tisztában a helyzettel. Konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy Ped/I.-be vagy Gyakornokba történik-e a besorolás. Én úgy hallottam és olvastam itt is, hogy gyakornokba kerül az, aki most szerzi meg a pedagógus végzettséget. Ez tényleg így van? Én már 19 éve dolgozok közalkalmazottként.

Szia, a válasz a 326/2013-as kormányrendeletben van.

Eszerint, ha van legalább 2 év -egyszerűsítve mondva - pedagógusként eltöltött munkaéved, akkor PED1 leszel, ha nem, akkor gyakornok.
De ha letelik a gyakornoki időd és eredményesen minősítenek PED1-be, akkor természetesen figyelembe lesz véve a többi munkaéved is a fizetés megállapításánál. Szóval megérni türelmesnek lenni!

Nagyon köszönöm a választ! :)

Hamarosan lesz a második tárgyalás! Erre már idézést kap a gazdasági vez. és munkaügyes is. A bíró azt mondta, hogy eléggé összetett az ügy, mert nem csak egy közös megegyezésről van itt szó hanem a kormányhatározatot is mérlegelni kell. Én elmondtam, hogy véleményem szerint, ha tilos megbízási szerződéssel, vállalkozóival tovább foglalkoztatni a munkavállalót, akkor közös megegyezéssel sem szabad. Arra hivatkoztam, hogy a nyomásgyakorlás miatt a Határozatnak címzett közös megegyezésbe belefoglalták a 3 hónap jubileumi jutalmat és, hogy egyetértek e vele. Van egy két oldalas dokumentum a Bíróságnál amit az FM kiküldött minden iskolába és az 1700 as korm. hat. benne van. 2. dok. a munkaügyes által leírt felmentés kezdő ideje és lejárati napja a jubileumi jutalom esedékességének napja.3. dok. A 2 nappal a születésnapom előtt készült jegyzőkönyv amiben a munkaügyes elismeri, hogy ezeket a kjt. és a kormányhatározat utasításai alapján adta nekem. Benne van az is hogy én két helyen is azt nyilatkozom, hogy augusztus 8. án benézek a NetBankomba és utána nyilatkozok miként kívánom a jogviszonyomat megszüntetni. 4. dok. Határozat a közös megegyezésről aug. 3. dátummal mert nem várták meg, hogy nyilatkozzak hanem belefoglalták a jubit. 5. dok. a NGM. tól kapott két oldalas imail amiben be lett másolva a kjt 30§ (1) bek (d) pontja és a Korm. Hat. és az állásfoglalásuk, hogy fel kell menteni Önt (mármint engem) 6. dok. Az Igazgatónak címzett levél, miszerint engem félrevezettek és amennyiben visszamenőleg nem mentenek fel munkaügy bírósághoz fordulok. A bíró mondta az ügyvédjüknek aki mellékesen több mint 10 éve óraadó tanár az iskolában, hogy ez az ember nem közös megegyezéssel akart elmenni. Az ügyvédnek nem volt kérdése hozzám, majd később a bírónak felhozta, hogy 3. számú jegyzőkönyvben a munkáltató azt mondta , hogy kössünk kompromisszumot megkapom a jubileumi jutalmat és szűnjön meg a jogviszony közös megegyezéssel. Erre a bíró azt mondta,neki, hogy a jubileumi jutalom nem KEGY, ha jár akkor ki kell fizetni. Elküldtem a bíróságra a Magyar közlönyből a két oldalt a kormányhatározattal, mert ott le van írva minden, hogy a munkáltatónak a saját minisztériumán keresztül kell kérvényezni a Miniszterelnöki Hivataltól ha valakit tovább kell foglalkoztatni. Úgy vettem észre és utalt is rá a bíró, hogy nem talált az interneten ilyen esetet. Ez nekem rossz mert nehezebben tud ítéletem mondani. Úgy látszik a KLIK nél a gazdaságisok a Tankerület Vezetőnek jelzik, hogy valaki elérte a nyugdíjkorhatárt és az intézkedik a pénz utalásról ezért nem volt hasonló esete a bírónak. Várom észrevételed köszönettel!

bocsánat,hogy bele szólok nekem az iskola takarítással van problémám.Nálunk 4500 négyzetméterre van kettő főállásu takarítónő.A KLIK nemhajlandó felvenni még kétfőt.Közmunkásokat szeretnének,de azok 54000-ért nem jönnek.Igy marad a kettő takarító.egyre koszosabb az iskola mert ők ennyit nem tudnak már kitakarítani.Esetleg tudna nekik valaki segíteni,hogy hova forduljanak.megjegyzem,állítólag az igazgatok sem tudnak tenni semmit mere a KLIK nem enged.

Kedves Velederzsi!
Az igazgatóknak is a KLIK a felettese. Nem akarják velük összerúgni a port. Azt gondolják, hogy a két takarító majd valahogyan megoldja a sok feladatot. Ha nem , a tanárok és a szülők úgyis azokat fogják szidni nem a KLIK-et. Tudom mert nálunk is ez van. Ketten tartósan betegek helyettük nem vettek fel senkit. A gazdaságisunk közölte, hogy túlóra pénz nem jár, mert munkaidőben próbáljuk az ő feladataikat is megcsinálni. Az nem érdekes, hogy hiába jönnék délelőtt az osztályokba nem lehet olyankor bemenni, a folyosót sem lehet előre felmosni, mert a gyerekek összejárják. Azt mondták, hogy valamikor lecsúsztathatom a plusz munkát. Csak az a kérdés, ha én sem dolgozok a csúsztatás végett, akkor az én feladatomat vajon ki csinálja meg? A KLIK úgy spórol, hogy nem vesz fel főállású takarítót. Abban senki ne legyen biztos, hogy esetleg a létszámban nincs közmunkás takarító, csak lehet hogy nem ott végzi abban az iskolában a feladatát. Mi már ilyennel is találkoztunk. Azt kellene elérni, hogy néhány szülő menjen be szólni az igazgatónak a kosz végett. Ne a meglévő két takarítót hibáztassák, mert akkor előbb-utóbb azok is felmondanak. Biztos az adott intézményre adott létszámú takarítónak kell lenni. Meg van határozva, hogy az össz létszám ?%-a lehet technikai dolgozó. Az igazgató ezt biztosan tudja. A szülőkkel közösen el lehet talán érni, hogy vegyenek fel személyzetet. Drukkolok a két takarítónak, hogy sikerüljön nekik munkatársat találni. Magamról tudom, hogy hét közben olyan szinten elfáradok, hogy otthon szinte smmit nem tudok csinálni, mert olyan mértékben fájnak a kezeim. Pedig én ezt a munkát nem most kezdtem és egyre jobban elegem van az állandósult rohanásból. Ebben a városban ahol én dolgozom, három iskolában is takarítót keresnek, de egyre nehezebben találnak. Mi nem kaptuk meg a besorolásunknak megfelelő bért. Minimálbérre cserélték a garantált bérminimumot. Ugy látszik a KLIK-nek mindent lehet mert mindenhonnan csak rosszat hallani róluk.

Nekem ma jött kinevezés módosítás amiben az van - 02.01. hatállyal hogy összesen 10% az emelés, januárban meg úgy volt hogy csak 7% az emelésem... szóval csak meglesz ez mindenkinek...

Debreceni óvodákban csak a 7%-ott adtàk meg. A 3%-ra az volt a vàlasz hogy az àllam nem biztosította az onkormanyzatnak. Pedig ràlâtàsunk van hogy beraktàk bérmegtakaritàsnak. Tehát megvan rà a pénz. Akkor hogy is van ez????

Hát a helyzet a következő:
Holnap kapok fizetést amely F10 kategóriában bruttó 166,800 Ft lesz. A januári is ennyi volt, meg a decemberi is.
/munkaadó:MKE beoszt:rendszergazda/
Idáig semmilyen papírt nem kaptam, még a januári bérpapíromat se.
A kancellár most akkor a törvények felett áll???
Az meg hogyan lehet???

A "kancellár" megfogalmazásból te felsőoktatási intézményben dolgozol.
A 7+3% a köznevelési dolgozókra vonatkozik...

És ha az egyetemnek van egy gyakorló szakgimnáziuma is????
Egyébként akkor a közoktatásban dolgozó rendszergazdának jár a 10% az egyeteminek meg nem.
Na ez jó, mert az egyetemen dolgozó rendszergazdára is közalkalmazotti bértábla vonatkozik.

Ezt a kjt. 326/2013 közoktatásban dolgozókra vonatkozó végrehajtási rendelete írja elő.
A közoktatásban dolgozó pedagógus végzettséggel nem rendelkező NOKS csoportba tartozó dolgozókra vonatkozik a 7%. A 3% csak adható.
Én a helyedben megpróbálnám a versenyszférát.
A gyakorlati tudásról úgyis meggyőződnek.

Milyen végzettséged van? Ha inf. tanár, akkor kb 292 ezer lenne a fizetésed, of. pótlékkal 300e. Ha informatikus vagy, és a programozáshoz is értesz, akár 5-6 szorosát is megkereshetnéd a mostaninak. Sok van még a nyugdíjig, érdemes lépni. Inf. tanár képesítéssel is el lehet helyezkedni a versenyszférában.

Mérnök Informatikus /Kandó nappali informatika szak/
Egy info tanár olyan messze van egy több száz useres informatikai hálózat és a hozzá tartozó szerverek, gépterem megtervezésétől, összerakásától mint makó ....től.
Programozni csak hobbiból programoztam ahhoz nem kell ennyit tanulni.
1995 -től kb 5 mil Ft értékben végeztem MS /hálózat és különféle szerverek/, Cisco, Oracle, és SQL data base tanfolyamokat.
Ide úgy hívtak, hogy 20 éve nem működik semmi gyere már oszt csináld meg. Ahogy lehet rendezzük a fizetésedet. Na ez volt 5 éve.

Versenyszférában 50 felett már csak ismerettséggel

Szia !
Nagyon örülök ,hogy megkaptad a 10%-ot .Annyit elárulnál, hogy melyik városban vagy faluban kaptátok meg és önkormányzati vagy Klik fenntartású az intezményetek ? Nagyon várjuk a fejleményeket mi is az összes kolleganőmmel . Csak lesz már végre eredmény
Köszi

helló
Szeged, ált. suli, KLIK :)
nm

Köszi !

Hát igen ! Vhogy sejtettem hogy klik-es intézmény vagytok . Önkormányzatisok hátrányosabb helyzetben vannak ,örülök, hogy megkaptátok és csak remélni tudom,hogy ezt a példát követve minden kolléga és kolléganő megkapja országosan .

Sziasztok!
Hallott valaki a 3%-ról mostanában? Médiák foglalkoztak az ügyben de még az Okt.Hivatal nem adott választ.
Annyit tudott kideríteni a Kereskedelmi csatorna ,hogy (amit már eddig is tudott minden érintett dolgozó)a 3% kiosztása IS KÖTELEZŐ! !!
Már a differenciálást nem is említem azt már mindenki tudja.
Sajnos sokad magammal együtt próbáltuk jelezni különböző fórumokon, ezt a Kis problémát de minden hol süket fülekre találtunk!
Első helyen az Oktatási Hivatalánál próbáltunk volna érdeklődni ,de a Fórum éppen szünetel .
Én úgy gondolom megelőzhető lett volna a sok probléma, félreértés ha a Minisztérium írásban adja ki minden Önkormányzatnak és Állami fenntartású intézménynek ,hogy a központi költségvetésben ott van a pénz !!!! Sajnos az önkormányzatok nagy része azért nem engedik az intézményvezetőknek kiadni ezt a 3 %-ot mert félnek ,hogy nem kapják vissza az államtól utólag. Mert ugye az önkormányzati fenntartású óvodákba néhol megelőlegezik a béreket majd később kapják meg a fedezetet az államtól .
Nem sok az a 1,2,3 % de megdolgozunk érte és ráadásul JÁR! !! ÉS NEM CSAK ADHATÓ !

Egyházi iskolánkban jár ez 7+3%??? Senki nem válaszol?? Ők is igényelhetnek támogatást az államtól?

17 év után most megéltem, hogy az új központi vezetésünk levett a béremből.
Tavaly óta azt játsszák, hogy a munkáltatói döntésen alapuló illetmény-kiegészítésemet használták fel a garantált bérminimumra történő kiegészítésre. (Ahogy ők nevezik "helybenjárás". Ennyit az emelésről.)
Ezen felül még volt egyéb pótlékom, amit 2002. zseptemberétől folyamatosan kaptam. Idén ezt is elvették, így kevesebb lett a bérem nettó 12.500,- Ft-tal.
Úgy gondoltam, hogy ezt csak jövőre érem meg, mivel akkor emelik 183.000,- Ft-ra a garantált bérminimumot.
És IGEN most elérték, hogy annyit keresek 58 évesen 17 év iskolatitkári tapasztalattal, mint a 23 éves takarítónő.
A másik amit jó lenne tudni, hogy szabályos-e. Az új KIRA programra hivatkozva a "Kinevezés módosításokat" úgy kapjuk meg, hogy csak a garantált bérminimum szerepel rajta. A pótlékokat külön lapon print scrn-nel készített KIRA program megnyitott felülete kinyomtatva dogozónként. Szerintem ez nem szabályos, a Kinevezés módosításnak minden régi és új adatot, összeget tartalmaznia kellene.
Kérdésemre azt válaszolták, hogy az új programban csak így lehet. Tehát már tavaly is csak a garantált bérminimumat tudtam aláírni. A tanárok is az osztályfőnőki vagy munkaközösség-vezetői pótlékot is külön, ilyen lapon kapják meg, csak értesítés jelleggel. Gondolom így bármikor elvehető, mint az az én esetemben is bebizonyosodott.
A 7 + 3 %-os béremelésről még semmilyen papírt nem kaptam a mai napig. Valószínűleg akkor már márciusban sem lesz kifizetve.

Kedves Gabi!

Én is takarítónő vagyok, igaz nem 23 éves, hanem 56. A béredet nem a takarítónőéhez kell viszonyítanod, hanem az iskolai végzettségedhez. Jelenleg én egy KLIK iskolában takarítok, 14 tantermet, egy nagy étkezőt és a súlyos beteg társunk helyett is dolgozunk. Mivel ez egy gyógypedagógiai intézmény, mindig mindent becsületesen rendbe teszünk. Hidd el, az én szakmám sem takarító, mielőtt a gyermekeim megszülettek egészen más munkakörben dolgoztam. A GYES-ről már nem volt hova visszatérnem, mert "öregnek" számítottam. Én úgy gondolom, hogy nem a 23 éves takarítónő fizetése a sok, hanem a tied nagyon kevés. Visszatérve rám! Szakirányú érettségim van. Eddig D12 volt a besorolásom. Január 23-án aláírtuk a 161 000 Ft-os besorolást. Január 27-én alá akartak velünk íratni egy újat, ami 127 500 Ft + 7 500 Ft valamilyen pótlék. A besorolásom pedig hirtelen C12 lett. Nem írtuk alá. Január 30-án jogszabályokkal mentünk az irodába, de nem maradt más választásunk, mint aláírni az új besorolást egy komoly vita után. És érdekes módon az új besorolás szerint kaptuk a fizetést, amit január 24-e körül a MÁK elszámol. Tehát bércsökkentést kaptunk, mivel tavaly a garantált bérminimum 129 000 Ft volt. Voltam munkajogásznál, aki mondta, hogy törvénytelen az egész eljárás. Talán a munkaügyi bíróságon van lehetőség. Csak az a kérdés, hogy utána lesz-e még állásom. A 7 500 Ft pótlékot azért tették hozzá, hogy ne látszódjon a bércsökkentés. Jövőre a pótlék eltünik és kemény 3000 Ft béremelést fogunk kapni. Helyettesítést nem fizetnek, azt mondják csúsztasd le. De mikor? Szóval nem a 23 éves takarítóhoz kell hasonlítani magad. Én 56 éves vagyok és ha egy írástudatlan bejönne az utcáról, aki sosem járt iskolába, ugyanannyit kapna, mint én. Szerinted, ez jól van így? És még valami! Senkitől sem kaptunk segítséget. Az iskola a technikai dolgozók nélkül ugyanolyan működésképtelen lenne. A rendszer működési elve: "Oszd meg és uralkodj!" Úgy látszik ez sikerül nekik. Bocsánat a tegeződésért, de hasonló korúak vagyunk.

Egy elkeseredett, becsapott takarítónő.

Üdvözlöm!

"C" kategóriában 161.000Ft a minimum, a 127.500 csak az "A" kategóriás dolgozókra vonatkozik.

Köszönom a hozzászólást. Valóban a törvény szerint a 161.000 Ft járna. Miután voltam a munkajogásznál bementem a Tankerülethez. A panaszom süket fülekre talált. Nálam volt a bizonyítványom is. Megnézték, majd visszaadták. Egy Iskolaszolga címü újságra hivatkoztak, hogy az abban talált cikk után módosították a átsorolásomat vele együtt a béremet. Tehát a besorolásom D11-ből valamiért C12-be (ez van a kapott átsoroláson). A bér pedig a tavalyi garantált bérminimum 129.000Ft az idei pedig 127.500Ft + /7.500Ft-pótlékalap terhére/ aláhúzva 135.000 Ft. Ezért volt a vita az irodában. Hiába vittem a közalkalmazotti törvényt, senkit nem érdekelt. Kimazsolázták belőle azt a mondatot, hogy a takarítónak nem kell érettségi. Sajnos tovább nem olvasták, vagy igen... mivel "C" kategóriába soroltak, csak éppen az ahhoz kapcsolódó bért nem adták meg. A bércsökkentést elfedték a + 7.500Ft pőtlékkal. És mindez az ország nyugati oldalán. Beszéltünk az iskola igazgatóval, a gazdaságissal de senki nem segített nekünk. Én nem önkormányzati iskolából kerültem át,i eddig is a KLIK volt a fenntartó. Egyszerűen úgy döntöttek, hogy nekünk nem jár az emelés. A karbantartó saját maga mondta nekünk, hogy Ő megkapta. Ő is "D" kategóriában van, mint én voltam. Teljes tanácstalan vagyok, mivel a számomra ez nagyon sok pénzt jelent. Így évek múlva sem érhetem el még az idei garantált bérminimumot sem. Mivel 56 éves vagyok nem nagyon merek tenni a helyzet ellen, mert nem engedhetem meg magamnak, hogy rövid úton az utcára kerüljek. Abban bízunk, hogy valaki talán észreveszi ezt az egész átvágást...vagy nem is tudom,hogy minek nevezzem. Még annyit mondtak a Tankerületnél, hogy két jogászt is megkérdeztek mielőtt a besorolásomat a béremmel együtt megváltoztatták, és a Kúria állásfoglalását várják. Ez a számomra teljes érthetetlen, mert a közalkalmazotti törvényt a jogásznak biztos ismerni kell.

100%, hogy C-ben 161.000Ft járna Önnek, máshol az a takarító, aki C-ben van, azaz van érettségije, az 161.000-ret kap.

Sajnos nem tudok ettől fogva semmit tenni, mert hirtelen nem tudok más állást találni. Köszönöm, hogy megerősített abban, hogy a közalkalmazotti törvényt én jól értelmezem. Talán ahogy a másik válaszoló írta egyszer eljut ez a "sztori" egy újságíróhoz vagy olyan emberhez aki tud segíteni. A KLIK addig is az marad ami volt. Egy olyan szervezet ami úgy tűnik törvény felett áll, bármit büntetlenül megtehet.

Ne a kjt-re hivatkozz, hanem a 326/2013 kormányrendeletre!
Nem tudom, mi a végzettséged, de a D-ben csak akkor lehetsz, ha olyan szakmai végzettséged van, ami érettségire épült. 51, 52, -vel kezdődik az OKJ száma.
De a C-ben is ugyanazt az illetményt kellene megkapnod, mint, ami D-ben járna, 161 000 Ft-t.
326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet
http://net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc.cgi?docid=A1300326.KOR
"13. A köznevelési intézményben nem pedagógus-munkakörben foglalkoztatottak besorolására vonatkozó szabályok
31. § (1) A köznevelési intézményben nem pedagógus-munkakörben foglalkoztatottak esetében az egyes fizetési osztályokba tartozó munkaköröket a 2. melléklet határozza meg.

(2) Műszaki vezető munkakörbe kell besorolni az iskolai tanműhely, tangazdaság, tanüzem, tanerdő vezetését ellátó közalkalmazottat.

(3) Ügyintéző munkakörbe kell besorolni az érdemi döntés-előkészítő feladatot ellátó közalkalmazottat és a szakmai döntés-előkészítést végző közalkalmazottat.

(4) Gazdasági dolgozó munkakörbe kell besorolni a köznevelési intézmény alaptevékenységéhez kapcsolódó érdemi, gazdasági, műszaki, tervezési, számviteli, belső ellenőrzési feladatot ellátó közalkalmazottat.

(5) Műszaki dolgozó munkakörbe kell besorolni a szakképesítéshez kötött feladatot ellátó közalkalmazottat.

(6) Ügyviteli dolgozó munkakörbe kell besorolni az adminisztratív jellegű munkakörben dolgozó közalkalmazottat.

(7) Kisegítő dolgozó munkakörbe kell besorolni a köznevelési intézmény működtetésével összefüggő, kisegítő jellegű feladatot ellátó közalkalmazottat.

32. § (1) Ha jogszabály nem határozza meg a munkakör ellátásához szükséges iskolai végzettséget, szakképesítést, szakképzettséget, és nincs olyan szakképesítés, amely a munkakör betöltésére jogosít, a munkakör ellátásához legalább olyan iskolai végzettségre, képesítésre van szükség, amelyet a Kjt. 61. § (1) bekezdése a fizetési osztályba soroláshoz előír. Ha e rendelet a munkakörre több fizetési osztályt állapít meg, a közalkalmazottat a legmagasabb iskolai végzettsége, képesítése alapján kell besorolni a munkakörre megállapított osztályok közül.

(2) Ha jogszabály nem határozza meg a munkakör ellátásához szükséges iskolai végzettséget, szakképesítést, szakképzettséget, és van olyan szakképesítés, amelyik a munkakör ellátására képesít, és

a) a közalkalmazott nem rendelkezik azzal, az (1) bekezdésben foglaltak szerint,

b) a közalkalmazott rendelkezik azzal, a szakképesítése alapján vagy ha az kedvezőbb, az (1) bekezdésben foglaltak szerint

kell besorolni.

(3) * Az e §-ban foglaltakat a 2. mellékletben felsorolt valamennyi munkakörben alkalmazni kell. Ha a közalkalmazott a „B”-„D” fizetési osztályba került besorolásra, illetménye nem lehet kevesebb a garantált bérminimum összegénél.

(4) Ha e rendelet a munkakörre több fizetési osztályt állapít meg, és

a) külön jogszabály intézménytípusonként meghatározza a munkakör ellátásához szükséges iskolai végzettséget, szakképesítést, szakképzettséget, a közalkalmazottat arra a köznevelési intézménytípusra vonatkozó rendelkezések szerint kell besorolni, amelyikkel közalkalmazotti jogviszonyban áll, vagy

b) külön jogszabály alapján a munkakör több iskolai végzettséggel, képesítéssel ellátható, a közalkalmazottat a munkakör ellátásához szükséges legmagasabb iskolai végzettsége, képesítése alapján kell besorolni."

Jogszabály csak a pedagógus munkakörbe soroltak végzettségére ír elő kritériumokat, ezért azt kell megadni, amivel rendelkezel, ha az nem magasabb, mint amit a tv. végén lévő táblázat megenged.
PL. hiába van valakinek főiskolai végzettsége, kisegítő munkakörben maximum C-be lehet csak besorolni. Ez azt is jelenti, hogy az érettségizett takarítónőt C-be kell, hiába mondja azt a munkáltató, hogy nem kell hozzá érettségi. De ez csak a közoktatásra igaz, van olyan terület (azt hiszem önkormányzat) ahol csak A-ba lehet besorolni őket. Tehát fontos a végrehajtási törvény ismerete arra a területre. De te a közoktatásban dolgozol, így ez a 326/2012-es kormányrendelet vonatkozik rád.
Ha műszaki dolgozó vagy, akkor B, C, D, E, F lehet a besorolásod.
B-től kezdve legalább a garantált bérminimumot meg kell adni, ha a közalkalmazotti bértábla alapján kevesebb lenne, akkor ki kell pótolni 161 000 Ft-ra.

32.§ (3) nagyon fontos.

Most már csak az a kérdés, hogy mit tehetnék úgy, hogy az állásom is megmaradjon? Egyszerűen nem értem az egészet. Miért jó a Tankerületnek, hogy ennyi embert megvezessen? Biztos vagyok benne, hogy ezt a kormányrendeletet ott is pontosan ismerik. Azt is tudom, hogy a város összes iskolájában ugyanezt a bért kapták a takarítók, mert néhány helyen van ismerősünk. Egyszerűen ez a helyzet reménytelen, mert nem jöhetek ki jól belőle. Ha szólok azért, ha nem szólok azért. Az idén ez bruttó 26.000Ft/hó, jövőre bruttó 42.000Ft/hó veszik el a számunkra. Hetek óta ezen rágódunk a kollégáimmal, de nem tudunk kitalálni olyan verziót, hogy az mindenkinek jól végződjön. Ha valamilyen megoldást találunk, akkor újra jelentkezem az oldalon. Mégegyszer köszönöm a segítséget mindenkinek.

Írjatok az EMMI-be, kérjetek segítséget. Előzményeket, előző besorolás, aztán visszasorolás a C-be A-nak megfelelő illetménnyel. Kérjétek az egész tankerületi ellenőrzést. Állítólag szigorúan veszik a rendelet (minimálbér, garantált bérminimum emelése) végrehajtását. A probléma általánossága miatt a beíró kérjen anonimitást. Amit én beidéztem, nyugodtan idézzétek be ti is.
kozoktatas@emmi.gov.hu

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!