40éves szolgálati idő vagy munkaviszony ?

Szeretnénk tudni , hogy változott meg a fidesz igérete 40 év szolgálati idő 40 év munkaviszonyra???? Tisztelt törvényhozó urak , a három év szakképzés úgy történt, hogy egy hétig dolgoztunk és egy hétig iskolába jártunk ! Sőt, szabad szombat sem volt !!! Kérdezzük! Miért nem számit bele a negyven évbe?? Sőt! ha minden igaz még az ösztöndíjból is levonták a nyugdij járulékot .Gondolják át, ezt még egyszer! A Fidesz hírlevélben a mai napig mind a két változat ott van. Nézzenek utána , ez a korosztály hullik ki a sorból először, szeretnénk egy kicsit élvezni mi is a megérdemelt pihenést.Hatalmas csalódást okoznának , ha megváltoztatnák az ígéretüket!

Hír kategóriák: 

Hozzászólás

Én is ebben a cipőben járok, és igen felháborító!!

Teljes mértékben egyetértek, hogy a pedagógusnak 55 évig kellene dolgozni. A korábbi indoklásokon kívül a gyermekek nevelhetősége, fegyelmezhetősége is rengeteget romlott. Míg régebben elég volt rászólni, esetleg ránézni egy gyerekre és tudta mit jelent, ma a többszöri szólításra sem érzi, hogy nem helyes amit tesz. Persze ez is egy összetett dolog.

szerintem a pedagógusok elmehetnének nyugdijba 55 éves korban, mert a gyerekek is a fiatalabb tanitónénit, ovónénit szeretik, és egyébként is jócskán elfáradtak már a hosszú évek során /ne kívánják tőlük a futást, jópofizást, megterhelő már azért ebben akorban...bele kéne gondolni ebbe is...

Először is tisztázzunk valamit kedves Kicsi: nem Ön vagy bárki más, aki 14 évesen munkába állt, finanszírozta a tanulmányainkat, hanem az állam a befolyt adókból, járulékokból, illetve a szüleink a jövedelmükből. A másik dolog pedig, hogy való igaz, hogy magunk döntöttünk a tanulmányi időről, arról, hogy egyetemre menjünk, mert megvolt bennünk az igény a tanulásra, a többre, ugyanakkor mivel egyetemet végeztünk, mivel 23 éves korunkig folyamatosan keményen képeztük magunkat, képzettebbek lettünk, és ez magasabb jövedelemmel, és ezzel együtt jóval több adó- és járulékbefizetéssel is jár(t) mint egy - bocsánat, ha valaki sértésnek veszi - egy takarító esetében, akinek ugyan a munkája szintén nagyon fontos, de nem igényel képzettséget. Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy az eddigi 30 éves munkaviszonyom alatt nem fizetem jóval több adót és járulékot annál a személynél, aki 8 osztályt vagy szakmunkásképzőt végzett és 40 éve dolgozik. Azt gondolom tehát, hogy mindezek figyelembe vételével egész nyugodtan beleszámíthatnák az egyetemi tanulmányoknak is legalább egy részét a 40 évbe.

Eljutnak a hozzászólások lényege az illetékesekhez, ebben biztos vagyok, csak nem érdekli őket. Mindazonáltal nem az a cél, hogy minél több nyugdíjas legyen, akiknek nyugdíjat kell fizetni. Egyébként a jelenlegi körülmények között minden tanárt, óvónőt, gyerekkel dolgozó pedagógust 55 évesen EL KELLENE engedni nyugdíjba. Az is több mint 30 év, és azt gondolom, bőven elég.

Ha a szülő, nagyszülő ápolása nem számít bele a munkaviszonyba, akkor milyen alapon vonják belőle a nyugdíjjárulékot? Ha már törvényi kötelezettség is előírja az idős szülőről való gondoskodást (amit egyébként minden normális erkölcsű gyermek, unoka törvényi előírás nélkül is vállal) akkor abszolút etikátlan a szolgálati időbe nem beszámítani! Ehhez tényleg "pofa" vagy az erkölcs teljes hiánya kell!

2011.jan.közepén lett volna 40 éves munkaviszonyom, de mivel az szülők ápolását kivették, igy ez nem sikereült. Meg kell próbálni valakinek egyszerre két beteg embert ápolni, feladni a munkahelyét,(papa lebénult, mama rákos, nem tudták magukat ellátni) intézetbe nem volt szivem beadni Őket, ezért itthon maradtam velük. Mire a két szülő meghalt addigra én kerültem pchihiátriai kezelésre. Ezzel büntett a FIDESZ amiért a beteg szülűket nem dobtam el, pedig sokkal nehezebb volt, mint letölteni a 8 órás munkaidőt, mert ez 24 órás ápolást igényel. Ezt követően édesanyám combnyaktörést szenvedett, s mivel vak vele is itthon kellett maradnom. A munkavizyonyom végig folyamatos volt, mivel a munkahelyem szerencsémre nem küldtek el, hanem segítettek ahol tudtak. Az ápolási díjból is vontak nyugsíjjárulékot.

Hát kedves Kankalin, soha nem lesz meg a 40 éved ahogyan sokunknak, mert addig idegileg, fizikailag és szellemileg teljesen kikészítik a mi korosztályunkat és feldobjuk idő előtt a talpunkat. Így nem kell nyugdíjat fizetni.

Szerintem a hozzászólásaink nem jutnak el az illetékesekhez, mert különben változtatnának a borzasztóan igazságtalan döntésükön.44 év szolgálati időm van, 54-ben születtem, 3 gyermekem már dolgozik, a rendszerváltás minket aztán igazán sulytott. 90-ben született a harmadik gyermekem, munkahelyem megszűnt, ezért hivatásos anya lettem, amíg nem találtam munkát. Szakmunkás évek kijönnek a "Hivatásos anya" nem számít, munkanélküli nem számít. Most én és három gyermekem megemelt adót fizetünk, hogy az akciós nyugdíjasoknak kitudják fizetni a nyugdíjukat. Amikor hallom, hogy azt mondják a nők megérdemlik, hogy unokázzanak, pihenjenek, sírni tudnék " és én!!!" Megaláztak, leértékeltek, pedig semmi rosszat nem tettem, mindég minden szabályt betartva gyűjtögettem a szolgálati időmet. Még 5 évet kell dolgoznom, addig 49 év szolgálati időm lesz.

Te mondtad:"Ti a hat napból 3-at iskolában voltatok, 3-at dolgoztatok." Iskolanapokon nekünk is 7-8 óránk volt és nekünk is tanulni kellett még tanítás után.És azt elfelejtetted, hogy a nyári szünet a szakmunkástanulóknak csak 4 hét volt, különben végig dolgoztuk a nyarat - kulimunkával, mert mi mást kapott a tanuló. Én jártam gimibe is meg szakmunkásiskolába is, 53 vagyok, ostobaságokat írsz. A kulcsszó: dolgoztunk - tanulóként fizikai munkát, sőt termelő munkát végeztünk! Ezért igazságos úgy lenne, ha a szakmunkás iskolai tanulói jogviszony 2/3-át beszámítanák.

Én is pont ebben a helyzetben vagyok. 3 diplomával, 2 nyelvvizsgával sem találok munkát, pedig nagyon szeretnék ! 33 évet dolgoztam eddig ,de dolgoznék még !!!! Mikor leszek nyugdíjas ???!!!!

53 évesen 1 éve nem találok munkát, így hogyan lesz meg a 40 évem????

Nagyon szomorú vagyok nem csak a magam nevében,hanem a sorstársaim nevében is.
41,5 év szolgálati időmmel nincs meg a nyugdíjra való jogosultságom /3 év kereskedelmi szakm. és 1 év munkanélküli/miatt. 56 évesen valószínű munkanélkülivé válok,mert a munkahelyem fog megszűnni. Évek óta beteg vagyok,de vonszolom a seggemet és összeszrítottam a fogam,mert mint tudjuk nálunk,aki tényleg beteg ,de kívülről a génjeinek köszönhetően nem néz ki annak azt nem rehabilitálják./Kamu ez a sok vizsgálat,ami az OEP-nél folyik./ Mindegy.
Mikor felcsillant ez a remény,hogy elmehetünk nyugdíjba sírógörcsöt kaptam az örömtől.És most még 2 évet kell dolgoznom. Ha egészséges lennék bármilyen munkát el tudnék vállalni,de így nem tudom mi lesz még velem is.
Kedves Sorstársam, és sorstársaim! Nem kellene ez ellen a törvény ellen valahol tiltakoznunk?Naponta olvasom ezeket a szomorú sorsokat és mélyen felháborít,hogy
ilyen igazságtalan és egyenlőtlen feltételekkel hoznak létre szabályokat és döntenek az életünkről.Hogy lehet megvédeni az emberi jogainkat és méltóságunkat?Mert ebben az országban az nem ember,aki egész életében szorgalmasan dolgozott és becsületes,azt még mélyebbre kell taszítani a kilátástalanságba.
Remélem ezt a fórumot olyan illetékes szakemberek is olvassák,akik tehetnének valamit értünk is.

1971-TÖL DOLGOZOM ÉS 2012-BEN SEM MEHETEK EL NYUGDIJBA MERT MÉG 2ÉVET KELL DOLGOZNOM 41.ÉV NEM ELÉG A NYUGDIJHOZ,

54 éves vagyok, és urambocsáss gimibe jártam 4 évig, azóta dolgozom. A hugom szakmunkásiskolába járt, én már akkor dolgoztam, és az ösztöndíja egyharmada volt az én keresetemnek. Tudjátok én is szívesen vettem volna, ha adnak ösztöndíjat, és levonják belöle a járulékot gimis koromban, mert nekem is jól jött volna. Ja és a hét hat napján iskolába jártam napi 6-7órám volt. Reggel fél 7-kor elmentem otthonról, és du. 5 órakor értem haza. Utánna estig tanultam. Ti a hat napból 3-at iskolában voltatok, 3-at dolgoztatok. Miért gondoljátok, hogy ti jobban megérdemelnétek ezt az idöt szolgálati idönek mint mi!! Valaki szólhatna már a mi érdekünkben is!!!

Tisztelt Nő Társaim!

Én kereskedelmi szakmunkásképzőbe jártam(sokad magammal) 2nap iskola, 4nap munka. Ennyit a 3évről!

Úgy gondolom, hogy a szolgálati időt kellene figyelembe venni, hisz azok akik szakmunkásképző iskolába jártak, keményen dolgoztak heti 3 napot. Adjuk át a helyet a fiataloknak. Rengetegen állás nélkül vannak. A nyugdíjba vonulók helyét fel lehetne tölteni,kreatív, aktív energetikus fiatallal. Mi pedig pihenjünk, hisz megérdemeljük. A nők egyébként sem egy műszakban dolgoznak. Munka után ott a család stb.. Ránk fér a pihenés!

Az előzmények igazak, de azért egy kicsit vigasztalódjatok: Még sem 65 éves korunkig kell dolgoznunk 47 év szolgálati idővel!
Itt legalább igazságos tényező, hogy a ledolgozott idő a lényeg, nem a kevés ideig tartó befizetés!- S csak azért lett nyugdíjas valaki, mert betöltött egy bizonyos életkort egy rövid szolgálati idő után!
Így legalább megpillantottuk az alagút végén azt a kis fényt,ami reményt ad a CÉL-hoz.Abban, hogy 65 éves koromig dolgozni fogok tudni,( a jelen fizikai és szellemi állapotomat érzékelve)soha nem bíztam.S ti, korombeliek,-biztosan sokan így érzitek! Da akit még nem őröltek fel az évek, s ilyen idős korban is egészséges, energikus és ambíciózus, még mindig adott a lehetőség a felemelt nyugdíjkorhatárt elérve nyugdíjba vonulnia.

A Fidesz be csapta az Embereket,mert nem ezt igérte azt hittük hogy jobb lesz de becsapotnak érezzük magunkat.Azt igéte,hogy a nők 40 év szolgálati idóvel mehetnek nyugdijba.de ez nem így van,mert ezt is meg azt is kivesszük,s már nem is úgy van.Köszönjük FIDESZ!!!

2010-ben azt igérte aFidesz,hogy a nők 40 év szolgálati idővel elmehetnek nyugdijba,majd jött a keserű leves,(munkaviszony),majd kivesszük a munkanélkülit is.S hol járunk ott ahol a part szakad mert ha számolunk akkor már nem is kaptunk kedvezményt.Mert56-éves vagyok tanultam 3-évet,1-év munkanélküli,az mindjárt 4 év.42-ésfél évem van ledolgozva,s nem mehetek el csak 59-évesen.Akkor hol a kedvezmény???

Becsaptak, hazudtak nekünk, diszkriminálták a nőket, hónapokig húzták az agyunkat,
a módosító javaslatok közül csak az általuk benyújtottat szavazták meg, hát ez jár a népnek, meg a sok hazugság.
Tulajdonképpen még most sem tiszta az, hogy mit takar a jogosultsági idő az a része, hogy " VAGY AZZAL EGY TEKINTET ALÁ ESŐ JOGVISZONY" Nem azt, hogy amiből vonták a nyugdíjbiztositási járulékot az jogviszonynak számít, Na ezt jól kitalálták, lehet magyarázkodni, de többet már nem hiszünk nekik!!!!!

KÉRJÜK MI IS VISSZA A SZAVAZATUNKAT!

Kérem vissza a szavazatomat,én is meg gondoltam magam.mint a kedves Fideszes Urak SZOLGÁLATI IDŐT IGÉRTEK !!!!!

"A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban Tny.) 18. §-a a következő (2a)–(2c) bekezdéssel egészül ki:
..."

A nytv. nyugdíjba menetellel kapcsolatos többi része változatlan.

Köszönöm szépen, ez megnyugtató.
Csak ne lennék ilyen gyanakvó természetű...

Kedves Alyssa!
Az érvényben lévő nyugdíjszabályokat - eddig még - nem vonták ki a "forgalomból". Ennek megfelelően, az 1952-ben született nők 59. születésnapjukon nyugdíjba mehetnek. Amennyiben van 40 év szolgálati idejük, akkor teljes összegű, ha legalább 37 évük van, csökkentett összegű nyugdíjat kapnak. Ebben az esetben a negyven év SZOLGÁLATI IDŐT (és nem munkaviszonyt) jelent.
Tehát márciusban nyugdíjas lehetsz, ha a parlament is úgy akarja, s nem kerekedik egy újabb esztelen, egyéni indítvány!

Pont ezt akartam kérdezni. Januárban leszek 59 éves. némi rátartással úgy számoltunk a munkaügyessel, hogy március elsején már nyugdíjas lehetek. Közalkalmazott lévén, ehhez okt.végén, beadtam a felmondásomat, tehát a 4 hónap fut november elsejétől. Elfogadták írásban. Mit csinálok, ha az új törvény miatt mégsem mehetek el?

Azért nem kellene minden feladatot a nyugdíjrendszer nyakába varrni.

Ha valaki továbbtanul, annak a "fáradozását" a munkaerőpiacon megszerezhető nagyobb bérrel szokták elismerni.

A tovabbtanulast mindenki maga donti el,hogy akarja vagy nem.Az allam nem kenyszerit senkit,de akkor meg nem kellett fizetni erte.Mi viszont 14 evesen dolgoztunk,tanultunk,es akik dolgoztak,na abbol fizettek a tanulmanyotokat!!!

En is dolgoztam munka melett!Heti ket alkalommal voltunk iskolaba,a tobbi napot meg szombaton is reggel 8-tol este6-ig ott kellet lenni a munkahelyen.Kereskedelmi eladonak tanultam,es14 eves koromtol ugyan ugy kellett a vevokkel foglalkozni mint aki rendes fizetest kapott!Csak az a munka aki gyarban dolgozott!A kereskedoket is megkellene mar becsulni!!Szombat,vasarnap,unnepek elott mindig a vevok szolgalataban alunk.Es a csalad sokat nelkuloz bennunket.

Oldalak