Új pedagógus bértábla

Kiegészítés (2014. január 1.): A minimálbér 2014. január 1-jétől 98.000 forintról 101.500 forintra emelkedett, így a lenti, fizetési fokozatokhoz tartozó bérek már nem érvényesek, azok 3,6%-kal növekednek.
>>A bérek 2014. évi számítási módja itt olvasható.Az Emberi Erőforrások Minisztériuma július 29-én közzétette a szeptember 1-től érvényes új pedagógus bértáblát.
A minisztérium tájékoztatása szerint a kormány a most megemelt bérek értékállóságáról is gondoskodott, hiszen ezentúl a pedagógusok fizetésének kiszámítása a mindenkori minimálbér alapján történik. Tehát amennyiben a minimálbér emelkedik, a pedagógusok jövedelme is automatikusan nő. A mostani pedagógus béremelést a kormány szándékai szerint 2017-ig minden tanév kezdetén újabb (minimálbért meghaladó) emelés követi.

Az augusztus 26-27-ére összehívott rendkívüli parlamenti ülésen megszavazták a fizetésemelés jogszabályi hátterét.

A minisztérium által 2013. július 29-én közzétett bértábla:

A pótlékok alsó és felső határa:

A fenti táblázatok forrása: EMMI, Köznevelésért Felelős Államtitkárság

 

Az Index.hu által összeállított bértábla:


Forrás: index.hu

 

Jelenlegi fizetési szintek az oktatás/nevelés területén: www.mennyitkeresel.hu

 

A pedagógusok előmeneteli rendszere itt olvasható a köznevelésről szóló törvény rendelkezései szerint.

 

Hír kategóriák: 

Hozzászólás

Pontosan úgy, hogy elvégezték a főiskolát, vezetik a csoport életét, adminisztrálnak mindent, övék a felelősség sokszor majdnem 30 gyermekért (!), ezen kívül plusz programokat terveznek, szerveznek, minden egyes gyermekről fejlődési naplót vezetnek, és ahogy mondtad, "napi fél órás foglalkozásokat tartanak", amikre felkészülni jóval több mint fél óra, és természetesen nem kis munka megtervezni egy csoport nevelési tervét sem, amibe ezek a "félórás kis foglalkozások" beleillenek.
Szerintem előbb gondold át, amit leírsz, aztán szitkozódj! De egyébként ez a tipikus magyar mentalitás! Nehogy valaki másnak jobb legyen, mint nekem... még akkor sem ha megdolgozik érte

Sziasztok!
A mi óvodánkban az óvónők megkapják a nehéz körülmények között végzett munka után járó pótlékot.
A 326/2013. (VIII. 30.) Korm.rendeletben olvastam ezt a részt:
"(6) A nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörökben foglalkoztatott közalkalmazottnak a következő illetménypótlékok adhatók
b) különlegesen nehéz körülmények között végzett munka utáni pótlék annak, aki különlegesen nehéz körülmények között dolgozik."
Ez szerintetek a dajkákra is vonatkozik?

Hát Viki te nagyon tahó vagy!Ha megdöglöttek volna a szüleid,az egyik mondjuk 14 -a másik 17 éves korodban betegség miatt,akkor is sima ügy a felsőfokú továbbtanulás?Nagyszülő nincs csak a kettő évvel idősebb testvéred....Ja a nagyszülők is halottak..Remélem a gyereked is hasonló körülmények között kezdi majd az életét!!!!!!

Kedves Erzsike! Jobban meg kell nézni a bérjegyzéket, mert 2012.-ben nem volt bérkompenzáció, másrészt a kormányrendeteltnek nem csak a táblázatát kell megnézni, hanem összességében, és így kiderül, hogy a kompenzáció összegét csökkenteni kell a garantál bérminimum elérése érdekében adott emelések összegének 94%-val. Ezt sokan figyelmen kívül hagyják...

Szeretném megkérdezni szakértőktől, hogy mint Gazdasági ügyintéző, Óvodatitkár egy személyben E/6 kategóriás bértáblázat után a Garantált minimálbéren vagyok, ami ebben az évben 118000Ft Jár-e nekem bérkompenzáció?
2012 évben kaptam 12700Ft bérkompenzációt. 2013-ban 114000Ft bér után semmit. 2014. jan.-ban 4000Ft-ot.
Családi kedvezményre nem vagyok jogosult egyedülálló vagyok. De a munkaviszonyom 2010. márc- 1-től ugyanezen a munkahelyen fennáll. A Kormányrendelet Mellékelt táblázata szerint 2014-ben 15600Ft lennék jogosult. Akiket eddig kérdeztem nem tudnak semmit mondani, hogy mennyi jár és miért? Kérem mielőbbi sürgős válaszukat!

Sajnos te szociális intézményben dolgozol, így rád nem vonatkozik, mert csak oktatási, nevelési intézményekben dolgozó pedagógusok részesülhetnek .......

Tulajdonképpen most ki is részesülhet az új pedagógus bérből? A törvény szerint mindenki, aki pedagógus munkakörben dolgozik. Hát én fejlesztő pedagógus vagyok egy fogyatékos intézetben, de a bérem sima közalkalmazotti és nem pedagógusi. Nem értem, hogy is van ez?

Kedves leendő!
Tanító nő úgy lehetsz,hogy leérettségizel és TANÍTÓKÉPZŐ főiskolára mész(1-4 o. mindent taníthatsz(kivéve infó és nyelv) ,5-6. o. -ban pedig a választott műveltségi területedet feltaníthatod. Ez 4 éves képzés!7-8.-ban már tanár végzettség szükséges! Sima bármilyen főiskolai végzettséggel nem taníthatsz,hiszen ez egy fontos szakma,teli pedagógiai módszerekkel(pl: egy diplomás könyvelő ért a könyveléshez,mert megtanulta hogyan kell,de nem tudja,hogy kell megtanítani a gyerekeket olvasni,írni...stb!Sokan azt hiszik,hogy gyerekjáték,mindenkinek menne,hiszen össze tudunk adni,tudunk írni,olvasni, de én is ezt tanultam 4 évig és sokkal sokrétűbb a dolog,mint azt sejtenéd! Számtalan dolog van a tantárgyak tudása mellett,amivel tisztában kell lenni (pedagógiai/nevelési módszerek,pszichológiai tudás stb...).
Remélem segíthettem!
Sosem késő beiratkozni tanítóképzőre,ha ezt szeretnéd csinálni!
Egy frissen államvizsgázott tanító néni :D

Kedves technikai dolgozó!
Nem akarom önt bírálni,de szépen leírja,hogy miért kap egy Óvónő 160 ezer Ft-ot,míg a mellettük dolgozók miért nem!Azért a 3 éves képzésért,ami után államvizsgázik,megszerzi a nyelvvizsgát és diplomát kap!Tudom,hogy önök mennyire nehéz munkát végeznek és bizonyos szaktudással és képesítéssel biztos,hogy rendelkeznek és a szánalmasan alacsony fizetésük vérlázító,de bizony mindenki eldöntheti,hogy tanul-e felső fokú végzettségért,vagy sem! Ilyenkor pedig a pénz sem lehet akadály,hiszen van állami finanszírozás,levelező tagozat stb...
Ön választotta a szakmáját,szóval most már azt hiszem kár panaszkodni,de ha úgy gondolja tanulni soha sem késő! Ráadásul 40. életévet betöltött személynek már nem is kell nyelvvizsga a diplomához,anélkül megkapja(ami mint frissen oklevelet szerzett tanító néninek,aki a nyelvvizsga hiánya miatt nem kaphat diplomát,ezért szakképzett munkanélküli lesz, FELHÁBORÍT)!

Legyen neked is diplomád,és tudni fogod! Kérlek, igazat írjál csak!

Köszönöm a választ Kedves Mosómaci!
Így már kicsit megnyugodtam. :)

Kedves Boni,
a minimálbéremelést törvényesen rendelték el. Ezt a munkáltatók automatikusan készítik el -csak bérváltozás- nem átsorolás, ezért nem kell aláírni a munkavállalónak.
Aki sorosan lép, azt átsorolják a következő kategóriába, annak viszont alá kell írnia.

Sziasztok!
Valaki aki tud,válaszoljon.Az lenne a kérdésem,hogy most,hogy volt ez a béremelés (januári)a pedagógusoknak,mindenki kapott új szerződést?Mert én nem,azt a választ kaptam,hogy automatikusan emelkedett a fizetésem,így nem kell aláírnom semmit,majd jelentkezik a béremben,hát kíváncsi leszek rá.Mert eddig akár milyen pótlékot kaptunk mindenről szerződést kellett csinálni.Ezt érdekesnek találom.
Válaszotokat előre is köszönöm.

Szervusztok!
Kérdésem a következő lenne. Hátrányos helyzetű nehéz körülmények között dolgozók, pótlékot milyen feltételek között kaphatnak. Településünk szerepel a társadalmi gazdasági és infrastrukturális települések jegyzékében 0 1-es besorolással.Jogosultak vagyunk-e pótlékra vagy nem? Ha igen milyen mértékben, kötelező-e, vagy csak adható?
Szeretnénk tisztán látni, mert mindenki máshogy magyarázza.
Válaszokat előre is köszönjük!

Ami jelenleg a jogszabályban van, az, hogy 2015. szept. 1-től az okt. nev. munkát segítők is a ped1-be lesznek besorolva, ha pedagógusi végzettségük is van.

A többi csak ígéret. A ped. bértábla bevezetése is 3 év halogatás után történt, de így is csak részlegesen. Majd, ha tv. lesz róla, akkor lehet mondani, hogy "emelik."

Ezt honnét veszed?

Senki nem azt állította,hogy pedagógusi bértáblába lesz a besorolás.Más nem létezik?

Nem pedagógusi bértáblába fogják besorolni az egyéb alkalmazottakat 2015 szeptemberétől!Remélem senki nem gondolja komolyan.Eddig is figyelembe vették az oktatásban dolgozók iskolai végzettségét és ezután se lesz másként.

Csak akkor sorolnak át ha minőségi vizsgát teszel.Ehhez szükséges egy pedagógusi diploma és két év gyakorlat,amely ezzel a bizonyos vizsgával, porfólió készítéssel jár. :(

Akkor sorolnak be 2015. szept.1-től a ped1-be, ha pedagógusi végzettséggel is rendelkezel!

Kedves Vendég007.
Honnan tudod, hogy 2015. szeptembertől (esetleg) ránk, gyp. asszisztensekre is vonatkozik a pedagógus bértábla?
Mi most nagyon rosszul jártunk anyagilag. Akik maradtak az önkormányzatnál, technikai munkakörben, kapnak cafetériát, év végi komoly jutalmat, tőlünk mindent elvett a KLIK. Megalázó fizetésért dolgozunk.Hogy lehet ehhez jó képet vágni és becsületesen dolgozni? Mondja meg valaki!

Ha már 20 éve dolgozol pedagógiai asszisztensként, akkor elég baj, hogy nem ismered, hogy mi a különbség a -ban és a -ba közt:)

Mondja már meg valaki, hogy az óvódapedagógus milyen alapon kap 160-180 ezer forintot havonta, majdnem 60 nap éves szabadsággal, napi hat és fél órában, amiből 2 és fél órát alszanak a gyerekek és napi félórás foglalkozások tartása. A hatvan nap úgy jön össze, hogy az alap 45-höz hozzájönnek a mindenféle kis foglalkozások és egyéb kis munkácskák jutalma. És hogy lehet az, hogy akik szorosan mellettük dolgoznak mindennnap szinte ugyanazt a munkát végezve és még plusz feladatokkal ellátva csak éppen nincs a kezükben egy főiskolai diploma csak egy érettségi, és még egyéb végzettségek, azok 8 órában,évi 20 nap szabadsággal 74.600 forintot kapnak?

Pedagógiai asszisztensként dolgozom 20 éve egy iskolába. Törvény jött arról ,hogy megszűnik a két gyermekvédelmis kolléga állása és leminősítették őket pedagógiai asszisztensnek! Ma behívtak ,hogy nem ők mennek el ,hanem engem helyeznek át egy másik iskolába ,attól függetlenül ,hogy maximálisan meg vannak elégedve a munkámmal, de csak így tudják megmenteni őket és nekem is megmarad a munkám ! Ez jogszerű ?

Felsőfokú szakképesítéssel, gyógypedagógiai asszisztensként dolgozom egy gyógypedagógiai iskolában.Az E10-es kategóriába vagyok besorolva,ami fizetés szempontjából éppen annyit jelent, mint a B1 besorolás szakmunkás képzettség, semennyi munkaidő. Elkeserítő, h milyen hamar el lett fogadva a béremelés 2015-re halasztása, ami a pedagógus bértábla ránk is vonatkoztatását jelenti majd. Bár a jelenlegi viszonyokhoz (B1-E10) képest, lényegesen jobb lesz a helyzet -amennyiben ebből valaha lesz is valami- de mégsem értem, h miért nem tesznek különbséget a középfokú és a felsőfokú pedagógiai végzettség között. Általánosságban is jellemző, hogy szinte sehol nem jelenik meg a felsőfokú szakképesítés, mint legmagasabb iskolai végzettségi szint.

Ue. vonatkozik a pedagógiai asszisztensekre, gyógyped. asszisztensekre is.Felsőfokú végzettséggel, 41 éves közalkalmazotti munkaviszonnyal, gyógypedagógiai végzettséggel,gyógypedagógiai pótlékkal 98.600 Ft a fízetésem. Napi 8 óra nem mindennapi gyermekekkel.Megalázó amit Veletek és velünk tesznek.Válasz:2015 szeptemberében,ha a gazdasági helyzet ezt megengedi.

Szerintem: KÖLTŐI KÉRDÉS MARAD!
A pedagógusok már "rendben vannak" Én most szembesültem a rettenetes valósággal, hogy 39. éve vagyok iskolatitkár - középfokú végzettséggel - Az átsoroláskor 14-es kategóriából átsorolt a program 14-be és nincs több előrelépés. A bérem változatlan maradt. Az intézményben mindenki kapott emelést, a takarítók is, csak én nem. Amikor a bértáblát kitalálták még 55 évesen el lehetett menni nyugdíjba, ezért nem lett több kategória. Most is csak a pedagógusokra gondoltak, mert nekik van előrelépés. Az én kérdésemre ki válaszol, meddig lehet ezt a megaláztatást elviselni? Teci iskolatitkár

Ki válaszol a feltett kérdésekre???

Köszi, hogy reagáltál. Ezek szerint a beosztott pedagógusok még nem kaptam bérkompenzációt. Azt nem tudom, hogy az igazgatók mellett miért nem lehetett a beosztott pedagógusokat is kompenzálni, akik a béremeléssel rosszul jártak. Remélem, nemcsak ígéret marad.

A bérkompenzációval kapcsolatban:Már október-november környékén a vezetők megkapták a kompenzációt (+ még valamennyivel többet is).Én is kevesebbet kapok most, de arról nincs információm, hogy a beosztott pedagógusokkal kapcsolatban készülnének ilyesmire.

Oldalak