Igazgatásszervező szak KAB képzés után

Üdvözlök mindenkit!

KAB képzésen fogok részt venni, de "csak" középfokú végzettségem van, így el kell végeznem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Igazgatásszervezői szakát.
Ebből kifolyólag 2013. szeptemberétől Budapestre kell járnom, levelező tagozat miatt talán havonta egyszer, kétszer, pontosan még én sem tudom.
Amiért létrehoztam ezt a témát, az a következő:
Ha valaki hasonló cipőben jár :) és esetleg Bács-Kiskun megyében lakik, kérem jelentkezzen.
Jó lenne valakivel összefogni és együtt utazni, esetleg segíteni egymásnak legyen az bármi.

Sok sikert mindenkinek aki sikeresen vette az első félévet! És kitartást! Én már évekkel ezelőtt elvégeztem, azért nem volt könnyű, kisgyerkőc, férj és munka mellett. De egyetlen egyszer sem buktam meg, becsülettel végigtanultam éjjeleket, volt hogy nappal azt sem tudtam ki vagyok, de helyt álltam. És nektek is sikerülni fog. Anno 5-6 éve is sokan sírtak ezen a szakon, el is véreztek. Akinek nehézséget okoz az első félév mi lesz később? A szakmai tárgyak, önkormányzat, közigazgatási tárgyak elég kemények, azokon jól kell teljesíteni és nem adják ingyen. De ez van, ha szenvedni kell még szebb lesz a vége. Sok sikert mégegyszer a vizsgákhoz! :)

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200423.KOR

23. §. (2) bek.

Mélységesen igazatok van.Legutóbb ezen az oldalon "pancserka"-ként írtam, mert akkor egyfajta diszkriminációnak voltam elszenvedője a járásban dolgozókkal szemben a felvételi során és ezért éreztem magam annak.Viszont nemhiába volt optimista kitartásom.Nekem sem volt m.hely megtartáshoz követelmény ez a suli de tudtam, hogy soha ilyen lehetőségem nem lesz, hisz' már majd 40 éves vagyok. Most ott tartok, hogy sikeresen, bukás nélkül teljesítettem az első félévet az előttem szólókhoz hasonlóan. Viszont valóban negatív élmény, hogy nem győzöm hallgatni más csoporttársak elégedetlen és negatív ,ostoba megnyilvánulásait arról, hogy nekik mennyire büntetés és kötelező ez a suli.Betolták őket az egyetemre ponthatárok figyelembevétele nélkül, ingyen tanulhatnak és felnőtt emberként nem látnak tovább az orruknál... egynek sem jut eszébe, hogy mondhatták volna azt is, hogy "van diplomád ? nincs ? ...akkor kívül tágasabb", vagy, hogy más emberek félretéve gyereket, családot, másfél millát kipengetnek ugyan ezért. Ja !Ugyanakkor az is gond - ha már szivességet tettek azzal, hogy bejárnak - ,hogy a semmi tudásra, puskázásra, másról lesésre nem adnak kettest sem az oktatók...tehát egy vizsga napján épp bal lábbal keltek fel és csak azért rántották meg őket.Mert valóban tanulni kell de egyenlőre úgy érzem én is, hogy teljesíthető és megéri.Már az első szemináriumokon megállapítottam, hogy már csak azért is megéri mert olyan oktatókat hallok és olyan előadásokat amik számomra mind-mind felejthetetlenek.

Sziasztok!

Maximálisan igazat adok Dzsano-nak. Én is most végeztem a félévvel. Nem egyszerű, de eddig meg lehetett csinálni. Tényleg sok olyan személy van, aki a közösbe nem akar betenni semmit, csak onnan kivenni, ráadásul azt sem tudja, hogy "merre van arccal". Még mindig van aki, olyan dolgokat kérdez az Fb-n, amelyet már októberben kb. 100x megtárgyaltunk. Szerintem nem sírni kellene, hanem örülni a lehetőségnek. Én személy szerint nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy tandíj fizetése nélkül elvégezhetem ezt az iskolát. Úgy gondolom, hogy ezzel nagy lehetőséget kaptunk az élettől, amit feltétlenül ki kell használnunk.

Sok sikert minden felvételizőnek!

Sziasztok!

Az iskola szép és jó. :)
Nem mindenhez volt tankönyv, de sikerült beszerezni. Vadiúj könyvek is jelentek meg, gyűjtögetem, ami kell. A facebookon sokszor tudtunk segítséget nyújtani egymásnak.

Nekem elsőre sikerült az első félév minden tantárgyból. :D Tanultam is eleget.

Ami negatív tapasztalat: sok az irigy ember (nem a kollégáim) hanem a fórumozók között is és sokan ingyencselédnek nézik a többi dolgozót, csak kérni tudnak, hozzátenni, kidolgozni tételeket, azt nem. Olyan is előfordult, hogy naponta nyavajgott az fb-n a kolléga, hetekig, hogy ez kéne, meg az kéne, pedig annyi idő alatt már maga is meg tudta volna csinálni a tételeket. Vagy arra is lusta volt, hogy megnézze a feltett fájlokat, csak kérte, pedig előtte pár órával lett feltéve a megoldás.

Sokan nem veszik észre, ez egy egyetem, tanulni kell. Akinek nem tetszik, nem muszáj, elmehet. Van, aki önhibáján kívül megbukik valamiből, pl. beteg a gyermeke, vagy más ok miatt nem tud készülni, stb., de az megpróbálja újra, de van, aki csak ellötyög, utána meg az oktatót szidja, hogy szigorú. :(

Eddig minden oktatónk maximálisan korrekt volt, vizsgán sem izgultam miattuk.

Sokan olyan tárgyból buktak meg, amihez egy 200 oldalas könyvet kellett volna elolvasni 2 részletben 3 hónap alatt! Hát, ha ez nem megy... És ehhez voltak kidolgozott feladatok is, ha az egyiket figyelmesen elolvastad, akkor a másikra is meglett a megoldás.

Kb. ennyi.

Na, milyen az alma mater? Hogy sikerültek a vizsgák az első fecskéknek, meséljetek....

Vendég3424 (nem regisztrált) Időpont: 2013, december 27 - 19:25.
Lejjebb van, olvasd el.

Üdv!
2014. májusában végzek gimnáziumban. A kérdésem az, h szeptemberben indul e közigazgatás-szervező szak, mert felvi. hun nincs semmi :$. Nylít napon mit mondtak??
köszi!

Aki volt a nyiltnapon legyen kedves megirni az ott hallotakat,látottakat.
Köszönöm

Most akkor igaz az, hogy akinek megvan a kab-os papírja annak 400 pont a felvételi pontszáma az nke közigazgatás-szervező szakán és nem nézik az érettségit.

Sziasztok!

edit86-tól kérdezem, hogy az igazgatásszervezői szak nyílt napjára eljössz!

Én bevállaltam 48 évesen, előbb a KAB képzést (nekem nem lett volna kötelező, önkormányzatnál vagyok), közben jelentkeztem a főiskolára is. Felvételi pontszámnak nem a meximumot számolták be, mint most, de felvettek! Már végzem az első félévet, nehéz, tanulok 1000L (ha épp nem netezek helyette. :) )

Én 2 gyerek mellett végeztem el az igazgatásszervező szakot másoddiplomás képzésben. A fele évfolyam végzett, a többiek otthagyták. Ma a bolognai rendszerben sokkal könnyebb diplomát szerezni, mint régebben. Nem voltak beadandóak, hanem szóbeli vizsgák és egy.két írásbeli. Ki kell használni a lehetőséget és tanulni kell, mert a pénz így lesz több. A középfokú végzettségűek fizetése nagyon kevés, na nem mintha a miénk olyan nagyon sok lenne. Több kollégámnak mondom, hogy tanuljon, de nem akarnak. Sokan csak nyafogni szeretnek, de tenni magukért, azt nem.

Szia. n szeptembertől szeretnék ott lenni. Tiszatenyőn lakom Szoloktól 30 km-re.

Én 2007-ben végeztem másoddiplomás képzésben az Álligon, a gyerekem kicsi volt, ezért péntek reggel utaztam Hajdú-Biharból, este haza, szombaton ugyanez. Ha nem tudtok szállást szerezni, még így is kibírható, bár strapás, de a muszáj nagy úr.
Egyébként nem könnyű szak az igazgatásszervező, de ez adja a diploma értékét.

2013. JAnuár 08-án lesz nyilt nap az egyetemen, remélem azon több információt tudunk meg, én is 13 éve érettségiztem, megváltoztatták a szakokat, január végére igérték, hogy letisztázódnak a dolgok, összevonják a sima és a nemzetközi szakot, és ezen belül lehet specializálódni.

A nyilt napra elmegyek!

Szia

Az R. 23. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(2) A levelező munkarendben közszolgálati ösztöndíjas képzésként meghirdetett közigazgatás-szervező alapképzési szakra az a Kormányablakkal összefüggő feladatokat ellátó személyek kiválasztásának és képzésének szabályairól szóló 148/2012. (VII. 6.) Korm. rendelet 11. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott képzésről kiállított bizonyítvánnyal rendelkező jelentkező vehető fel, aki teljesíti a felsőoktatási intézmény által meghatározott
felvételi követelményt. AZ ILYEN JELENTKEZŐT A TÖBBLETPONTOK NÉLKÜL SZEREZHETŐ MAXIMÁLIS PONTSZÁMMAL KELL FIGYELEMBE VENNI.”

Magyarán egyértelművé tették, ha jelentkeztek, 400 pontot kaptok, független pl. az érettségi eredményétől.

Új néven, némileg megváltozott tartalommal indul a szak 2014 őszétől, jelenleg akkreditáció alatt van, ezért nem hirdeti még egy képzőhely sem. Reméljük, hogy a hivatalos kiegészítéséig, 2014.01.31-ig meglesz az akkreditáció, de volt olyan intézmény, amelyik azt mondta, nem kizárt, hogy a szakot csak pótfelvételi keretében tudják meghirdetni.

"A Kormány döntése alapján (363/2011. (XII.30.) Korm. rendelet) 2014. szeptember 1. után közigazgatás-szervező alapképzési szak és közigazgatási mesterszak a 2013-ban kiadott képzési és kimeneteli követelmények alapján új szakindítási engedély birtokában indítható. Ez azt jelenti, hogy Karunk megújítja a teljes képzési kínálatát. Ahhoz azonban, hogy az új szakok elindulhassanak, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság támogatására és az Oktatási Hivatal nyilvántartásba vételére van szükség. Ez az eljárás jelenleg még folyik, ezért nem kerültek az új szakjaink a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató anyagába. Minden reményünk megvan azonban arra, hogy az akkreditáció január végéig befejeződik, s a szakjaink megjelennek a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató kiegészítésében. Kérjük, tanulmányozza az alább olvasható leírást az új szakjainkról, figyelje a kiegészítés megjelenését és jelentkezzen Karunk valamely képzésére!

ALAPKÉPZÉS

SZAK NEVE: közigazgatás-szervező

KÉPZÉSI TERÜLET: közigazgatási, rendészeti és katonai képzési terület

KÉPZÉSI ÁG: közigazgatási képzési ág

A KÉPZÉSI IDŐ: 6 félév

FINANSZÍROZÁSI FORMA: államilag támogatott (közszolgálati ösztöndíjas) és önköltséges képzés keretében, nappali vagy levelező munkarendben

A SZAKRÓL

Az közigazgatás-szervező a központi és a helyi közigazgatás különböző szintjein az általános közigazgatási szakembertől elvárt vezetői, szervezői és szolgáltatói feladatok ellátására alkalmas szakértő. A közigazgatási szervek kiszélesedő tevékenységi körükből adódóan ma már komoly jogi, szervezési, igazgatási és gazdasági tudásanyagot kívánnak meg. Az alapszakon végzettek ehhez a követelményhez igazodva alkalmasak közszolgálati, humánpolitikai feladatok ellátására, költségvetési szervek gazdálkodási, pénzügyi feladatainak elvégzésére, közigazgatási felügyeleti, ellenőrzési és rendészeti feladatok ellátására, ismerik és alkalmazni tudják a közigazgatási informatikai és elektronikus kommunikációs rendszereket, felkészültek szervezői, projektmenedzseri feladatok ellátására.

A közigazgatás-szervező szakon tanulmányaikat folytatók két szakirány közül választhatnak:

általános igazgatási szakirány
nemzetközi közigazgatás szakirány

Elhelyezkedési lehetőségek

A végzettekre akár a helyi, akár a központi közigazgatási intézményekben, tehát például önkormányzatoknál, költségvetési szerveknél vár munka. de egyéb területen is képesek ellátni szervezési, gazdálkodási vagy irányítási, felügyeleti és ellenőrzési feladatokat. A nemzetközi szakirányt végzettek nagy eséllyel tudnak elhelyezkedni a hazai külügyi igazgatásban, az EU szerveinél vagy más nemzetközi szervezeteknél."

sziasztok!
2014-ben indul Igazgatásszervező szak, mert én a felvi könyvben nem találtam!?
és ha nincsen meg 260 pontom akkor esélyem sincsen bekerülni, én kb. 10 éve érettségiztem de nem sikerült valami jól és mivel sima gimibe jártam emiatt sem infóból se közgázból nincsen érettségim? nekünk azt mondták h 6 éven belül kell elkezdeni v annyi időn belül el is kell végezni ti milyen infót tudtok erről?
köszi a válaszokat!

A.

Üdvözlök Mindenkit!

2014-ben kezdődő igazgatásszervezői szakra jelentkezőket keresek társaknak, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből.

Felvételi kérelmet miről kellett írni, mivel ez egy rendes felvételi eljárás volt csak a felvétel jelentkezési lapot, a kab képzésről az igazolást, közalkalmazotti jogviszonyunk van kellett küldeni. Nagyon sokan vannak akik rég érettségiztek, és a magyar, történelem, választott tárgy (informatika, közgazdasági ismeretek) kell kettőt választani, nekem személy szerint 223 pontom van, mivel a magyar és a töri nem lett valami fényes, és azokkal mi van aki egyik választott tárgyból sem érettségizett? Majd decemberben kiderül,hogy mi lesz a felvételi tájékoztatóban, de ezt szerintem még ők sem gondolták át hogy 5 éven belül ig.szerv. diplomát meg kell szerezni, mindegy beadom legfeljebb elutasítanak, csak a felvételi kérelmet nem igazán értem. Amikor én tavaly hívtam az egyetemet az egyik helyen azt mondták, hogy adjam be mivel nem tudják, hogy mi lesz, a másik helyen pedig azt, hogy van egy lista amit a munkahelyek leadtak, hogy ki mehet fősulira és ha ezen a listán nem vagyok rajta ne is adjam be. Szóval elég kacifántos az egész.

Tévedsz, mert 240 pont alatt is vettek fel, engem azért nem vettek fel, mert annak idején (1980-ban)nem kellett történelemből érettségizni ( szakközépben ) így pontot sem tudtak számolni( teljesen úgy lehetett értelmezni, hogy a KAB képzés a feltétel ) Kollégámat viszont felvették, pedig 240 pont alatt volt !! Tehát nekem vagy érettségizni kell történelemből, vagy informatikai alapismeretekből, vagy van még egy szakmai tárgy, most nem jut eszembe, hogy mi a neve ).Igaz hogy én elmúltam ötven, de a fizetés miatt próbáltam meg, és most az érettségin is gondolkodom, mielőtt újra felvételiznék.

Ebben az évben sem volt elég csak a KAB papír, kellett hozzá a (ebben az évben még) 240 pontszám is. Valamit számít a KAB igazolás, de nem tudom, hogy mennyit. És felvételi kérelmet is be kellett nyújtani, nem automatikus, mint mások hitték.

Tud valaki arról valamit, hogy a 2014-es felvételinél az NKE-igazgatásszervező szakán elég lesz-e a kab-os papír vagy még plusz a 260-as felvételi minimumponthatárnak is meg kell lenni?

Lehet hogy meg kellett volna várni a hivatalos értesítést,de a felvi.hu jogorvoslati kérelem mintája alapján azonnal elküldtem a fellebbezést, ha így, ha úgy, akkor is kellett volna válaszolniuk !!

Nem az Oktatási Hivatal határozatát fellebbezted meg? Elméletileg július 25-én még csak egy nem hivatalos értesítésed volt.

Én még július 25-én elküldtem a fellebezést, de szintén még csak válaszra sem méltattak, erről ennyit, a véleményemet inkább magamban tartom !

Sziasztok! Én is megfellebbeztem a lentebb található Korm. rendeletre hivatkozva. De még nem kaptam választ. Kérlek írjátok már meg, akinek a fellebbezését már elbírálták, hogy sikerült-e bejutnia avagy sem? Biztosan nem ennyien vagyunk az országból.Jó lenne, ha mindenki - aki még benne van a jogorvoslati határidőben - megfellebbezné, talán úgy több esélyünk lenne. Várom a válaszotokat!

Azt tudom, hogy a legelső belépésnél automatikusan a születési dátumodat állították be jelszóként.Ezt az első belépés előtt még meg kell változtatnod így tudsz belépni.

Sziasztok! Segítsetek már abban, hogy a NEPTUN-ba legelőször, hogy kell belépni?Az NKE-Neptunba történő első bejelentkezéskor az azonosító a Neptun-kód, a jelszó pedig az eredeti (legelső) jelszóra állt vissza!Mit jelent ez?

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!