Új pedagógus bértábla

Kiegészítés (2014. január 1.): A minimálbér 2014. január 1-jétől 98.000 forintról 101.500 forintra emelkedett, így a lenti, fizetési fokozatokhoz tartozó bérek már nem érvényesek, azok 3,6%-kal növekednek.
>>A bérek 2014. évi számítási módja itt olvasható.Az Emberi Erőforrások Minisztériuma július 29-én közzétette a szeptember 1-től érvényes új pedagógus bértáblát.
A minisztérium tájékoztatása szerint a kormány a most megemelt bérek értékállóságáról is gondoskodott, hiszen ezentúl a pedagógusok fizetésének kiszámítása a mindenkori minimálbér alapján történik. Tehát amennyiben a minimálbér emelkedik, a pedagógusok jövedelme is automatikusan nő. A mostani pedagógus béremelést a kormány szándékai szerint 2017-ig minden tanév kezdetén újabb (minimálbért meghaladó) emelés követi.

Az augusztus 26-27-ére összehívott rendkívüli parlamenti ülésen megszavazták a fizetésemelés jogszabályi hátterét.

A minisztérium által 2013. július 29-én közzétett bértábla:

A pótlékok alsó és felső határa:

A fenti táblázatok forrása: EMMI, Köznevelésért Felelős Államtitkárság

 

Az Index.hu által összeállított bértábla:


Forrás: index.hu

 

Jelenlegi fizetési szintek az oktatás/nevelés területén: www.mennyitkeresel.hu

 

A pedagógusok előmeneteli rendszere itt olvasható a köznevelésről szóló törvény rendelkezései szerint.

 

Hír kategóriák: 

Hozzászólás

Jelenleg még nem jár a dajkának!

Két főiskolai diplomával rendelkező három szakos tanár vagyok. Szeptembertől jelentkeztem egy mesterképzésre, ami az eddigi tárgyaimhoz kapcsolódó, de újabb szakot jelent. A mester fokozat megszerzése után változik-e majd a besorolásom, vagy maradok ugyanabban a sávban? (Jelenleg F9-ben vagyok.)

Köszönöm a választ. Erre van törvény , vagy valami leírás valahol,mert semmi nem találok. Köszönöm.

Érdeklődnék,lehet-e bölcsi vezető helyettes okj-s kisgyermeknevelő?

Szeretném megkérdezni hogy a pedagógiai asszisztens feladatköre -e a mosogatás és a termek takarítása.
https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=edve7uhbj1
Meglepődve olvastam mire lehet pályázni A XII. Kimbi Óvodában.
A szakvizsgázott asszisztens : mosogasson és takarítson. :) :)
Őszinte Tisztelettel : Molnár Réka

Érdeklődni szeretnék 2013. 11. 05.gyógypedagógiai asszisztensként dolgozom, gyermekek fejlesztő iskolájában,gyógypedagógia iskola ami a nagy KL-hez tartozik . Mivel fogyatékos gyermekekkel foglalkozunk nem kapunk bér emelés kérdezem akkor mi hova tartozunk és a munkáltatom a pótszabadságot sem adja ki mondván csak gondozónők vagyunk de hivatalosan gyógypedagógiai asszisztensként vettek fel egészségügyi és középfokú végzettségem van.Hova lehet ilyen ügyben fordulni ki tudja erre a választ meg köszönném !

A Pedagógus bértábla eleje a nem felsőfokú végzettségű pedagógus képesítéssel és/vagy pedagógus munkakört betöltőkre vonatkozik. Pl. óvónő még a régi középiskolai képesítéssel, szakoktató stb.

Az általad említett két kollégát sosem sorolják be oda.

A Pedagógus bértábla eleje a nem pedagógus végzettségűek részére kidolgozott táblázat. Az iskolánkban a ped. asszisztens és az iskolatitkár abban bízik, hogy 2015. szeptemberben oda sorolják át őket.

Ha majd te is diplomát szerzel -amit nem a boltban veszel, akkor automatikusan átsorolnak a megfelelő fizetési kategóriába. Addig is fogd vissza az irigységedet és ne lázongj, ha már nem tanultál tovább.

Ha kisgyermeknevelő munkakörbe mész jár az alapszabadságod mellé évi 25 nap oktató-nevelő munkát végzők pótszabadsága + ha vannak gyermekeid, az azok után járó napok.

Most készülők bölcsibe menni dolgozni.Az lenne a kérdésem hogy megkapom-e majd a pótszabadságot vagy nem is jár,esetleg csak adható?

Pontosan úgy, hogy elvégezték a főiskolát, vezetik a csoport életét, adminisztrálnak mindent, övék a felelősség sokszor majdnem 30 gyermekért (!), ezen kívül plusz programokat terveznek, szerveznek, minden egyes gyermekről fejlődési naplót vezetnek, és ahogy mondtad, "napi fél órás foglalkozásokat tartanak", amikre felkészülni jóval több mint fél óra, és természetesen nem kis munka megtervezni egy csoport nevelési tervét sem, amibe ezek a "félórás kis foglalkozások" beleillenek.
Szerintem előbb gondold át, amit leírsz, aztán szitkozódj! De egyébként ez a tipikus magyar mentalitás! Nehogy valaki másnak jobb legyen, mint nekem... még akkor sem ha megdolgozik érte

Sziasztok!
A mi óvodánkban az óvónők megkapják a nehéz körülmények között végzett munka után járó pótlékot.
A 326/2013. (VIII. 30.) Korm.rendeletben olvastam ezt a részt:
"(6) A nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörökben foglalkoztatott közalkalmazottnak a következő illetménypótlékok adhatók
b) különlegesen nehéz körülmények között végzett munka utáni pótlék annak, aki különlegesen nehéz körülmények között dolgozik."
Ez szerintetek a dajkákra is vonatkozik?

Hát Viki te nagyon tahó vagy!Ha megdöglöttek volna a szüleid,az egyik mondjuk 14 -a másik 17 éves korodban betegség miatt,akkor is sima ügy a felsőfokú továbbtanulás?Nagyszülő nincs csak a kettő évvel idősebb testvéred....Ja a nagyszülők is halottak..Remélem a gyereked is hasonló körülmények között kezdi majd az életét!!!!!!

Kedves Erzsike! Jobban meg kell nézni a bérjegyzéket, mert 2012.-ben nem volt bérkompenzáció, másrészt a kormányrendeteltnek nem csak a táblázatát kell megnézni, hanem összességében, és így kiderül, hogy a kompenzáció összegét csökkenteni kell a garantál bérminimum elérése érdekében adott emelések összegének 94%-val. Ezt sokan figyelmen kívül hagyják...

Szeretném megkérdezni szakértőktől, hogy mint Gazdasági ügyintéző, Óvodatitkár egy személyben E/6 kategóriás bértáblázat után a Garantált minimálbéren vagyok, ami ebben az évben 118000Ft Jár-e nekem bérkompenzáció?
2012 évben kaptam 12700Ft bérkompenzációt. 2013-ban 114000Ft bér után semmit. 2014. jan.-ban 4000Ft-ot.
Családi kedvezményre nem vagyok jogosult egyedülálló vagyok. De a munkaviszonyom 2010. márc- 1-től ugyanezen a munkahelyen fennáll. A Kormányrendelet Mellékelt táblázata szerint 2014-ben 15600Ft lennék jogosult. Akiket eddig kérdeztem nem tudnak semmit mondani, hogy mennyi jár és miért? Kérem mielőbbi sürgős válaszukat!

Sajnos te szociális intézményben dolgozol, így rád nem vonatkozik, mert csak oktatási, nevelési intézményekben dolgozó pedagógusok részesülhetnek .......

Tulajdonképpen most ki is részesülhet az új pedagógus bérből? A törvény szerint mindenki, aki pedagógus munkakörben dolgozik. Hát én fejlesztő pedagógus vagyok egy fogyatékos intézetben, de a bérem sima közalkalmazotti és nem pedagógusi. Nem értem, hogy is van ez?

Kedves leendő!
Tanító nő úgy lehetsz,hogy leérettségizel és TANÍTÓKÉPZŐ főiskolára mész(1-4 o. mindent taníthatsz(kivéve infó és nyelv) ,5-6. o. -ban pedig a választott műveltségi területedet feltaníthatod. Ez 4 éves képzés!7-8.-ban már tanár végzettség szükséges! Sima bármilyen főiskolai végzettséggel nem taníthatsz,hiszen ez egy fontos szakma,teli pedagógiai módszerekkel(pl: egy diplomás könyvelő ért a könyveléshez,mert megtanulta hogyan kell,de nem tudja,hogy kell megtanítani a gyerekeket olvasni,írni...stb!Sokan azt hiszik,hogy gyerekjáték,mindenkinek menne,hiszen össze tudunk adni,tudunk írni,olvasni, de én is ezt tanultam 4 évig és sokkal sokrétűbb a dolog,mint azt sejtenéd! Számtalan dolog van a tantárgyak tudása mellett,amivel tisztában kell lenni (pedagógiai/nevelési módszerek,pszichológiai tudás stb...).
Remélem segíthettem!
Sosem késő beiratkozni tanítóképzőre,ha ezt szeretnéd csinálni!
Egy frissen államvizsgázott tanító néni :D

Kedves technikai dolgozó!
Nem akarom önt bírálni,de szépen leírja,hogy miért kap egy Óvónő 160 ezer Ft-ot,míg a mellettük dolgozók miért nem!Azért a 3 éves képzésért,ami után államvizsgázik,megszerzi a nyelvvizsgát és diplomát kap!Tudom,hogy önök mennyire nehéz munkát végeznek és bizonyos szaktudással és képesítéssel biztos,hogy rendelkeznek és a szánalmasan alacsony fizetésük vérlázító,de bizony mindenki eldöntheti,hogy tanul-e felső fokú végzettségért,vagy sem! Ilyenkor pedig a pénz sem lehet akadály,hiszen van állami finanszírozás,levelező tagozat stb...
Ön választotta a szakmáját,szóval most már azt hiszem kár panaszkodni,de ha úgy gondolja tanulni soha sem késő! Ráadásul 40. életévet betöltött személynek már nem is kell nyelvvizsga a diplomához,anélkül megkapja(ami mint frissen oklevelet szerzett tanító néninek,aki a nyelvvizsga hiánya miatt nem kaphat diplomát,ezért szakképzett munkanélküli lesz, FELHÁBORÍT)!

Legyen neked is diplomád,és tudni fogod! Kérlek, igazat írjál csak!

Köszönöm a választ Kedves Mosómaci!
Így már kicsit megnyugodtam. :)

Kedves Boni,
a minimálbéremelést törvényesen rendelték el. Ezt a munkáltatók automatikusan készítik el -csak bérváltozás- nem átsorolás, ezért nem kell aláírni a munkavállalónak.
Aki sorosan lép, azt átsorolják a következő kategóriába, annak viszont alá kell írnia.

Sziasztok!
Valaki aki tud,válaszoljon.Az lenne a kérdésem,hogy most,hogy volt ez a béremelés (januári)a pedagógusoknak,mindenki kapott új szerződést?Mert én nem,azt a választ kaptam,hogy automatikusan emelkedett a fizetésem,így nem kell aláírnom semmit,majd jelentkezik a béremben,hát kíváncsi leszek rá.Mert eddig akár milyen pótlékot kaptunk mindenről szerződést kellett csinálni.Ezt érdekesnek találom.
Válaszotokat előre is köszönöm.

Szervusztok!
Kérdésem a következő lenne. Hátrányos helyzetű nehéz körülmények között dolgozók, pótlékot milyen feltételek között kaphatnak. Településünk szerepel a társadalmi gazdasági és infrastrukturális települések jegyzékében 0 1-es besorolással.Jogosultak vagyunk-e pótlékra vagy nem? Ha igen milyen mértékben, kötelező-e, vagy csak adható?
Szeretnénk tisztán látni, mert mindenki máshogy magyarázza.
Válaszokat előre is köszönjük!

Ami jelenleg a jogszabályban van, az, hogy 2015. szept. 1-től az okt. nev. munkát segítők is a ped1-be lesznek besorolva, ha pedagógusi végzettségük is van.

A többi csak ígéret. A ped. bértábla bevezetése is 3 év halogatás után történt, de így is csak részlegesen. Majd, ha tv. lesz róla, akkor lehet mondani, hogy "emelik."

Ezt honnét veszed?

Senki nem azt állította,hogy pedagógusi bértáblába lesz a besorolás.Más nem létezik?

Nem pedagógusi bértáblába fogják besorolni az egyéb alkalmazottakat 2015 szeptemberétől!Remélem senki nem gondolja komolyan.Eddig is figyelembe vették az oktatásban dolgozók iskolai végzettségét és ezután se lesz másként.

Csak akkor sorolnak át ha minőségi vizsgát teszel.Ehhez szükséges egy pedagógusi diploma és két év gyakorlat,amely ezzel a bizonyos vizsgával, porfólió készítéssel jár. :(

Oldalak