Fizetés nélküli szabadság alatt munkaviszony létesítése

Közalkalmazottként dolgoztam, majd a várandósságom 29. hetétől táppénzre kerültem. Jelenleg fizetés nélküli szabadságon vagyok gyermekem három éves koráig. Azt szeretném kérdezni, hogy másik munkahelyen létesíthetek-e munkaviszonyt vagy közalkalmazotti jogviszonyt a fizetés nélküli szabadság időtartama alatt. Ha igen, nyolc órában is?
Köszönöm:
Melinda

Fizetés nélküli szabadság alatt munkaviszony létesítése témakörhöz szeretnék hozzászólni és kérdezni. Jelenleg közalkalmazottként dolgozom, tanítok és ha szeretnék külföldön au-pair állást vállalni, vagy a nyárra vagy amíg 1 évre fizetés nélküli szabadságra megyek, akkor az jogilag megengedett vagy csak ha a munkáltató is beleegyezik. Köszönöm előre is a válaszukat.
Au-pair lány

Igen, lehet dolgozni, akár 8 órában a fizetés nélküli szabadság alatt, amennyiben a gyermek elmult 1 éves, valamint ha nem GYED-et, hanem GYES ellátást kap. (Amennyiben még GYED jár, azt le kell mondani, és GYES-t igényelni.)

Köszönöm a választ. Ugye, jól értem, hogy a meglévő közalkalmazotti jogviszonyomat nem kell megszüntetnem? Emellett másik munkahelyen létesíthetek munkaviszonyt vagy akár egy másik közalkalmazotti jogviszonyt is? Csak határozott idejűt?

A Jogi Fórumon szakszerű választ kaptál, legalábbis a linken lévő példa neves munkajogászról származik. Vagy inkább a neked jobban megfelelő választ szeretnéd, laikustól?
A munkáltató a fizetés nélküli szabadságot a lányod nevelésére adja, és nem azért, hogy máshol munkát vállalj. Ez már joggal való visszaélés! Ha a tudta és beleegyezése nélkül teszed, nagyon jó alkalom a munkáltatói rendkívüli felmondásra!
Az más kérdés, hogy ha a munkáltató nem szívesen alkalmaz GYES mellett (bár köteles!), inkább beleegyezik, hogy máshova menj dolgozni. De ezt meg kell vele beszélni. A GYES melletti foglakoztatásról a kjt. külön rendelkezik. Olvasd el!

http://www.kozszolga.hu/kozalkalmazotti_torveny
23/B.§

Köszönöm a választ.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!