Diploma nyelvvizsga nélkül?

MSZOE: etikátlan a diplomát nyelvvizsgához kötni
2009. július 20. 10:30

A Magyarországi Szülők Országos Egyesületének (MSZOE) álláspontja szerint a felsőoktatási intézményekben a hallgatók 3-6 éves, rendkívüli szellem és fizikai erőfeszítéssel, anyagi és erkölcsi áldozatokkal megszerzett diplomájának kiadását nem lehet nyelvvizsga-bizonyítvány bemutatásához kötni

, meggátolni a fiatalokat abban, hogy tanulmányaik befejezése után végzettségüknek megfelelő munkahelyen tudjanak elhelyezkedni.

Az egyesület etikátlannak tartja, hogy a felsőoktatási intézményekben az oklevél kiadásához a hallgatónak be kell mutatnia azt az okiratot, amely igazolja, hogy alapképzésben középfokú, C típusú általános nyelvvizsgát tett. Úgy vélik, az alapképzésben megszerzett végzettséget bizonyító oklevél kiadását nem lehet olyan diszkriminatív feltételhez kötni, amelynek semmi köze a felsőoktatási szolgáltatásokhoz, hiszen az intézmények nem készítik fel a hallgatókat a nyelvvizsgára.
Súlyosan sérti az egyenlő bánásmód elvét az olyan intézkedés, amely megkülönbözteti a hallgatókat vagyoni helyzetük, társadalmi származásuk és az iskolai idegennyelv-oktatás minősége alapján ? vélik. A Magyarországi Szülők Országos Egyesületének nézete szerint egyértelmű, hogy a sikeres nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű emelt szintű nyelvi érettségi pontszámának elérése nagyban függ a családok anyagi helyzetétől, a szülők iskolázottságától, a tanuló lakóhelyén levő iskolai nyelvoktatás színvonalától és a gyermek (tanuló, hallgató) egyéb helyzetétől.
Az egyesület azt javasolja, hogy a szülők pénztárcáját megterhelő állami nyelvvizsgák helyett a felsőoktatási intézmények minden korlátozás nélkül fogadják el az idegen nyelv tárgyból tett érettségi vizsga eredményét tartalmazó kétszintű érettségi bizonyítványt.
A szülők azt kérik, hogy az oklevél kiadásának feltételeként nyelvvizsga meglétét csak akkor lehessen előírni, ha a felsőoktatási intézmény felkészíti a hallgatót a megfelelő nyelvvizsgára, de csak akkor, ha megfelelő időt is biztosít hozzá, félévenként minimum 2 kreditet.
Az egyesület tagjai azt javasolják, hogy a felsőoktatási intézmények alaptevékenységükhöz igazodóan biztosítsák idegen nyelven a szakterület műveléséhez szükséges szaknyelvi ismeretek oktatását, fejlesztését, és erről adjanak ki nyelvvizsga-bizonyítványt. Azt is javasolják továbbá, hogy töröljék el a nyelvvizsgáért adott diszkriminatív jellegű többletpontokat.
Az egyesület szülői és hallgatói panaszok alapján kezdeményezi az Oktatási és Kulturális Minisztérium felsőoktatási szakállamtitkárságán, hogy vizsgálják felül elképzeléseiket, és az idegen nyelvből tett kétszintű érettségi vizsgát tekintsék olyan kizárólagos nyelvi felkészültségnek, amely elegendő a felsőoktatási tanulmányok sikeres befejezéséhez.

Forrás: www.mno.hu

Hír kategóriák: 

Hozzászólás

Abszolút egyetértek veled, teljes pénzlehúzás az egész. Nekem ugyan nincs határidő a nyelvvizsga bemutatásához, de ahogy idősödök egyre jobban azt érzem, hogy nem csak nyelvtanulásból áll a világ. Csomó más dolgot is el kell sajátítani, hogy egyáltalán meg tudjak állni a saját lábamon. Voltam már párszor nyelvvizsgázni. Volt úgy, hogy a felügyelő tanár a labor vizsga végén megkérdezte, hogy ez közép vagy felsőfokú volt? Ő is nyelvtanár volt, értette és csodálkozott rajta, hogy miért ilyen nehéz ez. Szóval ennyit erről. Hozzá tenném, fontos, hogy az emberek tanuljanak nyelveket, de nem ilyen áron. Saját magam is a tudás híve vagyok. Csak az a baj, hogy ha szándékosan lehúznak, és buktatnak, így nem lehet előre lépni. Ugyanakkor meg hülyének és lustának néznek, hogy te még ennyit se bírtál elérni. Szégyen, ami ebben az országban zajlik. Emberek életét teszik tönkre csupán a nyelvvizsga bizonyítvány miatt.

Nagyon egyetértek amit írtál, nekem is a nyelvvizsgán múlik a diplomám és sehol sehova nem akarnak felvenni. Én se vakargattam magam az elmúltévekben és én is hülyének érzem magam, mert ma ebben az országban akinek nincs nyelvtudása az le van nézve. Úgy tűnik, hogy át kell képezzem magam egy másik szakmára, mert ez így nem igazán jó. Nem tudok párkapcsolatot kialakítani, mert nincs mit felmutassak. Ez ma ebben az országban a helyzet. Persze a nyelvoktatás az a béka segge alatt van, de én akkor is tudjak legalább egy nyelvet. Nem számít, hogy szorgalmas vagyok vagy akármi. Üdv: kitartást mindenkinek aki hasonló gondokkal küzd

a Papíros Jocó fórumon a HVG lett volna egy srác aki tudott volna segíteni, de az egész topikot bemószerolták!

20 év munka 20 év tanulás szakmunkás-gimi-egyetem!
Eredmény! Túl a harmincon 100 alatt a fizetésem félig bejelentve-félig feketén.
A diplomám a nyelvvizsgán bukott el. A munkám meg a diplomán és azon, hogy bölcsész-művész beállítottságú vagyok. Én se a műszakit, se a közgázt nem tudtam volna elvégezni, de a nyelvek se nagyon mennek, pedig neki futottam már több nyelvnek többször is.
Mit tegyek!? Se diploma, se normális munka, pedig az elmúlt évek alatt nem a talpamat vakargattam! Akármerre nézek, puhatolózom csak az elutasítással találkozom. Én érzem magam hülyének, nem tudok családot alapítani mert a párom majd nem fog tudni rám támaszkodni-alapozni, ha oda kerül a sor, hogy jöjjön a gyerek. A Balatonra nincs pénzem, hogy pár napra lemenjek, pedig csak alig 100 km. Sajnos van diszkrimináció, ha nem vagy tehetős, nem vagy IQ bajnok, nincs csók a családban akkor a képességeid határoznak meg amiken változtatni nem nagyon tudsz. Ha nem vagy két lábon járó lexikon aki mindent be tud biflázni amit elé raknak akkor elvesztél.
Értéktelennek érzem magam még úgy is, hogy sokan mondják nem vagyok az. Sajnos művészekre és bölcsészekre senkinek nincs szüksége, pedig ezeken a területeken a kötelező egyetemi gyakorlatokat leszámítva egy percet nem dolgoztam! Szerettem volna, de nem volt lehetőségem, ha volt is lehetőség megfizetni nem tudtak volna! -még annyit sem amennyit most keresek!

Azoknak a családoknak akiknek van pénzük eleve magán óvodába, iskolába íratják a gyerekeiket, ahol már 4-5 éves koruktól nyelvet és informatikát is tanulnak! Ezek a gyerekek akár az általános, akár a középiskola akár a felsőoktatás tekintetében már előnyökkel indulnak egy mucsaröcsögei gyerekkel szemben, ahol lehet még villany sincs!
A diszkriminációt nem mondják ki nyíltan, ez a felvételiknél és a készség felméréseknél jön majd elő ahol majd a gyerek jövőjéről is döntés születik. Felveszik e abba a jó középiskolába vagy sem! Ha felveszik egyenes út az egyetemre, ha nem, akkor megáll az érettséginél vagy szakmunkásnál. Ha bejut az egyetemre mert jó gimibe vették fel lesznek többlet pontjai és diplomával a kezében könnyebben talál munkát. Ha nem kerül be a felsőoktatásba marad a kínlódás a munkanélküliséggel vagy a minimálbér alatti közmunkával.
Én megértem azokat akik hamis papírokkal próbálkoznak mert még állami finanszírozás mellett is sokba kerül a felsőoktatás és az a baj, hogy odafenn a szakemberek ezt nem látják. Ugyanakkor akinek van pénze és kapcsolati tőkéje nem nagyon kell törnie magát az eredményekért, mert puszira úgy is meglesz a diploma és a zsíros állás!
Van rá bőven példa! A teljes magyar oktatási rendszer nagyon bonyolult, korrupt és átláthatatlan. Vagy 100 feletti IQ vagy egy kisebb vagyon, vagy csók kell, hogy az ember fia-lánya egy jobb színvonalú politechnikumot, de legalábbis egy BA diplomát összehozzon. És akkor még nem is beszéltünk a munkakeresési tortúráról, mert sajnos hiába a közmunka program az se terem minden fán!
Volt egy jó oldal még a HVGn. Papíros jocóról szólt. Ott volt pár hozzászóló akik próbálták jó tanácsokkal ellátni az érdeklődőket. Sajnos már az az oldal sem üzemel, pedig Schmitt Pali esete után lenne létjogosultsága. Sokan vagyunk akik törjük magunkat, de nem jutunk egyről a kettőre. Más meg koppint egy doktorit és 20 évig kihasználja annak előnyeit, miközben a jó nép meg megszakad.

Lehet, hogy félreértettem - személyesen nem tudtam még utána nézni - valóban csak hátrányos vagy kisebbségi helyzet esetén jár (16? ) többletpont az A ill. B középfokú nyelvvizsgáért..?

Ha így van meg vagyok döbbenve, mert 10-15 évvel ezelőtt bizony igen meg kellett küzdeni egy még nem hátrányos helyzetűnek - aki azért külföldet nem járta szülőkkel - s bizony a tanítási órák mellet jócskán rá kellett dolgozni (szülőnek is, hogy "fussa"... ).

Ha valóban igaz a fenti számítás, akkor az hiba, mert a tudás az nem hátrányos vagy kisebbségi státuszban mérendő szerintem...

Azonban, azonos teljesítmény esetén, illetve tandíjban, annak mérséklésével, többlet ösztöndíjban ki lehet fejezni a támogatási szándékot.

Amikor vizsgázni fog a hallgató, akkor sem úgy értékeljük, hogy Te hátrányos helyzetű, vagy kisebbségi vagy, Te még a majdnem "középosztály " gyermeke...

Azt gondolom, hogy sajnos épp a közszolga státuszúak gyermekeit érinti leginkább mindez...

Miért mindenképp az amúgy is adózó rétegen veszünk megint "vámot", mert úgye nem mindegy, hogy milyen felsőoktatási "keretszámra" veszik fel fiainkat, lányainkat..., kell-e, mennyit kell fizetnünk a már egyszer adózott jövedelmünkből...?Néhány, akár 1 pont dönthet. Márpedig, ha van nyelvvizsgája a felvételizőnek, akkor mindenkinek járni kellene érte többletpontnak...!

Na, és a tiszta szoftver: eddig ingyenesen kapták a hallgatók, pedagógusok.

A továbbiakban kapják-e a pedagógusok, kapják-e a tanulók, hallgatók, mert bizony nem lesz mindegy az otthoni feladatok végzéséhez meg kell-e vásárolnunk a jövő hónaptól...Komoly tíz, százezrek....forintban, igénytől függően.

Vagy mennyi büntetést fognak fizetni a szülők, hallgatók esetleg azért, mert a szoftverrendőrség e réteget ellenőrzi majd intenzíven...
Márpedig a feladtok végzéséhez elengedhetetlen, hogy legálisan ingyenesen használható szoftverek álljanak rendelkezésre...

Remélhetjük, hogy pozitív intézkedések történnek mielőbb ?

"A minõségi oktatást végzõ iskolákban egyre nõ a diákokra nehezedõ nyomás, amellyel csak a legtehetségesebbek, a legállóképesebbek tudnak megküzdeni. Aki nem képes elviselni a nagy terhelést, az kihullik."
http://aquanet.freeweb.hu/szoveg/DRABIK21.htm

Egy megjegyzés a hozzászólóknak. A topic címe: Diploma nyelvvizsga nélkül?
Nem tudom miért kell belekeverni a tisztaszoftvert. Hozzatok létre egy új fórumtémát a tisztaszoftvernek, és vitassátok meg ott a témát.

A "Tiszta szoftver"-ről volt szó a rádióban a múlt héten, de sajnos én nem tudtam meghallgatni.
Ha valaki hallgatta a műsort a lényegről írhatna...
Nagyon fontos lenne nekem is, hogy tudjam.
Köszönöm.

Háááááááát? Nem igazán történt semmi új az ügyben, legfeljebb az aggódalmunk NŐ.
Talán cak ennyi:

" Forrás: MTI Fotó: Balázs Attila
Az iskolák és az érettségizők is nehéz helyzetbe kerülhetnek, ha valóban leáll a Microsoft-szoftverek központi beszerzésére létrehozott Tisztaszoftver program. Az intéményeknek rekordidő alatt kellene váltani új operációs rendszerekre, ami a tanév közben reménytelen feladat egy iskolai rendszergazda és matematikatanár szerint - írja az Origo.
hirdetés

A Tisztaszoftver programnak köszönhetően az oktatási intézmények tanárai és diákjai térítésmentesen használhatják a Windowst, az Office irodai programcsomagot, az egyetemek pedig a Microsoft szerveres termékeit. Ez változhat meg március 1-jével, mert a projekt weboldalán megjelent rövid közlemény szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium "a piaci verseny elősegítése érdekében meg kívánja szüntetni az egy piaci cég által fejlesztett szoftverek bérlésének támogatását."
Ez azt jelenti, hogy az iskolák az érettségi idejére Windows és Office nélkül maradhatnak. Amennyiben a minisztérium valóban nem hosszabbítja meg a szerződést, az iskolák kellemetlen helyzetbe kerülnek, és kénytelenek lesznek visszaállni a számítógépeikkel megvásárolt különböző verziójú Windowsokra, vagy valamelyik Linux-variánst választva újjá kell építeniük informatikai hálózatukat.
• érettségi,
• informatika érettségi,
• jogtiszta szoftver,
• tisztaszoftver "

Mi lesz valójában?

Aki okosabb írjon róla, hogy nyugodtan várjuk a márciust, a vizsgákat, az érettségit...!

KI MIT TUD az ingyenes TISZTA SZOFTVER program megszüntetéséről?
Jó lenne, ha konkrétabban is írnátok Róla!

A Tiszta szoftver programnak köszönhetően az oktatási intézmények tanárai és diákjai térítésmentesen használhatják a Windowst, az Office irodai programcsomagot, az egyetemek pedig a Microsoft szerveres termékeit.
Ez változhat meg március 1-jével, mert a projekt weboldalán megjelent rövid közlemény szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium "a piaci verseny elősegítése érdekében meg kívánja szüntetni az egy piaci cég által fejlesztett szoftverek bérlésének támogatását."
Ez azt jelenti, hogy az iskolák az érettségi idejére Windows és Office nélkül maradhatnak. Amennyiben a minisztérium valóban nem hosszabbítja meg a szerződést, az iskolák kellemetlen helyzetbe kerülnek, és kénytelenek lesznek visszaállni a számítógépeikkel megvásárolt különböző verziójú Windowsokra, vagy valamelyik Linux-variánst választva újjá kell építeniük informatikai hálózatukat."

Közszolgaként én a gyermekem tiszta szoftverét használtam eddig odahaza, sőt az egész család, de feltételezem rajtam kívül sok százezer munkavállaló is hasonlóan így takarékoskodott, ha megvette a gépet, mert nem volt mindegy.

Ezért már én is imádkozni fogok, hogy legyen megállapodás és maradjon meg a gyermekeimnek, mert így nem kell vennem szoftvert.
Korábban is, de a mai viszonyok között is ez óriási segítség ez a gyermekes, a gyermekeket taníttató családoknak, de olvasom, hogy a pedagógusok otthoni munkáját is így könnyítették..., mert ugye az iskolákban korlátozott számú a gép, s bizony a szomszédasszonyom is otthon készül óráira...

Nem is tudnék megvenni egyetlen szoftvert sem, legalábbis az elkövetkező 1-2 évben biztosan nem....

Hogyan tanulnak akkor otthon az egyetemista gyerekeim?
Hisz sok jegyzet is az internetről tölthető le, ahogy elmondják..., s bizony azok értéke sem kevés...

Az eddig használ szoftver, azt tapasztaltam, s a gyerekek is azt mondják,hogy jó minőségű és megbízható, szerintük egy valamiféle tákolmány se lenne jobb, ez a számukra minden tekintetben megfelelő, sőt megbízható!

Hát imádkozzunk!

Ennyivel lettem okosabb, no nem magamtól, más írta le:

"Érettségi-felvételi
« vissza a címlapra
Tisztaszoftver: az érettségizők is rosszul járhatnak

• Eduline
2012.01.13., 17:40 Frissítve: ma, 17:26 248 2
Forrás: MTI Fotó: Balázs Attila
Az iskolák és az érettségizők is nehéz helyzetbe kerülhetnek, ha valóban leáll a Microsoft-szoftverek központi beszerzésére létrehozott Tisztaszoftver program. Az intéményeknek rekordidő alatt kellene váltani új operációs rendszerekre, ami a tanév közben reménytelen feladat egy iskolai rendszergazda és matematikatanár szerint - írja az Origo.
hirdetés

A Tisztaszoftver programnak köszönhetően az oktatási intézmények tanárai és diákjai térítésmentesen használhatják a Windowst, az Office irodai programcsomagot, az egyetemek pedig a Microsoft szerveres termékeit. Ez változhat meg március 1-jével, mert a projekt weboldalán megjelent rövid közlemény szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium "a piaci verseny elősegítése érdekében meg kívánja szüntetni az egy piaci cég által fejlesztett szoftverek bérlésének támogatását."
Ez azt jelenti, hogy az iskolák az érettségi idejére Windows és Office nélkül maradhatnak. Amennyiben a minisztérium valóban nem hosszabbítja meg a szerződést, az iskolák kellemetlen helyzetbe kerülnek, és kénytelenek lesznek visszaállni a számítógépeikkel megvásárolt különböző verziójú Windowsokra, vagy valamelyik Linux-variánst választva újjá kell építeniük informatikai hálózatukat.
• érettségi,
• informatika érettségi,
• jogtiszta szoftver,
• tisztaszoftver "

Hát valaki igazán segíthetne! Hogyan tovább?

Ennyivel lettem okosabb, no nem magamtól, más írta le:

"Érettségi-felvételi
« vissza a címlapra
Tisztaszoftver: az érettségizők is rosszul járhatnak

• Eduline
2012.01.13., 17:40 Frissítve: ma, 17:26 248 2
Forrás: MTI Fotó: Balázs Attila
Az iskolák és az érettségizők is nehéz helyzetbe kerülhetnek, ha valóban leáll a Microsoft-szoftverek központi beszerzésére létrehozott Tisztaszoftver program. Az intéményeknek rekordidő alatt kellene váltani új operációs rendszerekre, ami a tanév közben reménytelen feladat egy iskolai rendszergazda és matematikatanár szerint - írja az Origo.
hirdetés

A Tisztaszoftver programnak köszönhetően az oktatási intézmények tanárai és diákjai térítésmentesen használhatják a Windowst, az Office irodai programcsomagot, az egyetemek pedig a Microsoft szerveres termékeit. Ez változhat meg március 1-jével, mert a projekt weboldalán megjelent rövid közlemény szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium "a piaci verseny elősegítése érdekében meg kívánja szüntetni az egy piaci cég által fejlesztett szoftverek bérlésének támogatását."
Ez azt jelenti, hogy az iskolák az érettségi idejére Windows és Office nélkül maradhatnak. Amennyiben a minisztérium valóban nem hosszabbítja meg a szerződést, az iskolák kellemetlen helyzetbe kerülnek, és kénytelenek lesznek visszaállni a számítógépeikkel megvásárolt különböző verziójú Windowsokra, vagy valamelyik Linux-variánst választva újjá kell építeniük informatikai hálózatukat.
• érettségi,
• informatika érettségi,
• jogtiszta szoftver,
• tisztaszoftver "

Hát valaki igazán segíthetne! Hogyan tovább?

Ennyivel lettem okosabb, no nem magamtól, más írta le:

"Érettségi-felvételi
« vissza a címlapra
Tisztaszoftver: az érettségizők is rosszul járhatnak

• Eduline
2012.01.13., 17:40 Frissítve: ma, 17:26 248 2
Forrás: MTI Fotó: Balázs Attila
Az iskolák és az érettségizők is nehéz helyzetbe kerülhetnek, ha valóban leáll a Microsoft-szoftverek központi beszerzésére létrehozott Tisztaszoftver program. Az intéményeknek rekordidő alatt kellene váltani új operációs rendszerekre, ami a tanév közben reménytelen feladat egy iskolai rendszergazda és matematikatanár szerint - írja az Origo.
hirdetés

A Tisztaszoftver programnak köszönhetően az oktatási intézmények tanárai és diákjai térítésmentesen használhatják a Windowst, az Office irodai programcsomagot, az egyetemek pedig a Microsoft szerveres termékeit. Ez változhat meg március 1-jével, mert a projekt weboldalán megjelent rövid közlemény szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium "a piaci verseny elősegítése érdekében meg kívánja szüntetni az egy piaci cég által fejlesztett szoftverek bérlésének támogatását."
Ez azt jelenti, hogy az iskolák az érettségi idejére Windows és Office nélkül maradhatnak. Amennyiben a minisztérium valóban nem hosszabbítja meg a szerződést, az iskolák kellemetlen helyzetbe kerülnek, és kénytelenek lesznek visszaállni a számítógépeikkel megvásárolt különböző verziójú Windowsokra, vagy valamelyik Linux-variánst választva újjá kell építeniük informatikai hálózatukat.
• érettségi,
• informatika érettségi,
• jogtiszta szoftver,
• tisztaszoftver "

Hát valaki igazán segíthetne! Hogyan tovább?

Azt hallottam az egyik tanáromtól, hogy talán mégsem szűnik meg a szűnik meg a tiszta szoftver ingyenessége...
Bajban is lennénk, mert nem tudnám megvenni a gyermekeimnek.
Nagyon helyes, hogy ingyenesen adják a tanulóknak, hallgatóknak, hisz százezreket nem tudnánk kifizetni.
Remélem továbbra is így lesz, mert sok százezer családot, gyermeket érintene, ha ki kellene fizetni a most használtakat is.
Nem hiszem, hogy az az 1-2 milliárd olyan nagy összeg lenne, hogy ne lehetne kifizetni a MICROSOFTNAK,

Most hallottam, lehet, tényleg megszűnik az ingyenesen használható tiszta szoftver a diákok számára?
Lehet, hogy én is pesszimista vagyok?
Ha ezt kiírta a cég is a honlapjára, akkor gyanús...
Nem is tudom mit higgyek,m mert, ha megszűnik a tiszta szoftver ingyenessége is, akkor hiába van végre számítógépem, már meg nem lesz szoftverre valóm...
Nekem sem mindegy, de szerintem a tanárokat sem veti föl a pénz, ahogy elnézem őket.
Segítsen már nekem valaki egy jó hírrel!

Én is azt hallottam az egyetemen, de a bátyám már tanár, a húgom gimnazista és ők is úgy tudják, hogy márciustól megszűnik a tiszta szoftver ingyenessége.

Kérdezősködtem, volt aki nyugtatgatott bízzunk benne, hátha mégis megállapodik a minisztérium (igaz nem mondták most melyik az /korábban az OM szerződött/)...

Nem került eddig sem olyan sokba az államnak, mintegy másfél, még kettő milliárdba sem, így bízom abban csoporttársaimmal, hogy megér ennyit, hogy a MICROSOFT-tal megegyezzenek, hisz több millió diák, hallgató és tanuló, minden szinten a pedagógusok érintettek vagyunk...

Bizony tandíj mellett, de közalkalmazotti fizetésből is százezreket nem költhetünk szoftverekre.
Márpedig csak jogtiszta programokkal lehet tanulni, dolgozatokat írni, vizsgát előkészíteni és vizsgákat szervezni is, mert a szoftver-rendőrség bizony lecsap, lecsaphat... Az pedig súloys következményekkel jár, a büntethető cselekmény miatt...

Jönnek az érettségi és szakmai, valamint az államvizsgák is és bizony nagyon közeleg a március hónap, félő, hogy majd tömegesen bűncselekményt követünk el illegális szoftverhasználattal...?

Nekem nincs pénzem távolsági vezetékes telefonon beszélgetésekre, de ezt találtam, lehet hívni, aki teheti kérdezzen már rá, ugyan ki segít nekünk és lesz-e végül ingyenes lehetőségünk?

"A változás kezelését, illetve átállást segítő programokról a portálon találnak bővebb információt.

2011. december 20.
Központi elérhetőségeink

Hétköznapokon, 8.30-16.30-ig
(06-1) 358-6363
FAX Hétköznapokon, 8.30-16.30-ig
(06-1) 358-6364

E-mailben történő tájékoztatás:
msinfo@tisztaszoftver.hu

Egyéb elérhetőségeink

Hétköznapokon, 8.30-16.30-ig
(06-1) 358-6350
FAX Hétköznapokon, 8.30-16.30-ig"
(06-1) 358-6359"

Jó, hogy megkérdezte valaki
Miért nem szóltak erről egyik iskolában sem?
Zsebbevágó lesz a családoknak!
Én sem tudok róla, de a gyerekeim miatt szeretném tudni, hogyan is készüljünk anyagilag.
Eddig jó volt, mert mind a három gyerekem ingyen használta, telepítette, de most több százezer forintot nem tud kifizetni a család márciustól... Én munka nélkül, a férjem beteg, az egyik gyerekem a párjával él, tehát neki a gépre külön kell megvenni...
Miből tudjuk megoldani?
Valaki tényleg segíthetne!

Jó, hogy megkérdezte valaki
Miért nem szóltak erről egyik iskolában sem?
Zsebbevágó lesz a családoknak!
Én sem tudok róla, de a gyerekeim miatt szeretném tudni, hogyan is készüljünk anyagilag.
Eddig jó volt, mert mind a három gyerekem ingyen használta, telepítette, de most több százezer forintot nem tud kifizetni a család márciustól... Én munka nélkül, a férjem beteg, az egyik gyerekem a párjával él, tehát neki a gépre külön kell megvenni...
Miből tudjuk megoldani?
Valaki tényleg segíthetne!

Jó, hogy megkérdezte valaki
Miért nem szóltak erről egyik iskolában sem?
Zsebbevágó lesz a családoknak!
Én sem tudok róla, de a gyerekeim miatt szeretném tudni, hogyan is készüljünk anyagilag.
Eddig jó volt, mert mind a három gyerekem ingyen használta, telepítette, de most több százezer forintot nem tud kifizetni a család márciustól... Én munka nélkül, a férjem beteg, az egyik gyerekem a párjával él, tehát neki a gépre külön kell megvenni...
Miből tudjuk megoldani?
Valaki tényleg segíthetne!

Jó, hogy megkérdezte valaki
Miért nem szóltak erről egyik iskolában sem?
Zsebbevágó lesz a családoknak!
Én sem tudok róla, de a gyerekeim miatt szeretném tudni, hogyan is készüljünk anyagilag.
Eddig jó volt, mert mind a három gyerekem ingyen használta, telepítette, de most több százezer forintot nem tud kifizetni a család márciustól... Én munka nélkül, a férjem beteg, az egyik gyerekem a párjával él, tehát neki a gépre külön kell megvenni...
Miből tudjuk megoldani?
Valaki tényleg segíthetne!

Szerintem minden pedagógusjelöltnek és hallgatónak, középiskolásnak és értelmesebb, tehetséges általános iskolásnak és a tanítóknak, tanároknak is gondot okoz, amit az infós hallgató leírt.
Igazán jó lenne, ha segítene valaki. Bajban vagyunk, jönnek a vizsgák és hogyan fogunk dolgozatokat produkálni (ma már lemeze, emailben és nyomtatva is várják tőlünk...), vizsgázni hogyan fogunk tiszta szoftverek nélkül... Egyáltalán, hogy fognak au intézmények vizsgára fölkészíteni bennünket és hogy fogják a vizsgáztatásra használt tantermeket akkreditáltatni, minősíttetni...
Vagy nem gond...Lesz, ahogy lesz és a végén nem tudunk időben és érvényesen vizsgázni...

Másnak nem gond ez csak nekünk kettőnknek?

Szerintem igazad van Infos, a felvetésedben leírtak igazak:

"KI MIT TUD: SZOMORÚ,HA TISZTA SZOFTVER TÉNYLEG NEM LESZ ...

Ugye nem igaz az a hír, hogy a MICROSOFT és a szakminisztérium nem állapodott meg, hisz csupán kb. egy mrd. forintról van szó, ami viszont lehetővé teszi a biztonságos és jó minőségű, a kornak megfelelő szaktudás átadását, a tanulást és az informatikai, számítástechnikai tudás kiteljesedését.

Akkor hogyan tanulnak, készülnek a diákok, hallgatók a vizsgákra, hogyan szervezik meg a vizsgákat, ha nem lesznek jó minőségű és biztos szoftverek...
Ráadásul, akik most fognak szakmai, érettségi vagy egyetemen egy-egy szakmai vizsgát, államvizsgát tenni azok a jelenlegi szoftvereket használták...

Hogyan készítik elő számunkra a vizsgákat?

Bizony egyetemi ösztöndíjból sem engedhető meg a szoftverek vásárlása, s eddig nem is kellett, hisz diákok minden szinten, a pedagógusok, az oktatók és egyetemi hallgatók ingyenesen kapták az oktatási minisztérium támogatásával.

Igaz vannak gagyi szoftverek, amelyek ingyenesek, de azok inkább csak az óvodásoknak valóak...
Komoly, korszerű, szakmai ismeretek tanulásához és gyakorláshoz, alkalmazásokhoz nem használhatóak, a biztonságról, megbízhatóságról ne is beszéljünk...

Nyugtasson meg valaki, hogy nem igaz, amit ma hallottam, miszerint nem lesz ingyenes tiszta szoftver program a tanulóknak és a pedagógusoknak a jövőben.

Kérlek Benneteket konkrét dolgot írjatok!

Mindenkinek fontos szerintem, azoknak is akiknek gyermekei tanulnak, de azoknak is akik pedagógusok vagy a második vagy sokadik diplomájukért, szakmai végzettségükért tanulnak éppen...
Szerintem ez is érinti közszférát, a közszolgákat és gyermekeiteket is!"

Ha ez segítség a neten ezt olvastam a közoktatás és felsőoktatásra vonatkozó fejezetben e témában:

"Tisztaszoftver program kivezetése
A Minisztérium a versenysemlegesség szem előtt tartásával, a piaci verseny elősegítése érdekében meg kívánja szüntetni az egy piaci cég által fejlesztett szoftverek bérlésének támogatását. Az NFM szakmai álláspontja szerint a köz- és felsőoktatási intézmények igényeit – néhány speciális esettől eltekintve - képesek kielégíteni az ingyenesen használható nyílt forráskódú szoftverek is. Ezért a jövő évi költségvetés költség alapú tervezése során a Tisztaszoftver program költségei nem lettek betervezve, így az érintett oktatási intézmények 2012. március 1-ig használhatják jogszerűen a program keretében a Microsofttól bérelt szoftvereket.
A változás kezelését, illetve átállást segítő programokról a portálon találnak bővebb információt.

2011. december 20.
Központi elérhetőségeink

Hétköznapokon, 8.30-16.30-ig
(06-1) 358-6363
FAX Hétköznapokon, 8.30-16.30-ig
(06-1) 358-6364

E-mailben történő tájékoztatás:
msinfo@tisztaszoftver.hu

Egyéb elérhetőségeink

Hétköznapokon, 8.30-16.30-ig
(06-1) 358-6350
FAX Hétköznapokon, 8.30-16.30-ig
(06-1) 358-6359"

Bárki, bármit, többet tud segítsen, mert mindenkinek fontos, akit érint!

KI MIT TUD: SZOMORÚ,HA TISZTA SZOFTVER TÉNYLEG NEM LESZ ...

Ugye nem igaz az a hír, hogy a MICROSOFT és a szakminisztérium nem állapodott meg, hisz csupán kb. egy mrd. forintról van szó, ami viszont lehetővé teszi a biztonságos és jó minőségű, a kornak megfelelő szaktudás átadását, a tanulást és az informatikai, számítástechnikai tudás kiteljesedését.

Akkor hogyan tanulnak, készülnek a diákok, hallgatók a vizsgákra, hogyan szervezik meg a vizsgákat, ha nem lesznek jó minőségű és biztos szoftverek...
Ráadásul, akik most fognak szakmai, érettségi vagy egyetemen egy-egy szakmai vizsgát, államvizsgát tenni azok a jelenlegi szoftvereket használták...

Hogyan készítik elő számunkra a vizsgákat?

Bizony egyetemi ösztöndíjból sem engedhető meg a szoftverek vásárlása, s eddig nem is kellett, hisz diákok minden szinten, a pedagógusok, az oktatók és egyetemi hallgatók ingyenesen kapták az oktatási minisztérium támogatásával.

Igaz vannak gagyi szoftverek, amelyek ingyenesek, de azok inkább csak az óvodásoknak valóak...
Komoly, korszerű, szakmai ismeretek tanulásához és gyakorláshoz, alkalmazásokhoz nem használhatóak, a biztonságról, megbízhatóságról ne is beszéljünk...

Nyugtasson meg valaki, hogy nem igaz, amit ma hallottam, miszerint nem lesz ingyenes tiszta szoftver program a tanulóknak és a pedagógusoknak a jövőben.

Kérlek Benneteket konkrét dolgot írjatok!

Mindenkinek fontos szerintem, azoknak is akiknek gyermekei tanulnak, de azoknak is akik pedagógusok vagy a második vagy sokadik diplomájukért, szakmai végzettségükért tanulnak éppen...
Szerintem ez is érinti közszférát, a közszolgákat és gyermekeiteket is!

Bárki bármit tud segítsen.

Magadból indulsz ki?
Nem mindenhol linkek és lúzerek a diákok!
Van ahol a rendes tárgyakkal is nagyon meg kell szenvedni!
Ami a 30 fős nyelvórákat illeti gondolom a fórumozó az ELTE-BTK-ra gondolt. Ott működik idegen nyelvi lektorátus! Hogy most hogy zajlanak ott a nyelvórák azt nem tudom, de 5 éve volt szerencsém néhány angol kurzusukon részt venni!
eleve 10 fő alatt el se indult a nyelvkurzus!

Kedves citerás! Undorító, hogy mennyire buta vagy! Ez jellemző erre az egész népre (bocsánat attól a pár józanul gondolkodótól-de te nem tartozol ide ).
Az ingyenesség mindenből jó volna....még a nyelvtanulásból is. Személyes tapasztalatom, hogy az esetek nagy százalékában azért nincs nyelvvizsga mert a kedves egyetemisták többnyire azért járnak az adott egyetemre mert iszonyú jó bulik vannak. Azt én nem tudom, hogy hol van Magyarországon olyan egyetem ahol 30 fővel munkafüzetet töltögetnek egyidősben nyelvórán.....be sem járnak órára. Amikor ingyen nyelvi előkészítőt hirdetett az egyetem ahová jártam érdekes mód alig szédelegtünk néhányan a padok között-mert az volt a feltétele az ingyenességnek, hogy sikeres nyelvvizsgát tegyek. Ha ezt nem teljesítettem volna akkor az előkészítő árát vissza kellett volna perkálni.....Hát így már nem volt ez buli...és most sírnak rínak, hogy nincs diploma mert nem sikerült a szerencsétlen emberkének kb.20 év alatt egy nyelvvizsgát összeszedni? Hogy kaphat egyáltalán diplomát az ilyen? "KISEJÓZANODOK MÁRISBERUGÓK"-ból ennyire futja és ne akarjatok többet csak amennyit megérdemeltek! Szurkolók neked, hogy jussál el azon húsos fazékhoz,melyből mondjuk 2012-ben egy testnevelő lakmározik!És akkor gyere vissza és írd le véleményedet!(10 év munkaviszony után -nyelvvizsgás diplomával nettó 98500 ft-os fizetés-)Na ezt rághatód!

Nekem van nyelvvizsgám és a szakmámban dolgozom. Több munkatársam is dolgozik ugyanolyan szerződéssel mint én, akinek nincs nyelvvizsgája. Szerintem ez nem igazságos. Amikor jelentkeztünk a főiskolára tudtuk, hogy nekünk ezt teljesíteni kell! Akkor miről beszélünk? Én kicseszésnek érzem ezt azokkal szemben, akik igenis megcsináltak a nyelvvizsgát. Ez Magyarország megint azok járnak jól, akik nem végzik és nem veszik komolyan amit törvénybe hoznak. Akkor megkérdezhetem az összes nyelvvizsgával rendelkező diplomást, hogy ő mit érez azok után, hogy éjszakákat, nappalokat áttanult, hogy meglegyen a diplomája és most a többiek csak úgy megkaphatják?????? Akkor mi minek dolgoztunk érte, ha most egy pár ember problémája miatt megváltoztatnak mindent? Na erre ki fog válaszolni? Ha ez kell hát teljesítsd! Ja és még valami! Én büszke vagyok arra, hogy van nyelvvizsgám és diplomám! Ez kellett a munkámhoz, amire vágytam...hát tettem értem!

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy a parlament által megszavazott nyelvvizsga amnesztia vonatkozik-e azokra, akik pl. 2008. januárjában záróvizsgázott és ez a tv. mikortól lesz hatályos?

OLVASSÁTOK ÉS KERESSÉTEK A FENT BELINKELT TOPIKBAN BM DOLGOZÓT!

http://eduline.hu/felsooktatas/2010/12/9/20101208_hamis_diploma_erettsegi_nyelvvizsga

Oldalak